İzmir Katip Çelebi Hastanesi Doktorun Hastayı Rencide Etmesi!

09 Aralık 2024 15:57

Hastalığım sebebiyle İzmir Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi Narlıdere Semt Polikliniği kadın doğum servisinden *** ***'ye muayene için randevu aldım. İkametim farklı şehirde olduğu için 'tatile gelmişsin rapor yazamam, hatta reçete bile normalde yazmıyorum' dedi. Üstüne, geçmiş ilaç bilgilerimi kontrol ederken 'hep antidepresan var burada' diyerek mesleğine yakışmayan bir laf etmeyi de unutmadı. Psikiyatri kliniğinden aldığım ilaçları böyle bir şeyden utanacağımı zannederek sesli sesli okudu. Sonunda yüce gönüllü bir doktor olduğu için tedavim için gerekli ilacı verdi. Karşınızdaki insanı 'rapor veremem tatilde, sen de hep antidepresan yazdırmışsın haha' diyerek çağ dışı şekillerde rencide edebileceğinizi zannediyorsanız yanılmışsınız. İletişim yöntemlerinizi, retoriğinizi geliştiremiyorsanız ancak bu kadar hekim olabilirsiniz. Benim gibi öğrenci genç kadınların vs. Ücretsiz sağlık hizmetlerine duyduğu ihtiyacı kötüye kullanıp hastayla dalga geçercesine muayenenin yanlışlığının ve geçmiş verilerimi kontrol ederken işlediğiniz ayıbın farkına varırsınız umarım. Uzak bir ihtimal ama hastane yönetiminin de bu yorumu görmelerini temenni ediyorum. Ben, ortalama bir hayat süren genç bir öğrenci olarak söylemlerinden rahatsız oldum. Yaşadığımız dönemde kadın doğum hizmetinden yararlanmak isteyen benden çok daha dezavantajlı, hassas davranılması gereken, günümüzün pratiklerine göre muayene edilmesi gereken gruplar var. Özellikle böyle bir alanda bu derece hoşgörüden ve hassasiyetten uzak doktorların çalışıyor olması gerçekten bir ayıp. Eğer ki çalışıyorsanız iletişim yeteneğinizi geliştirip diğer tıp pratiklerine saygı duymayı, hastaya saygı duymayı öğrenin. Doktor ve hasta arasında doktorun delüzyonel bir şekilde kurduğu hiyerarşi çok rahatsız edici. Kendisine danışılmak zorunda olduğu için karşısındakine istediği gibi davranma özgürlüğünü kendinde gören *** hanım gibi doktorların meslek etiklerini oturup bir sorgulaması gerektiğini düşünüyorum.

Ayça sonuçtan hiç memnun değil

Kadın Doğum Polikliniğinde Mahremiyet İhlali Ve İlgisiz Doktor Deneyimi

19 Eylül 2025 11:36

Hastanede Gebelik Takibi Ve İletişim Sorunları

11 Mart 2025 20:59
Öznur sonuçtan hiç memnun değil

Kocaeli Derince Araştırma Hastanesi Psikiyatrist Doktordan Şikayetçiyiz

01 Temmuz 2025 16:58