Mehmet sonuçtan çok memnun

Desa Instagram Da Sahte Reklam

29 Kasım 2023 20:43

Instagram'da Desa deriye ait olduğunu düşündüğüm bir reklam için sipariş oluşturdum. Sayfa birebir Desa firmasının aynı olduğu izlenimini verdi ve onay verdikten sonra ödeme aşamasında Sanal Kartımla ödemeyi gerçekleştirdim. Ancak dikkat etmediğim bir nokta vardı; onay SMS'inde paranın beachfrontdrifter.com adlı firmanın hesabına gönderildiğini iki dakika sonra fark ettim. Söz konusu siteye girdiğimde giyim ve ayakkabı satan bir site olduğunu gördüm ancak iş işten geçmişti. Hemen bankayı arayıp işlemi iptal etmek istedim ancak paranın zaten gönderildiğini öğrendim. Desa firmasına da e-posta göndererek Instagram üzerinden sitelerinin taklit edilerek ürün satıldığını bildirdim. Ödeme esnasında bana gelen SMS şu şekildeydi: 'Lütfen şifreyi kimseyle paylaşmayın. Beachfrontdrifter.com firmasında 29.11.2023 15:11 tarihinde 812,00 TRY tutarında harcamanız için şifre:... B001.' Kısacası, ansızın 812 TRY'm çöpe gitti. Gönderdiğim parayı aldığı için bu firmadan şikayetçiyim.

profile profile profile
01 Aralık 2023 10:15 (Şikayetten 1 gün sonra)

Yorumlar (22)

Akın

Ben itiraz ettim 3 gün sonra paramı aldım kartımı hemen online kapattım, kartı kopyalamışlar 22 bin tl alışveriş yapmaya çalışmışlar online kapalı olduğundan yapamadılar, simdi kartı tamamen kapattım, site sizi oyalıyor kargoya verildi hikaye o postan parayı çekmek için zaman kazanıyor hemen cekemiyolar o yüzden bankayı arayın

Tuğba

Bende şimdi başvuru yaptım işlem iptali için online den ama geç mi kaldım acaba :(

Öznur

Merhabalar herkese. Son durum hakkında bilgi vermek istedim. Yaptığım harcama itirazı sonuçlandı. Paramı geri iade yaptılar çok şükür. İnşallah sizlerde geri alırsınız paranızı. İyi günler

Uzun bir aradan sonra Ziraat Bankası yaptığım itirazı kabul edip paramı iade etti.

Tuğba

Bende şimdi başvuru yaptım banka mobil uygulamasından umarım geç kalmamışımdır içimde hala umut vardı şu an oda bitti o nedenle harcama itirazı yaptım

H. N.

Şu anda o siteye ulaşılamıyor ben Desa nın merkezini aradım, 2 aydır hukuki süreci başlatmışlar ancak uzantı değiştirerek Desa adresini kullanmaya devam ediyorlarmış.

H. N.

Bende aynı durumdayım, şu anda o siteye ulaşılamıyor. Bir gelişme yaşayan var mı

Tuğba

Bana da bu şekilde bir şey eklenmiş Mehmet bey sizin kargo bizimkilerden erken gelecek sanırım 😊 kargonuz gelirse bizimle paylaşırmısınız ne çıkacak merak ediyorum

Umarım gelir. Geldiğinde paylaşırım. Bundan sonra daha dikkatli olmak lazım.

Öznur

Tuğba hanım merhaba, ben de çok merak ediyorum ama bankadan harcama itirazı yapılabiliyormuş, olumlu ya da olumsuz cevap için 6 ay sürer dediler. Ya bekleyeceğiz takip edip ya da bir bardak soğuk su içeriz🥺

Öznur

Mehmet bey siz harcama itirazı yaptınız mı? Yaptığınız halde mi Kargo bekleniyor yazıyor?

24 saat geçtikten sonra mobil bankacılıktan itiraz yapabilirsiniz. İtirazınızı yapın sonuç alabileceğinizi sanmıyorum ama en azından keşke itiraz etseydim demezsiniz.

Bence Soğuk su içiniz.

Tuğba

Merhaba Öznur hanım siz bankaya itiraz ettiniz mi ben banka kartı ile ödeme yaptım hesabımdan para direk aktarıldı ama itiraz etmedim aramadım bankayı

Tuğba

Aynı şey benimde başıma geldi ne yapacağımı bilemiyorum gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim bende bir gelişme olursa sizinle paylaşacağım

Akın

Arkadaşlar kartınızı online alışverişe hemen kapatın veya iptal edin edin, bende itiraz ettim 3 gün sonra iademi aldım, kartımı ipt

Öznur

Aynı durum benim başıma da geldi az önce. Boşluğuma geldi. Sitenin. URL'si şu : desa-tr.com Bu siteye giriyorum hesap oluşturduğum için şifre de oluşturmuştum. Giriş yapıp siparişlerimi görebiliyorum henüz gönderilemedi yazıyor. 48 saat içerisinde sipariş oluşturuluyor yazıyor. Usa yani Amerika kaynaklı. Bankayı arayıp kartımı iptal ettirdim ne olur ne olmaz diye. Ama birkaç gün bekleyin pos cihazı erkek kadın giyim mağazası yazıyor. Belki ürünleri gönderirler dediler. Siz o siteye girip siparişlerinizi görebiliyor musunuz, yurt dışı kaynaklı olduğu için 12 iş gününü bulur diyor. Şu an son durumunuz nedir?

Akın

Hanımefendi o zaman kazanma taktiği gelmiyor paranızı hemen çekemiyorlar onun belli bir suresi var ben bankadan aldım paramı kartı iptal. Ettim aynı gün kartımdan. 22 bin tl alışveriş yapmayı denediler kapalı olduğundan yapamadılar kartınızı acil iptal edin online kapatın size kalkış kartı kopyaladılar

Benim siparişim en son 02.12.2023 tarihinde taşıyıcıya teslim edilmiş diyor. Pek umutlu değilim ama Umarım doğrudur.

Tuğba

Bende ilk mail geldiğinde görünüyordu o öznur hanım sipariş verdiğim tarih saat yazıyordu altta bu şekildeydi sizin gönderdiğiniz fotoğraftaki gibiydi

Öznur

İlk gün çıkan gönderim raporunun dışında bir şey daha eklenmiş bugün. Sizde de mi böyle görünüyor?

Tuğba

Sipariş takip numarasını yazınca sipariş görünüyor fakat gönderilmedi yazıyor en üstte acaba gönderilecek mi çok merak ediyorum gelişmelerden bana da bilgi verirseniz sevinirim

Meryem sonuçtan çok memnun

Meryem
10 Mayıs 2024 09:56
"İyi günler. Ücret iadesi yapıldı."

Elvan
16 Ekim 2024 15:49