25 Haziran 2024 18:41

10 yıl sonra elektrik sayacını yeniledikleri için bizim hiçbir talebimiz olmadan elektrik sayacımızı değiştirdiler. Sonrasında gelen ilk fatura (Mayıs 2024) 2500 TL tutarındaydı. Bunun üzerine şikayette bulunduk ve gelip sayaç incelemesi yapılacağı belirtildi. 18 Mayıs tarihinde inceleme amaçlı sayaç alındı ve yerine farklı sayaç takıldı. Haziran 2024 faturası 1200 TL olarak geldi. Haziran dönemi faturasının 10 günlük kısmı da o sayaçla okunduğu için tutar eskiye göre yine fazla olmasına rağmen Mayıs ayı faturasının yarısına düştü. Bu süreç boyunca konuştuğumuz birimler 110 m2 bir ev için çok yüksek bir elektrik kullanımı gözüktüğünü söylediler. Ve fatura detaylarına bakıldığı zaman da özellikle gece kullanımının çok yüksek gözüktüğü açık bir şekilde görülüyor. Oysa ki 3 kişinin yaşadığı evimizde 11:30-12:00 civarında herkes uyumuş oluyor. Evde çalışan tek şey ise buzdolabı ve küçük boy derin dondurucu. Temmuz 2023 - Nisan 2023 döneminde ödenen tüm faturalara bakıldığında faturalarımızın ortalama 500 TL olduğu açıkça gözüküyor. Ama yapılan incelemeler sonucunda sayaçta bir hata bulmadıklarına dair bir rapor tarafımıza gönderildi. Evde hiçbir kullanım değişmeden bir faturanın 5 katına çıkması sonra da yarıya düşmesi mantıken mümkün değil. Ama dağıtıcı firma ile fatura kesim firması sorumluluğu birbirine atıp kesinlikle doğru bir inceleme yapmıyorlar. Tüketici olarak mağdur ediliyoruz. Tarafımıza ne mantıklı bir açıklama yapılıyor ne de bu durumun sebebine dair fikir belirtiliyor. Şikayet kaydı açmaktan ve çelişen yanıtlar almaktan gerçekten çok yorulduk.

25 Haziran 2024 19:41 (Şikayetten 1 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Yapmış olduğunuz başvuru tarafımıza ulaşmıştır. Başvurunuz hakkında en kısa sürede sizinle iletişime geçeceğiz. Şirketimize göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz. Saygılarımızla,

Değerli Müşterimiz, Yapmış olduğunuz başvurunuz değerlendirilmiş ve konu ile ilgili tarafınıza 25.06.2024 tarihinde telefonla bilgilendirme yapılmıştır. Şirketimize göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür eder, dilediğiniz zaman bize ulaşabilirsiniz. Saygılarımızla,

27 Haziran 2024 11:33

Şikayetimizin firmaya iletilmesi üzerine yetkili bir kişi tarafından arandık ve bize haklı olduğumuz, detaylı inceleme yapılmasının sağlanacağı ve sorumlu ekip tarafından aranacağımız söylendi. Bugün şikayet kaydı numaramız ile müşteri hizmetlerinden bilgi almaya çalıştığımız zaman hiçbir yeni inceleme yapılmadan “sayaçta hata yokmuş” cevabı ile kaydımızın kapatıldığını öğrendik. Kimse her ay senelerce 9KW kullanım yapan bir evin kullanımının 37KWa nasıl çıktığını açıklamak istemiyor. Burda ya sayaç hatalı ve firma kabul etmiyor ya da sayaç değişimi yapan kişi hatalı bağlama yaptı ve sayacı inceleme için almaya geldiğinde düzeltti. Çünkü sayacı değiştiren ile inceleme için alan kişi aynıydı. Dağıtım firması ile fatura firması asla sorumluluk almayıp en ufak inceleme yapmayıp sorumluluğu birbirlerine atıyorlar. Sanırım ayrı ayrı firmalar bu yüzden var. Ve bu hatanın bedeli bize ödetilmeye çalışılıyor. Artık geri dönüş yapılmamasından da konu hakkında bilgisi olmayan ve yanlış beyanlarda bulunan müşteri hizmetleri dışında kimseyle görüşememekten de yorulduk. Konuyu başka mecralara da taşıyacağız. Sanırım gerçek bir inceleme ancak o zaman yapılacak. Ne yazık ki başka turlu ciddiye alınmak mümkün değil.

27 Haziran 2024 12:49

Şikayetimizin firmaya iletilmesi üzerine yetkili bir kişi tarafından arandık ve bize haklı olduğumuz, detaylı inceleme yapılmasının sağlanacağı ve sorumlu ekip tarafından aranacağımız söylendi. Bugün şikayet kaydı numaramız ile müşteri hizmetlerinden bilgi almaya çalıştığımız zaman hiçbir yeni inceleme yapılmadan “sayaçta hata yokmuş” cevabı ile kaydımızın kapatıldığını öğrendik. Kimse her ay senelerce 9KW kullanım yapan bir evin kullanımının 37KWa nasıl çıktığını açıklamak istemiyor. Burda ya sayaç hatalı ve firma kabul etmiyor ya da sayaç değişimi yapan kişi hatalı bağlama yaptı ve sayacı inceleme için almaya geldiğinde düzeltti. Çünkü sayacı değiştiren ile inceleme için alan ekip aynıydı. Dağıtım firması ile fatura firması asla sorumluluk almayıp en ufak inceleme yapmayıp sorumluluğu birbirlerine atıyorlar. Sanırım ayrı ayrı firmalar bu yüzden var. Ve bu hatanın bedeli bize ödetilmeye çalışılıyor. Artık geri dönüş yapılmamasından da konu hakkında bilgisi olmayan ve yanlış beyanlarda bulunan müşteri hizmetleri dışında kimseyle görüşememekten de yorulduk. Konuyu başka mecralara da taşıyacağız. Sanırım gerçek bir inceleme ancak o zaman yapılacak. Ne yazık ki başka turlu ciddiye alınmak mümkün değil.

Ufuk sonuçtan hiç memnun değil

26 Nisan 2024 03:40
AYEDAŞ Daireme Takılan Bozuk Sayaç Ve Yüksek Sarfiyat!
Önder sonuçtan hiç memnun değil

04 Eylül 2024 00:34

04 Kasım 2023 16:59