Duolingo Diyalogları Çocuklar İçin Filtresiz Tehlike Arz Ediyor

Serpil
02 Eylül 2023 23:23

Uygulamayı deneme amaçlı kızımın seviyesine uygun indirdik ve kullanmasını istedim. 2-3 gün diyalogları başarıyla geçti ve takıldığı bir detayı bana aktardı. 2 adet resim ekliyorum oradaki diyaloğu nasıl açıklamam gerek inanın bilemiyorum. Öncelikle kesinlikle homofobik bir insan değilim. Cinsel tercih ve yaşama karşı sonsuz saygılıyım. Ama konu 11 yaşında çocuk olunca iş başka bir boyut alıyor. 10 dakika açıklama yapıp başka kültürlerde aynı cins evliliklerin olduğunu anlattım. Ama neden kızım eğitim aldığı bir platformda böyle bir bölümle karşılaşmak zorunda kaldı? Anladım ki arka planda uygulamanızı kontrol etmiyorsunuz. Bu durumun çocukların dünyasına uygun olmadığına karar vererek programı sildim. Ben bu durumu zafiyet olarak görüyorum bilginize.

Sezen sonuçtan hiç memnun değil

Çocuklara Uygun Olmayan LGBT İçeriği Nedeniyle Duolingo Kullanımını Bıraktık

02 Ekim 2025 08:46
cocuklara-uygun-olmayan-lgbt-icerigi-nedeniyle-duolingo-kullanimini-biraktik-2.jpg
cocuklara-uygun-olmayan-lgbt-icerigi-nedeniyle-duolingo-kullanimini-biraktik-1.jpg

Duolingo Çocuklara Uygun Olmayan İçeriklerle İlgili Endişem

08 Eylül 2025 17:49
duolingo-cocuklara-uygun-olmayan-iceriklerle-ilgili-endisem-5.jpg
duolingo-cocuklara-uygun-olmayan-iceriklerle-ilgili-endisem-4.jpg
duolingo-cocuklara-uygun-olmayan-iceriklerle-ilgili-endisem-3.jpg
duolingo-cocuklara-uygun-olmayan-iceriklerle-ilgili-endisem-2.jpg
duolingo-cocuklara-uygun-olmayan-iceriklerle-ilgili-endisem-1.jpg
Şeyma sonuçtan hiç memnun değil

Uygunsuz İçerik Şoku: Duolingo'da Beklenmedik Diyaloglar

Şeyma
13 Ekim 2024 00:44
Uygunsuz İçerik Şoku: Duolingo'da Beklenmedik Diyaloglar
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Duolingo'da LGBT İçeriklere Karşı Seçenek Sunulmaması Ve Müşteri Hizmetlerinden Yanıt Alınamaması

19 Eylül 2025 17:47

Eğitim Uygulamasında Sakıncalı İçeriklere Karşı Endişe