06 Mayıs 2024 20:06

Eyyo Atelier Butik tarafından 6 Mayıs 2024 tarihinde, saat 17:43'te 810 TL tutarında bir sipariş oluşturdum; ancak ürünün teslimat süresi sipariş oluşturulana kadar web sayfası üzerinde görüntülenmedi. Sipariş onayı tamamlandıktan sonra sistemde 1-5 gün içerisinde tarafıma ulaşacağına dair bir bilgilendirme pop-up'ı karşıma çıktı. Belirtilen süre içinde istediğim tarihlerde ürünün ulaşmayacağını anladığım için saat 17:46'da iptal talebi oluşturmak istedim. WhatsApp hattı üzerinden irtibata geçtiğim 0850 888 77 20 numara, hizmet alabileceğim farklı bir numara olarak 0530********24 numarayı verdi; fakat bu hat WhatsApp kullanmıyor ve aranmıyor. Instagram hesapları üzerinden ulaşarak bir irtibat numarası daha aldım. Bu 0530*****77 20 numara üzerinden otomatik cevaplarla iptali gerçekleştirmeye çalıştım; ancak bu şekilde bir seçenek olmadığını gördüm. Sonrasında operatöre bağlandım ve görüştüğüm kişiye, iptal seçeneğinin otomatik yanıtlarda olmadığını, siparişimi oluşturduğum ve iptal etmek istediğim süreç arasında sadece 3 dakikalık bir zaman olduğunu, ihtiyacım olan günlerde elime ulaşmayacağı için iptal etmek istediğimi belirttim. Operatör, tarafıma iptal gibi bir seçeneğin olmadığını, istersem ürün elime ulaştıktan sonra iade yapabileceğimi söyledi. Resmi web sayfasında, teslim alınan ürünün iade edilmesi durumunda 100 TL kesinti yapılacağına dair bir bilgilendirme yer alıyor. Temsilciye, böyle bir süreci istemediğimi ve kargolanmamış ürünü iptal etme hakkım olduğunu bildirdim; ancak böyle bir işleyişleri olmadığını, mecburen iade yapmak zorunda olduğumu ilettiler. Bu konuyla ilgili kargo ödemesi üzerinden zorunlu tutularak ekstra ücret ödemesi yapmam istendi. Web sayfasında iptale dair herhangi bir bilgilendirme olmadığı, sadece iade seçeneğinin kullanılabileceğine dair bir bilgi bulunmadığı için müşteriyi iadeye zorlamaları ve bununla birlikte zorunlu bir şekilde ürünü ulaştırıp tek seçeneği iade olarak sunmaları nedeniyle ödeme yapmaya zorlanmaktan dolayı şikayetçi olacağımı bildirdim. Şikayetçi olacağımı belirtmem üzerine, siparişimin iptal edilip 7 Mayıs 2024 tarihinde tarafıma aktarılacağı söylendi. Ancak bunu da şikayeti geri çekmem şartıyla gerçekleştireceklerini belirttiler.

06 Mayıs 2024 20:20
eyyo-atelier-butik-iptal-seceneginin-sikayetle-olusmasi-3.jpg
eyyo-atelier-butik-iptal-seceneginin-sikayetle-olusmasi-2.jpg
eyyo-atelier-butik-iptal-seceneginin-sikayetle-olusmasi-1.jpg

Daha öncesinde de farklı bir problemle karşıma çıkmışlardı süreçleri sürekli müşteriyi mağdur etmeye yönelik ve aksak eğer müşteri memnuniyeti bu kadar önemsizse farklı alanlara yönelmelerini tavsiye ederim.

06 Mayıs 2024 20:27
eyyo-atelier-butik-iptal-seceneginin-sikayetle-olusmasi-1.jpg

İptal talep edilmeden önce Instagram sayfasından belirtilen süreçten iletilip iletilemeyeceğini de ayrıca teyit ettim eğer ihtiyacım olan süreçte ulaşmış olsaydı iptal talebinde de bulunmayacaktım fakat görüşme yapılan kişi tarafından 1/5 günden önce ulaşmayacağı bildirildi. Süreç bu şekilde iptale dönüştü.

Gülseren
Gülseren

Ücreti gönderdiler mi

Nilsu sonuçtan hiç memnun değil

29 Ocak 2024 20:28
Eyyo'dan Kesinlikle Memnun Kalmadım