Emniyet Genel Müdürlüğü A2 Sınıfı Ehliyetime El Konuldu İse B Sınıfı Ehliyetimin Suçu Nedir

11 Ağustos 2023 14:04

Hem b sınıfı hem de a2 motor ehliyetine sahibim. 10.08.2023 tarihinde motorum ile evime dönerken trafik ekipleri durdurup alkol kontrolü yaptı. Bende çok az bir alkol aldığımı bildiğim için rahatlıkla kontrole girdim. Sonucunda 0.43 alkol çıktı. Ben dün gece öğrendim ki özel araçlar hariç sınır 0.20 promil imiş. 0,43 promil iki biraya karşılıklı gelen oran dedi polis memuru. Bir suç işlemişim kanun böyle ise tamam saygılıyım dedim,4064 TL ceza ile birlikte ehliyetime el konuldu. Memur arkadaş araba ile olsaydı hiçbir sıkıntı yoktu dedi. Benim kesilen cezaya hiçbir itirazım yok. Ancak motor ehliyetime el koyulurken niye b sınıfı ehliyetime de el koyuyorsunuz ve özel aracımı kullanmaktan men ediyorsunuz. Ben cezayı motor kullanırken aldım. Tamam 6 ay süre ile benim motor ehliyetime el koyun ve motor kullanmamı yasaklayın uygulama ne ise onu yapın ama özel aracım ile işlemediğim bir suçtan dolayı aracımı kullanmaktan men etmeyin. A2 ehliyetim ile motor kullanırken yaptığım hatayı b sınıfı ehliyetime de uyguluyorsunuz. Bu konu önemli ve acil çözülmesi gerekir. İnsanların ehliyeti verilip motor kullanamaz diye kişinin siciline işlem yapılabilir veya ehliyete illaki el konulacaksa ceza süresi kadar b sınıfı özel araç kullanabilir diye resmi bir yazı verin. Acilen bu haksızlığa bir çözüm bulunmalı, insanların mağduriyeti giderilmelidir. Eminim bu konu ile ilgili benim gibi çok mağdur vatandaşımız vardır.

Selcan
Selcan

Merhaba üzerinden 2 yıl geçmiş ama merak ettim sonuç ne olmuştu b ehliyeti kullanabilmişmiydiniz

Scorpion

Hocam merhaba, konuyla ilgili olarak ne yaptın, b sınıfını alabildin mi?

Scorpion

Aynısı başıma geldi, yargıtay kararı var ama dediğin gibi nerede yaşadığımızı unutuyoruz

Cumhur
Cumhur

Asla. Davada açsan kişiye ceza yazıldığı için hiçbir şey yapamıyorsun kardeşim. Nerede yaşadığımı unutuyorum bazen.

Emniyet Genel Müdürlüğü Yanlış Tutanak Tutulması

26 Mayıs 2024 23:22