Hattuşa Termal Termal Termal Termal Termal Devre Tatil

Hattuşa Termal Termal Termal Termal Termal Devre Tatil
20 Ocak 2024 12:53

Hattuşa Termal Ayaş Devre Tatil Sözleşme İptali
10/01/2024 tarihinde Hattuşa Termal Ayaş otelinde 2 gece 3 gün ücretsiz konaklama için öncesinde bilgilendirme yapacaklarını belirterek sürekli aradılar ve Acity AVM'deki bir salona davet ettiler. İsrar üzerine katıldım, ücretsiz konaklamaların herkese verilmediğini, belirli kriterlere sahip kişilere sunulduğunu ifade ettiler. İkna ve satış teknikleri konusunda eğitimli oldukları aşikar; hiçbir şeyi belli etmiyorlar ve sürekli yanınızda oluyorlar. Gürültülü bir ortamda her masada farklı bir personelin bulunduğu bir sahne hazırlanmış ve insanların karar verme sürecini etkiliyorlar. Devre tatil hakkı için RCI uygulamasını kullanabileceğimizi söyleyerek bizi ikna ettiler. Müdür olduğunu söyleyen bir bayan, satın alacağım devre tatilin ilk yılında dahi onun aracılığıyla kiralanarak bana yıllık 40.000 TL kazanç sağlayacağını vaat etti. Ayrılmak istediğimde 'cüzdanım araçta' bahanesiyle otoparka kadar eşlik ettiler. Eğer yalnız kalabilseydim, onların da bildiği gibi o etkiden sıyrılabilirdim. Ücretin 120.000 TL olduğunu, kredi kartıyla tek seferde ödeme yapılırsa 90.000 TL'ye indireceklerini belirttiler ve ben de 90.000 TL'lik sözleşmeyi imzaladım ve ödemeyi peşin olarak kredi kartıyla gerçekleştirdim. Sözleşmeyi imzaladıktan sonra, sözleşmede yer almayan 'cayma bedeli' talep edildiği söylendi. Eve döndüğümde, Şikayet Var sayfasında çok sayıda şikayet olduğunu gördüm ve hemen avukatımla görüşerek işlemlere başladım, noter aracılığıyla ihtarname gönderdim. Devre tatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri yönetmeliğinin 7. maddesi gereğince, 'Tüketici, bu Yönetmelik kapsamında düzenlenen sözleşmelerin kurulmasından itibaren on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma hakkına sahiptir.' Ben de ihtarnameyi tebliğ ettirdim ve sözleşmemin iptalini gerçekleştirdim. Ücret iadesi için avukatım 14 günlük bir süre tanıdı ve bu süreç başladı. 14 gün içinde 90.000 TL'nin hesabıma yatırılmaması halinde tüm icra ve yasal işlemleri başlatacağımı belirttim. Şikayetimi CİMER aracılığıyla da ilettim. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracak ve sosyal medya hesaplarımdan da durumu paylaşacağım. Bu konunun sıkı takipçisi olacağım.

22 Ocak 2024 09:55 (Şikayetten 1 gün sonra)

Yorumlar (10)

Mahmut
Mahmut

Hocam sonuç alabildiniz mi

Selçuk
Selçuk

Geçmiş olsun aynı sizin durumdayım. Bende 60.000 TL kaptırdım, Tüketici Hakem Heyeti'ne verdim 30.01.2024 tarihinde. Halen savunma yapmadılar, bakalım Hakem Heyeti savunma olmadığı için nasıl bir karar verecek.

Halil
Halil

Sonuç aldınız mı. ***************

Tuba
Tuba

Ömer bey iadenizi alabildinizmi yarın bende noterde süreci başlatacağım biraz yorucu olacak galiba

Kadir
Kadir

2 Şubat itibarıyla ben de noter ihtarnamesi ile benzer süreci başlattım, bakalım hangi aşamada hakkımızı alabileceğiz.

Ömer

Alksomr bu kullanıcı adıyla Instagram'dan bana ulaşabilirsiniz. Ben çözdüm sorunu

Serkan
Serkan

Konu ile ilgili sonuç alabildiniz mi acaba

Ömer

Maalesef daha herhangi bir dönüş sağlanmadı, muhtemelen yasal süreci başlatacağım

İsmail
İsmail

Ömer bey bende sizinle aynı durumdayım Yardımcı olursanız sevinirim avukatınız bu konuda tecrübeli olduğunu düşünerek irtibata geçmek istiyorum

Ahmet
Ahmet

Ömer bey paranızı alabildinizmi

Hattuşa Vacation Thermal Club Ayaş Cayma Hakkı

24 Aralık 2024 11:21
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Hattuşa Otel'de Tatil Kabusu Ve Yasal Mücadele

28 Ocak 2025 12:58
Mükerrem sonuçtan hiç memnun değil

13 Mart 2024 22:01