Necati sonuçtan hiç memnun değil

Ekrem Turizm İkram Tur İle Bir Umrenin Ardından --1--

06 Mart 2024 16:46

İkram-Ekrem Tur,... 1... Bir turizm firmasının kanun ve yönetmelikler çerçevesinde sosyal, kültürel, ekonomik, diplomatik gibi sorumlulukları vardır.

Umre; Peygamber Efendimiz'den bizlere kalan ve onun aleyhisselam'ı kalben anılması amacıyla içimizde heyecanını oluşturduğumuz ibadet bir vecd hali. Bu hal zaten içimizde olması hasebiyle yola çıkılıyor. Firmanın insanlara bu vecd halini yeniden anlatması için değil, turizm firmalarının amacı rehberliktir.

Rehberlik, va'zı nasihat değil. Öncelik insanlar sizden peşin ödediği parasıyla rehberlik hizmeti satın alıyor. Hizmet algoritması yerine inançlarının konsolidasyonu öne çıkarılarak kaliteli hizmetin üzeri örtülüyor. İkram Tur ile bunu bu kalitesizliği yaşadık. Şubat 2024'te 22 günlük umre organizasyonuna katıldık. Binlerce pişmanlık.
Kendinize saygınızı lütfen koruyun...

Kötü, çünkü kalitesiz ve sıradan... Önce insan ve değer anlayışından uzaklar... Medine'de bir valiz kaybı yaşadık. Grubun başında donanımlı bir rehber olsaydı iyi bir organizasyon ile rahat edilirdi. Üçüncü kata kargolar çıkarılıyor, sizin odanız 6. Katta. Valizimizi arayınca maalesef kayıp. Tam 3 saat 13 katlı oteli dört defa altüst ediyorsunuz.

Yok... Personel Arapça dışında dil bilmiyor. En son grubumuzdan benzeri bir valizi emaneten odaya alıp grup iletişimine bildiriyorum. Saat 00.30 sularında lütfen herkes kontrollerini yapsın... Tam 3 saat sonra bizim bütün umre konsantrasyonumuz sinir harbiyle örselenmiş. Bizim grup 'kaybı bildirmeme rağmen' Nebevi mescit'de selamlama yapıyor.

Valizi sehven alan şahıs, gruba yazıyor ve kapısından gidip valizimizi alıp sinir savaşına ara veriyoruz. Asıl asap bozucu olan ertesi gün... Bir ziyaret gezisi için otobüsle hareket halindeyiz. İlk molada ben bekliyorum ki kontrol sorumluluğundan uzak şahıs ve grubun 'rehberi değil' hocası nezaketen bu durum için özür dilesinler.

Nerede? İşte firmanın (İkram Tur'un) kalitesizliğine davranış örneği; ben durumu ifade edince de sehven 'ya he he' gibi bir saygısızlık... Durumu Yalova temsilcisi a. G. Ye WhatsApp'tan aksaklık bilgilendirmesi olarak yazdım.

Saygısızca ertesi gün neden dönülmediği mesajına cevaben 'mesajımdan üzüntü duyulmuş, firmaya da benimle ilgilenilmesini ifade etmiş'. Yahu babanız yaşında ki insan size durum bilgilendirmesi yapıyorsa dön önce firmanın üzerindeki temsili adına özür dile... Bu da İkram Tur'un kalitesizliğine sanırım bir örnek olur..

06 Mart 2024 17:00 (Şikayetten 13 dakika sonra)

Selamlar, hoş geldiniz geçmiş olsun. İsim öğrenebilir miyiz.

Necati
Necati
07 Mart 2024 12:29

İkram tur... 2... Mekke de ''alayam Elite ''oteline yerleşince toplama kampı gibi bir sıradanlıkla karşı karşıya kaldık. Her gün WC kağıdı istiyorsunuz. WC kağıdı... Kalite sıfır. Size verilen değer bu. 19 günde bir defa nevresim kendimiz isteyerek aldık ve kendimiz değiştirdik. Bu normal olarak otel hizmeti olarak sunulmalı. Yemekler tam bir felaket... Bilgilendirilmiyorsunuz. Otelin hizmeti değilmiş yemek organizasyonu... Bizi toplanma kampı gibi götüren ikram tur'un ve diğer tur firmalarının organizesi miş. Hala yemekhanenin pis kokusu burnumdan gitmedi. Kahvaltıda ''''' tereyağ görünümünde margarin veriliyor... Pane bulamacında balık adıyla bir çeşit vardı... Dört defa aynı balıktan alıp içini açtığımda balığın içinde kaybolduğu bir pane evet kocaman bir pane gördüm. Yemek kalitesi ---0--- otel sorumlusuyla Türk firmanın temsilcisini çağırdığında neden yemekler bu kadar kötü, garsoniyer personel bu kadar kaba ve insanlara saygısız davranıyor lütfen müdahale edin. Dediğimizde cevaben siz ekonomi sınıfısınız gibi ikram -ekrem turun gerçek niyetini de ifade eden saygısız bir değerlendirmede bulundu. Ve hiçbir şey düzelmeden gerginlikle otelden ayrıldık... Otel ve ikram tur size insani bir yaklaşımda değil reklamasyon, eh işte davranışı sergiliyor. Binlerce pişmanlık yaşıyoruz. Bu firmayla gidilmemeli... Bu otel tercih edilmemeli... Kendinize saygı duyma erdemini eksik etmeyin. Çünkü bütün yorlar. Hak ettiğimizi almalıyız. Kimseden ihsan beklemiyoruz. Ziyaret amaçlı geziler tam bir felaket. Abartmıyorum. Olan daha kötü idi. Zamanlamalar uygunsuz. Grupla istişare yok. Hoca grup içinde küçük birkaç kişilik gölge grup oluşturdu. Bilmedik zannedildi. Gidilen yerler hakkında ; coğrafi, stratejik, jeolojik. Ve en önemlisi siyer tarihine bilgilendirilme eksikliği yaşandı. Bazı tur gruplarında grup içi iletişim araçları dağıtılmış olduğunu kıskanarak gördük. Rehberleri ses duyurmak için bağırmıyordu. Herkes cihazlarının kulaklığıyla huzur içinde bilgileniyordu. Yine bu gezilerde araç içinde mahallenin sünnet şenliğine gidiliyor muşçasına bir ilahi okuma faslı yaşandı... Olamaz böyle bir şey. Bir tane okunur, olur... Sen eline Mikrofonu geçirip olanca gürültü kirliliği içinde sesi kısılıncaya kadar okumaya çalış mak... İkram tur programı nicelik ve nitelik açısından yetersizliklerle dop dolu...

Harun sonuçtan hiç memnun değil

Ekrem Turizm Mekke Otelinde Hijyen Eksikliği Ve Uzun Bekleme Süresi

16 Ocak 18:06

Ekrem Turizm'de Hac Yolculuğunda İlgisizlik Ve Mağduriyet Yaşadık

21 Haziran 2025 02:10

16 Haziran 2025 10:26

Hac Yolculuğunda Turizm Şirketlerinin Hizmet Kalitesi Hakkında Şikayet

13 Haziran 2025 15:54
Yasin sonuçtan hiç memnun değil

Ekrem Turizm İle Hac Yolculuğunda Hijyen Ve Hizmet Sorunları

02 Temmuz 2025 22:41