H. Yüzer sonucu yetersiz buldu

Fiat Egea 1.4 Fire Easy Plus Aşırı Miktarda Yağ Yakma Sorunu

13 Mayıs 2024 10:26

2023 trafiğe çıkışlı Fiat Egea Easy Plus 1.4 Fire Benzinli motor aracımda aşırı derecede bir yağ eksiltme sorunu var. Yaklaşık her 2000 km de bir 700-800 ml yağ eklemesi yaptırmam gerekiyor. Bu sorunla da özellikle 10000 km bakımından beri daha yoğun karşılaşıyorum. En son 2 gün önce serviste 20000 km bakımı yaptırdığımda yaklaşık 18000KM de fullenen/eklenen yağdan 1 litre eksilttiği de kayıtlarda daha önceki bütün işlemlerde. Servisteki arkadaşlar güzel ilgileniyorlar fakat, bilgi olarak 20000 km ile 30000 km arası yağ ölçümü yapılıp ona göre hareket edileceğini söylediler. Bu kadar yağ yakan, ayıplı bir araçta daha niye bekletiliyorum anlamış değilim. Sonuç olarak nasıl bir işlem ile bu sorunu giderecekler açıkçası merak ediyorum ve bilgi verilmesini de rica ediyorum. Bu saçma durumla bir çok başka aynı araç sahibinin de karşılaştığını gördüm. Tarafıma doğrudan müşteri temsilcileri tarafından düzgün ve teknik bir bilgi verilmesini bekliyorum.

13 Mayıs 2024 12:43 (Şikayetten 2 saat sonra)
14 Mayıs 2024 12:18

Tarafıma genel merkezden bilgi verildi. Ölçümün son aşamasında olduğum söylendi ve 2000KM 'yi kesinlikle geçirmeden son ölçüm için bayiye gitmemi söylediler. Aksi takdirde ölçüm aralığımın sıfırlanacağı ve başa döneceği bilgisi verildi. Fakat maalesef şikayeti yazmadan önce bana böyle detaylı bir açıklamayı servis kesinlikle yapmadı. Süreci devam ettireceğim sorunun nereye varacağını gelişme oldukça hep beraber göreceğiz. Genel merkeze ilgileri için teşekkür ediyorum.

29 Temmuz 2024 14:25

Evet süreç tamamlandı sayılır. Motora segman atılmasının çözüm olacağı tarafıma bilgi olarak verildi. Maalesef sıfır arabalarımızın motorunda segman sorunu var. En azından bu uzun ve sancılı süreç sonlandı diyebilirim. Okuyan herkese teşekkür ediyorum.

Erkan

Sekman atılma işlemi yapıldıysa değer kaybı alma hakkınız var. Bunun bilgisi verildi mi?

Fiat 2022 Model Fiat Egea Benzinli Yağ Yakma Sorunu

Yusuf