Dacia Sıfır Araçta Kaput Sök Tak Ve Boyalı Çıktı

02 Aralık 2023 11:31

Şubat 2022 yılında Bursa Mais bayiinden sıfır olarak aldığım 2021 model Dacia Sandero Stepway marka aracımın satış yapmak için expertize soktum. Ekspertizde kaputun sökülüp takıldığı aynı zamanda boya mikron değerlerinin normalin üzerinde olduğunu öğrendim. Bahse konu hakkında tarafıma herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Sıfır araç alırken de mi expertize sokmamız lazım? İnsanlara ve markalara güvenmeyecek miyiz? Şu an sizin yüzünüzden aracımı satın almak isteyen insanlara mahcup oluyorum, aracın değeri düşüyor! Resmen ayıplı/hasarlı araç satılmış yazıklar olsun

09 Aralık 2023 18:10

Şubat 2022 yılında Bursa Mais bayiinden sıfır olarak aldığım 2021 model Dacia Sandero Stepway marka aracımın satış yapmak için expertize soktum. Ekspertizde kaputun sökülüp takıldığı aynı zamanda boya mikron değerlerinin normalin üzerinde olduğunu öğrendim. Bahse konu hakkında tarafıma herhangi bir bilgilendirme yapılmadı. Kocaeli'nde bayiye götürdüm sök tak yapıldığını ve kaputa ait mikron değerlerinin yüksek olduğunu teyit ettiler. Dosya oluşturup genel merkeze gönderilecek, 7-10 gün süre içinde dönüş yapacaklarmış. Gelişme olursa ben de buraya yazacağım! Bahse konu firma ve bayii yüzünden aracımı satamadım mağduriyet yaşıyorum.

04 Aralık 2023 08:29 (Şikayetten 1 gün sonra)

Değerli Müşterimiz, Başvurunuz ile ilgili olarak, Müşteri Hizmetleri Yetkilimiz en kısa sürede sizinle irtibat kuracaktır. Saygılarımızla, Dacia Müşteri Hizmetleri

Yorumlar (6)

G. Uzay
G. Uzay

Sonuç ne oldu peki firma size zararı karşılayacak bir çözüm vs sundu mu acaba? Aynı sorunu yaşıyoruz bilgi verirseniz seviniriz.

Muzaffer

- Sonra tekrar Ankara merkez ile iletişime geçtim ve sorunumu Romanya ile görüştüler. Renault/Dacia tarafında da aracıma ilişkin herhangi bir kayıt bulamadılar. Bende alacaklı kişiye mağdur olmamak durumu açıklığa kavuşturmak için bana belge vermelerini talep ettim. Onlarda aracımın fabrika standartlarında olduğunu kaputta ve boya mikronunda sorun olmadığını e imzalı şekilde tarafıma mail attılar. Merkezdeki Cengiz Tozlu bey yardımcı oldu bu konuda teşekkür ederim. Satış yaparken de bizim bayiye getirin biz alacaklı kişiye açıklarız dedi. Not-1: Avukat ile görüştüm araçtaki işlemi Renault/Dacia'nın yaptığını kanıtlamakta zorluk çekeriz uzun işlem olduğunu söyledi için hukuka başvurmadım. Çünkü araç 25000 km gelmişti 2 yıl geçmişti ve hukuk masrafı aracın değer kaybından daha az olacaktı. Sonuç olarak zarardan kar ettim diyebiliriz.

Anıl
Anıl

Bugün aynı problemi ben de yaşadım Ankara Mais 2017'de aldığım sıfır km Sandero Stepway aracımın fabrikada komple 2 defa kaputun 3 defa boyandığını eksperde öğrendim 600 km mesafeden gelen insanlara mahcup oldum yol parası Exper bir dünya zarar ettim alıcı aracı almaktan vazgeçti. Bu durumun bana tebliğ edilmesi gerekmiyor muydu benim yaşadığım sıkıntı ve zararı kim karşılayacak? Bugün aradım dönüş yapılacağı söylendi kimse dönüş yapmadı. Konuyla alakalı bir çözüm bulabilirseniz bana da bilgi verin lütfen

Muzaffer

Devamında yaşadıklarımı paylaşıyorum. - Renault/Dacia merkeze mail attım. Müşteri hizmetleri ile görüştüm. Beni Kocaeli Renault bayiisine davet edip gerekli kontrolleri yapılması gerektiğini söylediler (diğer ekspertiz raporlarını kabul etmiyorlarmış) - Kocaeli bayiinde kaput için gerekli kontroller yapıldı ve sonuç aynı. Kaput sök-tak ve boya mikron değeri fazla olduğunu bunu Ankara şubesinden bilir kişinin incelemesi gerektiğini söylediler. - Kocaeli Bayiyi her hafta arayıp sormama rağmen Bilir kişi 3-4 hafta geçti ama gelmedi. (Kocaeli bayisine her hafta durumu tekrar açıklamak zorunda kaldım, ilgi alaka iş takibi zayıf).

Fatih
14 Ağustos 2024 17:07
Renault-Dacia Grubunun Boya Kalitesizliği
Cahit sonuçtan hiç memnun değil

Cahit
06 Ekim 2024 00:43