Far Temizlemeci - Far & Stop Tamiri Aracımın Stoplarını Kullanılmaz Hale Getirdi

08 Ağustos 2023 15:38

Renault Megane 3 coupe 1.5dçi gt-Line model aracıma ait olan arka stop lambalarının cam değişimini yapması için ilgili kişiye/firmaya 29.07.2023 tarihinde ürünleri kargo ile gönderdim. 2-3 iş günü içerisinde işlemi tamamlayıp sağlam şekilde geri göndereceğini beyan ettiği stoplarımı, 6. Günün sonunda 06.08.2023 saat 02:00 sularında ancak teslim edebildi. Bu gecikme esnasında aracımın fazladan 3 gün trafiğe çıkamadığı ve otopark ücreti ödemek zorunda kalmamın dışında, teslim ettiği stopları kendi işçilik hatası nedeniyle aracıma takamadığımı, yerine oturmadıklarını ve camın yüzeyinde çok fazla sayıda çukurlar/tepeler olduğunu, boya hatası bulunduğunu bu şekilde muayeneden geçmeyeceğini ve trafikte bu şekilde kullanamayacağımı kendisine belirttim. Bunun üzerine kendisi bana yaptığı işlemle ilgili benden aldığı ücreti bana geri iade etti. Fakat oluşan mağduriyet neticesinde (bana stoplarıma ait olan kendisinin soktuğu orijinal camları temin edemediği için) mecburen yeni stop arayışına girmek zorunda kaldım. Araştırmalarım sonucunda İstanbul'da sadece 1 yerde bulabildim ve ürünleri 8.250 TL ücret ödeyerek satın aldım. Ardından stop cam tamiri yapan bir başka firma ile görüşüp sorunumu anlattım, kendileri de bana 1.250 TL fiyat karşılığında yeni aldığım stoplardan faydalanarak eskilerine uygun cam kalıbı alabileceklerini, böylece bozulan ve kullanılmaz duruma gelen stoplarımı kurtarabileceklerini belirttiler.
Bu anlamda ilgili kişiden/firmadan tarafıma yaratmış oldukları mağduriyeti gidermeleri yönünde talepte bulundum fakat olumlu bir yanıt alamadım. İlgili kişi/firmadan şikayetçiyim, oluşan mağduriyetimin en kısa sürede giderilmesi için 8.250 TL + 1.250 TL toplamda 9.500 TL ödemeyi tarafıma yaparak problemin acilen çözümlenmesini talep ediyorum.

08 Ağustos 2023 10:54

Renault Megane 3 coupe 1.5DCI GT-LINE model aracıma ait olan arka stop lambalarının cam değişimini yapması için ilgili KİŞİYE/FİRMAYA 29.07.2023 tarihinde ürünleri kargo ile gönderdim. 2-3 iş günü içerisinde işlemi tamamlayıp sağlam şekilde geri göndereceğini beyan ettiği stoplarımı, 6. Günün sonunda 06.08.2023 saat 02:00 sularında ancak teslim edebildi. Bu gecikme esnasında aracımın fazladan 3 gün trafiğe çıkamadığı ve otopark ücreti ödemek zorunda kalmamın dışında, teslim ettiği stopları kendi işçilik hatası nedeniyle aracıma takamadığımı, yerine oturmadıklarını ve camın yüzeyinde çok fazla sayıda ÇUKURLAR/TEPELER olduğunu, boya hatası bulunduğunu bu şekilde muayeneden geçmeyeceğini ve trafikte bu şekilde kullanamayacağımı kendisine belirttim. Bunun üzerine kendisi bana yaptığı işlemle ilgili benden aldığı ücreti bana geri iade etti. Fakat oluşan mağduriyet neticesinde (bana stoplarıma ait olan kendisinin söktüğü orijinal camları temin edemediği için) mecburen yeni stop arayışına girmek zorunda kaldım. Araştırmalarım sonucunda İSTANBUL'DA sadece 1 yerde bulabildim ve ürünleri 8.250 TL ücret ödeyerek satın aldım. Ardından stop cam tamiri yapan bir başka firma ile görüşüp sorunumu anlattım, kendileri de bana 1.250 TL fiyat karşılığında yeni aldığım stoplardan faydalanarak eskilerine uygun cam kalıbı alabileceklerini, böylece bozulan ve kullanılmaz duruma gelen stoplarımı kurtarabileceklerini belirttiler. Bu anlamda ilgili KİŞİDEN/FİRMADAN tarafıma yaratmış oldukları mağduriyeti gidermeleri yönünde talepte bulundum fakat olumlu bir yanıt alamadım. İlgili KİŞİ/FİRMADAN şikayetçiyim, oluşan mağduriyetimin en kısa sürede giderilmesi için 8.250 TL + 1.250 TL toplamda 9.500 TL ödemeyi tarafıma yaparak problemin acilen çözümlenmesini talep ediyorum.

Gökhan
Gökhan

Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdunuz baş vurunuz reddedildi. Bizde kanuni haklarımızı kullandık konu yargıda ve kazanacağımıza eminiz. Görüşmek üzere

22 Nisan 2023 12:37
A2 Motors'un Yaptığı İşin Arkasında Durmuyor