Enes sonuçtan hiç memnun değil

08 Mayıs 2024 17:21

Merhabalar;

2023 Ekim ayında bayiden 0 km Egea Cross urban paket araç aldım. Aracıma 1600 km civarında yine yetkili servis üzerinden LPG montajı yaptırdım. 5000 km civarında 08.02.2024 tarihinde aracıma yapmış olduğum yağ kontrolü neticesinde seviyenin dip noktada olduğunu görüp yetkili serviste ücretsiz yağ eklettim. 3 ay sonra aracım 9600 km de 08.05.2024 tarihinde yağ ölçümü tekrar dip seviyesine düşmüş bulunmaktadır. Ekte resimlerlede belirtilmiştir. Sıfır araçta bu durumun yaşanması ayıplı bir mal olduğunu göstermektedir. Ayıplı bir ürün tarafımdan kabul edilmemektedir. Sorunun tarafınızca düzeltilmesini rica ederim.

09 Mayıs 2024 09:19 (Şikayetten 15 saat sonra)
30 Haziran 2024 14:15

Merhaba, aracımı servise götürdüm, 10 bin bakımı yapıldı, yağ eksiltmenin minimum seviyeye düşeceğini söyledi servis görevlisi, fakat 2 ayda 2500 km yol yaptım, aracım şu an 12500 km civarında, çubuktaki yağ seviyesi çok düşük, tekrar eksiltme var, hiçbir düzelme yok, bu konuya çözüm bulamayacak kadar aciz misiniz, Türkiye'nin en büyük araç firmasının binlerce şikayet olduğu yağ eksiltme problemine, kulaklarını tıkaması gerçekten çok kötü bir durum, genel bir sorun var, bu sorun çözülmemesi durumunda başta Tüketici Mahkemesi olmak üzere tüm yasal haklarıma başvuracağım.

30 Haziran 2024 20:21
Fiat 2023 Model Fiat Egea Cross Yağ Yakma Problemi

Bu resim 24 haziranda çekilmiş, 10 bin bakımdan sonra, çubuk full seviyedeydi, şimdi çok azalmış durumda, bu da kanıtı

05 Temmuz 2024 21:58

Merhabalar, ilk bakımdan sonra 2700 km yol yapmıştım, çubukta eksik olunca serviste yağ ölçüm testi yaptırdım, 436 gram eksik çıktı ve bunun normal değer olduğunu söylediler, keşke aracı satarken de aracımız yağ eksiltiyor deseydiniz de ona göre alırdık, biraz malınızın arkasında durun gerçekten, emeğimizle alıyoruz yazık günah. Bundan sonra süreci mahkemeye taşıyacağım

Yorumlar (7)

Hacı
Hacı

Kardeş Fiat motor benzini yakamıyor bir de tüp takdirmidin Fiat motorların hepsi yağ yakıyor uzakdur Fiat modelinden

Uğur
Uğur

S. A süreç ne durumda hocam aynı problemi yaşıyorum yarın servise götüreceğim. Mağduriyeti giderdiler mi

Miraç

Aleykümselam. İlk defa bakımı dışarıda yaptırdım. Castrol Edge yağ koydum. Haftaya izne çıkacağım. Uzun yol yaptıktan sonra tekrar kontrol sağlayacağım.

Miraç

Kardeşim merhaba. Ben de 3 sene önce sıfır aldım. Maalesef 1 4 Fire motorlarda yağ yakma değil ama buharlaştırma sorunu var. Aşırı ısınmadan dolayı 10.000 kilometrede yaklaşık 700-800 veya 1000 ml civarında buharlaşma yapıyor. Yaptığım araştırmalarda araçta yağ soğutucusu olmadığı için yağın aşırı ısınması sonucu buharlaştırma meydana geliyor. Ayrıca da fiyat yetkili servisin koymuş olduğu opar kaliteli bir yağ değil Ben Bu aydan itibaren Bakımlarımı artık kendim yapıyorum ve kaliteli bir yağ koydum. Deneyip göreceğiz. Aracı servise götürdüğün zaman birkaç kere ölçüm yapıp test ediyorlar. Ya kabul edilebilir değerler için de diyorlar ya da segman atılması lazım diyorlar. Araca segman atma gibi bir hataya Düşme. Ama motor genel anlamda sorunsuz İlerleyen zamanlarda memnun kalacağını düşünüyorum

Enes

Miraç bey, aracınızın yağ yakması ne durumdadır?

Miraç

İlk defa geçen ay dışarıda yaptırdım. Castrol Edge 5w-40 yağ koydum. Nasipse önümüzdeki hafta sonu uzun yol yapacağım. İzin dönüşü kontrolleri sağlayacağım. Daha sonra haberleşiriz inşallah.

Enes

Miraç bey ne durumda yağ eksiltme olayı

Egea Cross 1.4 Free Model Araçta Yağ Eksiltme Sorunu

Müslüm
30 Ekim 2024 14:38
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Sıfır Aracımda Erken Yağ Değişim Uyarısı Ve Garanti Kapsamında Ücret Talebi

13 Eylül 2025 01:05