Diyanet İşleri Başkanlığı Yüksek Sesle Uzun Süren Sabah Ezanları

29 Haziran 2024 05:13

Türk halkına ezan sesleri ile sürekli işkence yapılıyor. Bir sabah ezanı 100 desibel, 120 desibel sesle 5 dakika okunur mu? Bunun nesi sevap? Bunu hangi mantıkla yapıyorsunuz? Suudi Arabistan'da ezan çıplak sesle okunuyormuş. İnsanları dinden ve ezandan soğuttunuz.

Bundan yıllar önce ezan sesi huzur verirdi, sesler açılmaz ve imamlar kendileri okurdu. Günümüzde zamanında uyanma problemi olmadığı halde neden bu yüksek sesli ve mütemadiyen hayli uzun ezan süresi var? Hasta olan var, işten gelip yatan var, zamansız uyanan var. Müslüman olmayan da var.

Yorumlar (5)

Babacan
Babacan

Evet ses yüksekliği ve bulunduğunuz lokasyona göre şiddetli olabilir lakin ezana hassasiyetiniz olsun. Dinden imandan soğudum diyenlerin zaten dinle imanla işi olmamıştır ve nefsinin kölesidir. Eskinin sarhoş müslümanı bile ezana saygı gösterirdi lakin biten din değil sizin dinden uzak olmanızdan çok vicdanınızı kaybetmeniz.

Ümit
Ümit

Vicdanı olmayan sizlersiniz. Din insana huzur vermelidir, zorla dayatılan hiçbir şey olumlu sonuçlanmaz. Bir din adamı aynı zamanda insan psikolojisi eğitimi de almalıdır. Bakış açınız çok dar ve çağ dışı.

Efe
Efe

Yok öyle bir şey yüksek ses ezan okunarak Müslüman olunmuyor. Peygamber zamanında hoparlör mü vardı? Biz ezandan değil hoparlörden rahatsızız.

Turan
Turan

Rahmetli annem ve babam 5 vakit namazını kılardı yani dinsiz değilim uzatarak okunan ve yüksek sesle okunan ezandan nefret ettim bizim mahallede evim iki cami arasında ikisinde koro halinde toplamı 200 desibeli bulur hele o hayyealesselah demesi en az 25 saniye sürüyor bin a harfini birleştirip okuyor mübarek kasete ses kaydı yapmışlar sonuna kadar açıyorlar eskiden cuma namazı kaçırmazdım dört yıldır cuma namazına gitmiyorum öyle nefret ettim aşırı uzatıp nefesim böyle uzun gösterisi yapanları seçip sesini kayda almışlar yazıklar olsun bizi ezandan nefret ettiren Diyanet işlerine ve hükümete

Şeyma
Şeyma

Kesinlikle aynı dertten muzdarip biri olarak söylüyorum bizim buradaki ezan hiç görülmemiş başka zaman öyle yüksek ki sağır sultan duyar her okuyuşta bebeğim irkilerek uyanıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı Maltepe Kulluk Camii'nde Aşırı Yüksek Sesle Okunan Sabah Ezanı

20 Ocak 2024 08:22

15 Mayıs 2024 05:13