Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Kadın Doğum Rapor Sekreterliği Kaba Davranış

Gözde
27 Temmuz 2023 21:0217.407

Öncelikle böyle bir konuda şikayette bulunmak utanç veriyor zira zaten olması gereken saygıyı göremediğim için hem onlar hem de kendi adıma utanıyorum. Hacettepe Üniversitesi Hastanesi kadın doğum polikliniği rapor sekreterliği biriminde çalışan hanımefendi (ne yazık ki ismini bilmiyorum) zaten genelde aynı kişi duruyor, son derece kaba davranışlarda bulundu.

Annem yıllardır kullandığı ilacını yazdırmak için rapor sekreterliğine gitti, raporu zor bela yazdırdı daha sonra eczaneye gittiğinde eski raporunun hala geçerli olduğunu öğrendi, hemen eczaneden eski raporunun çıktısını alıp hastaneye gitti. Rapor sekreterliğine durumu anlattığında ve elindeki çıktı kağıdını göstermeye çalıştığında orada çalışan hanımefendi "ben bu kağıda bakmam, beni ilgilendirmiyor" cümleleriyle bağırarak cevap verdi. Ardından annem de "peki o halde önünüzdeki bilgisayardan rapor durumuma baksanız" dedi. Fakat oradaki hanımefendi yine bağırarak asla bakmayacağını, hatta yeni raporunu iptal edeceğini söyledi.

Bunun üzerine annem eski raporunda bir sıkıntı yaşanırsa tekrardan geleceğini belirtti. Hanımefendi ise bu sefer daha da yüksek bir sesle "eehh seninle mi uğraşacağım, bir daha rapor falan yazamam" dedi. O anki sinir ve şaşkınlıkla ne yapacağımızı bilemedik. Benim için önemli olan bir insanın davranışı, konuşma şekli ve saygısıdır. İnsanlar hata yapabilir, rapora bakmayı unutmuştur ya da bir yeri eksik girmiştir.

Bunlar olabilir ancak karşısındaki insana davranışı yaptığı hatadan daha kötü hale getiriyor. Zaten hastaneye gitmek, yıllardır ilaç kullanmak bir insan için zor bir durumken karşımızdaki muhatabımız da böyle kaba davranınca iyice hastaneden soğuyoruz. Lütfen, çok rica ediyorum. Çalışan personellerin insan davranışı, pasif agresif davranışlar konusunda ciddi bir eğitimden geçmeleri gerektiğidir.

Bu durum uyarı ya da cezayla çözülmez. Her şeyin başı eğitim ve bu insanların özellikle birebir insanla muhatap olan personellerin davranış eğitimi alması şart. Umarım bu şikayetimi ve önerimi dikkate alırsınız.

Sultan
Sultan
9 Kasım 2023 01:00

Sarışın kadın olduğuna adım kadar eminim herkesle kavga ediyor ama her kuşun Eti yenmiyor polise denk gelmişti 😂