07 Ocak 2024 21:56

28.12.2023 tarihinde T***'dan aradıklarını, bana özel T*** ile Digiturk'ün ortak bir kampanyasının olduğunu, aylık sadece 169 TL fatura ödeyeceğimi, bunun 99 TL'sinin Digiturk ve 70 TL'sinin interneti içerdiğini, bu kampanyanın 12 aylık bir süreyi kapsadığını, ilk 3 ay tuttuğum takımın maçlarını ücretsiz izleyebileceğimi söylediler.

Şu an ödediğim faturadan, evimin adresine, yaşadığım internet kesintisi sorununa kadar olan bilgileri bilmeleri, gerçekten insanların iradesini etkileyerek yalan beyanda bulunarak kandırılmalarının son noktasıydı. Benimle iletişime geçtikleri numaralar 0 850 901 06 84 ve 0 216 234 17 73'tur. Digiturk kurulum için tekrar aradığında, yapılmamasını istememe ve zaten T***'un babamın üzerine olduğunu, benim bunu karar veremeyeceğimi iletmeme rağmen, beni arayan hanımefendi sert bir tavırla 'o zaman 300 TL fiyat ödersiniz, kurmak zorundayız' diyerek direndi. 30.12.2023 tarihinde evime kurulum yapıldı. T*** internet faturamda bir değişiklik olmayınca, 05.01.2024 tarihinde 444 0375 numaralı müşteri hizmetlerini arayarak görüştüm ve Digiturk'le bu şekilde bir kampanyaları olmadığını öğrendim. Olayın geldiğini ve Digiturk'ün T***'un adını kullanarak irademizi etkilemek suretiyle yalan beyanda bulunarak abonelik yaptırdığını öğrendim. Bir kişinin daha kandırılmaması ve mağdur edilmemesi için her türlü başvuru ve şikayet yoluna başvuracağım. T*** abonesi olarak kişisel verilerimin bu şekilde ifşa edilmesi, T***'un kişisel verilerimi koruyamaması, adının bu şekilde kullanılmasına izin vermesi ve izinsiz olarak bu bilgileri alıp yanıltıcı beyanlarla abonelik anlaşması yapılması nedeniyle uygunsuz satış taktiği ve kişisel verilerin ihlali ile yanıltıldım.

Bu nedenle sözleşmenin cayma bedeli olmadan ve herhangi bir ücret ödemeden iptalini talep ediyorum. İzinsiz olarak kişisel verilerimin toplandığını, maddi ve manevi zarara uğratıldığımı, müşteriyi yanıltıcı satış taktikleri ile zorla yapılmış sayılan bu Digiturk aboneliğinin 6502 sayılı kanun kapsamında değerlendirilmesini ve tarafıma kurulum, cayma ve hiçbir bedel ödemeden üyelik iptalinin yapılmasını, ses kayıtlarının dinlenmesini ve doğrunun ortaya çıkmasını talep ediyorum. Aksi takdirde BTK, CİMER, Tüketici Hakem Heyeti nezdinde başvuracağımı bildiririm.

Büşra
19 Aralık 2023 16:35