Cem sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea 1.4 Baskı Balata Problemi

Cem
05 Temmuz 2023 21:08

Şubat 2022 tarihinde Sancaktepe gülan Fiat bayiden teşhir ürünü olan Egea 1.4 fire urban hb marka beyaz renkte satın aldığım araçla 3 Haziran 2023 tarihinde eşimle Gebze İstanbul arasında TEM otoyolunda ciddi bir arıza yaşadım. Debriyaja basıldığında boşta olduğunu gördük. Yol boyunca debriyaj sisteminde arıza olduğuna dair bir belirti olmadı. Aracımızı Fiat yol yardım aracılığı ile ASF Kartal Fiat servise çektirdik.

Yapılan inceleme sonucunda baskı balatanın sıyrıldığı ve volanda erime olduğu tespit edildi. Servis yetkilisi berk bey arızanın kullanıcı hatasından kaynaklandığına karar verildiğini bildirdi. Tekrar inceleme istediğimizde üç saat içinde yapılan detaylı olduğu söylenen incelemeyle gene kullanıcı hatasına karar verildiğini bildirdiler. Ben itirazıma karşın yapılan ikinci inceleme raporunu talep ettiğimde bu bilgiyi benimle paylaşamayacaklarını belirttiler. 444 22 55 numaralı telefonu gece 20.00 civarı aradığımda böyle bir başvuru görülemedi ben de tekrar ayrıntılı araştırma için talepte bulundum. Bütün bu olaylar toplamında benim fiyata sorularım :

1. Bana satılan teşhir aracında malzeme kaynaklı herhangi bir hata olabilir mi?
2. Üç saat içinde nasıl bu kadar detaylı bir inceleme yapılabiliyor ayrıca bu inceleme neden aynı servis yetkilileri tarafından yapıldı?
3. Mart 2023'te ASF Kartal da yapılan bakım sırasında debriyajda aşınma olduğu ile ilgili tarafıma neden bilgi verilmedi?
4. Daha 13bin km'si dolmamış bir aracın hangi kullanım hataları sonucu debriyaj balatası lime lime olur ve volan yanabilir ayrıca neden bu parça daha önceden hiçbir belirti vermez?

Fiat'ın adına yakışır bir şekilde bu kadar ciddi bir hatayı gereken şekilde çözmesini ve garanti kapsamında işlemleri gerçekleştirmesini rica ediyorum.

profile profile
06 Temmuz 2023 09:12 (Şikayetten 12 saat sonra)

Barış
Barış

Bende benzer bir sorunla karşılaştım. Yeni kasa diye adlandırılan dobloların ilkini lansman ile almıştık. 2010 yılında sonraki aracı 2014 yılında şimdi de 2022 yılı sonunda aldığımız bir aracımız var. Diğer araçlarda 2014 yılında kullanım kaynaklı balataların bittiği 17.000Km de bittiğini ve diskle beraber değişmesi gerektiğini söylediler. Kavga ettik ( ağız kavgası) sonucunda yarısını biz yarısını onlar karşıladılar. Ancak sonradan öğrendik ki balata imalatlarında asbest çıkartıldığı için çabuk erimekte ve bunun ürettiren Fiat'ın konuyu çözmediğini öğrendik. Sonrada servis yerine dışarıda bakım yaptırarak maliyetleri azaltma yoluna gittik. Şimdi ise 20000deki aracımın balatları yanmış diskleri bombe yapmış dendi. Çok komik ki aracı benden başkası kullanmadı. Sert kullanım olmadı. Tümseler bile dikkatli geçildi ama yine 6500TL civarı masraf çıkarttılar. Sıfır sayılması gereken 9 aylık bir aracın böyle bir sorunu olması, çıkartması doğru değil. Garanti kapsamında olmalı. İtalya'ya ve CİMER'e şikayet yazacağım.

Fiat Yanlış 0 Araç Teslimatı

Emin
08 Eylül 2023 08:13
Koray sonuçtan hiç memnun değil

Koray
27 Eylül 2023 13:31
Nuri sonuçtan hiç memnun değil

Fiat Egea'da Beklenmedik Debriyaj Sorunu

Nuri