Murat sonuçtan hiç memnun değil

Ev Shop Mağazası Online Alışveriş Onayı İçin "e Devlet" Şifremi İstedi

Murat
04 Mayıs 2023 19:05

Ev Shop mağazasından internet üzerinden taksitli alışveriş yaptım. Akabinde hemen telefonumdan arandım. Arayan temsilci alışverişin onaylanabilmesi için "E-DEVLET"üzerinden bazı sorgulamalar yapmak için benden "E-DEVLET"şifremi istedi. Evet yanlış okumadınız. Telefondaki Ev Shop yetkili temsilcisi benden ciddi ciddi "E-DEVLET" şifremi hem de çeşitli sebepler sunarak, bir hakmış gibi istedi. Kendisine bunun kişinin özel bilgilerini kötü amaçlı kullanabilme zafiyeti doğurabileceğini, istenen bilgi her ne ise kendimin gönderebileceğini veya ekran görüntüsü alabileceğimi belirtmeme rağmen, bana "PROSEDÜRÜMÜZ"bu şekilde, aksi halde onay verilmeyecektir diyerek anayasada ve kanunlarda hiçbir yeri olmayan talepte bulunmuştur. Ve araştırmama göre bunu bu tarz birçok mağaza alışkanlık haline getirmiştir. Firmadan talebim, kişisel verilerin bu tarz yöntemler ile kanun dışı kullanımından bir an önce vazgeçmesi ve daha önce de kendilerinden alışveriş yapmış bir müşterileri olarak, yapmış olduğum alışverişin "onaylanmasıdır".

Ev Shop'ta Sipariş Teslim Edilmemesi Ve İletişim Eksikliği

Cemre
01 Mayıs 18:30
Utku sonuçtan hiç memnun değil

Maaş Haczi Devam Ederken Ev Haczi Tehdidiyle Mağdur Ediliyorum

13 Kasım 2025 16:05