Nalan sonuçtan hiç memnun değil

Ünlülerin Tercih Ettiği Kuaförde Hayal Kırıklığı: Sigara Kokusu, İlgisiz Hizmet Ve Zarar Gören Kıyafet

24 Aralık 2024 21:31

Garage Kuaför Levent şubesine saç kesimi ve cila için gittim.

Daha önce de saç kesimi için tercih ettiğim bir yerdi. Ancak genel izlenimim oldukça olumsuz: Atmosfer bunaltıcı, etrafta boş dolaşan çalışanlar genelde sosyal medyaya içerik üretmeye odaklanmış. Müşteri kitlesi mikro-influencerlar ve ünlülerden oluşuyor. Kuaförün önünde sigara içen çalışanlar nedeniyle içerisi sigara kokuyor. Kısacası, ortam şov dünyasına dönüşmüş. Yüksek fiyatlarla hizmet veren böyle bir işletmede olmaması gereken bir özensizlik hakim.

Şikayetime gelecek olursak: Son gidişimde saç kesimi ve cila için randevumu A**** Ç****’dan aldım. Telefonda işlemlerin 7.000 TL civarında olacağı söylendi. Ancak cila işlemini A**** Bey değil, asistanı yaptı. İşlem sırasında benden yan sandalyeye geçmem istendi. Saçım cilalı olduğu için sırtımı koruyacak bir örtü olup olmadığını sordum. “Evet” dedi, ama geçer geçmez sırtımda bir ıslaklık hissettim. “Boya olmuş galiba” dediğimde, “Hayır, sadece su” dedi.

Saçımı yıkayıp kesim alanına geçirdiğinde üzerimdeki yüzde yüz Kaşmir kazağın arkasında geniş bir boya lekesi olduğunu fark ettim. Asistan özür dilemedi, üzerime bir örtü örtmekle yetindi. A**** Bey ile konuşmak istedim, ancak o da umursamaz bir tavırla “Kazağı çıkar, su ve sabunla yıkayayım” dedi. Kazağın Kaşmir olduğunu ve sabunun durumu kötüleştireceğini söylediğimde ise konuyu hızlıca kapatma telaşına girdi. Yaklaşık yarım saatlik konuşma sonrası ancak özür diledi, fakat o noktada özrün anlamı kalmamıştı.

Bir cila işlemi için 3.000-4.000 TL alıyorsanız, saçın altına bir örtü sermek gibi basit bir adımı atlamamak gerekir. Ancak A**** Bey, zarar gören kazağım için tazminat sağlamayı reddetti ve kuru temizlemeye göndermem için kazağı üzerimden çıkarmamı istedi. O gün, soğuk ve yağmurlu bir İstanbul kış günü, montumla planlarımı iptal etmek zorunda kaldım ve hasta oldum.

Kazağın takibini tamamen ben yaptım. Bilgi talep etmediğim sürece dönüş yapılmadı. Kazağın lekesi çıkmadığı için kuru temizlemeye birkaç kez götürülmüş ve durum daha da kötüleşmişti. Sonuçta kazağın Türkiye’deki fiyatının 11.500 TL olduğu, işlemlerin ise 8.900 TL tuttuğu belirtildi. Sadece aradaki farkın ödeneceği söylendi. Servis ücretinin 7.000 TL olduğunu hatırlattığımda, hesabıma 4.500 TL yatırdılar. Ancak yaşattıkları mağduriyet yanlarına kaldı.

Bu yüzden bu işletmenin hiçbir şubesine bir daha gitmeyeceğim.

14 Ekim 2023 13:10
Buse sonuçtan hiç memnun değil

Garage Hair Repair Studio Haksız Yere Para Aldı

10 Ekim 2023 07:29