İhsan sonuçtan çok memnun

Eminevim İpotek Kaldırma Ücreti İstenmesi

10 Eylül 2024 23:21
İhsan'ın Teşekkür Mesajı
“Teşekkürler”

Temmuz ayında borcumun bitmesi ile birlikte üyeliğim kapandı. Fakat bu ay ipoteğin hala kalkmadığını öğrendim. Bunu bildirdim ve 21 gün içinde kalkacağını söylediler. Daha sonra 1200 TL'lik bir "aracılık ücreti" adı altında bir ücret çıkardılar ve bunu sorguladığımda ipotek kalkması için ödemem gerektiğini aksi halde kaldırmayacaklarını söylediler. Bu ev alma sürecinde kaçıncı kafalarına göre borç çıkarışları sayamadım. Pişmanlıkla geçen bir süreç oldu. Bu konuyla alakalı BDDK'ya da şikayet oluşturdum.

profile profile profile
17 Eylül 2024 09:04 (Şikayetten 6 gün sonra)
21 Kasım 2024 13:56

Teşekkürler

Yorumlar (5)

Batuhan

Geçmiş olsun. Sözleşmenin bir nüshası, ödeme dekontlarınız ve dilekçeniz ile bulunduğunuz yer Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapıyorsunuz. E-devlet üzerinden bile yapabilirsiniz. Sözleşme hükümlerine aykırı davrandıkları gerekçesi ile 1-2 ay içinde lehinize karar veriyorlar. Firma avukatı sizi arayarak iletişime geçiyor ve paranızı iade ediyor. Aynısı başıma geldi. Avukatım aracılığıyla bu yolu izledik. Sanırım her müşteride bu taktiği bir kez deniyorlar. Ya tutarsa

İhsan

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Şimdilik BDDK'ya başvuruda bulundum ve gelişme olarak 30 gün içinde geri dönüş yapılacak dendi. Eğer bu şekilde sonuçlanmazsa dediğiniz şekilde ilerleyeceğim. Evi satmanın bir aciliyeti olsa bu parayı ödetecekler insana ve eminim çoğu kişi mecburiyetten ödüyordur. Artık nereden para koparırız peşindeler.

Bu ev firmaları maalesef hepside öyle üye edene kadar çok güzel dil dökmeler işin Çine girdiğimi her şeyi anlıyorsun ama çıkamıyorsun aynı benzer olayda Birevim firmasında ben yaşadım çok şükür kurtuldum inş sizde kurtulursunuz

Fevzi

Benzer şekilde bankalar daha önce bunu yapıyorlardı, Hakem heyetleri aleyhlerine karar verince almaktan vazgeçtiler. Şimdi bunlar koparabildiklerinden almaya çalışıyorlar. Ödemenin faturasını alın ve Hakem Heyeti'ne gidin mutlaka geri alırsınız bunlar bir de dinci geçiniyorlar hepsi yalan.

İhsan

İşin komik tarafı aracılık hizmeti yazıyor, aradığım şubeden biri ödeme geciktirme için dava ve avukat masrafı diyor, genel müdürlük ipotek kaldırma bedeli diyor yani paranın neye aldıklarından bile bilgileri yok. BDDK'ya şikayette bulundum süreci bekliyorum eğer çözülmezse faturayla birlikte heyete gideceğim.

Eminevim Sözleşme İhlali Ve Ek Ücret Talebi

12 Aralık 2024 13:18