Yeni Aldığım Citroen C4X'te Montaj Hataları Ve Müşteri Hizmetleri Sorunları

12 Eylül 2024 13:36

19.07.2024 tarihinde Citroen Değer Bayisinden (İstanbul) C4X (Shine Bold) model aracımı teslim aldım. Birkaç gün sonra araç üzerindeki montaj kusurları teker teker gözüme çarpmaya başladı. Buraya yazmadan önce Citroen müşteri hizmetleri üzerinden sorunum hakkında bir geri dönüş alabilirim diye düşünerek şikayet kaydı oluşturarak bir süreç başlattık. Aracımda şimdilik fark ettiğim kusurlar şöyle;
1) Kaput ayarsız, sola kayık şekilde montajlanmış.
2) Bagaj kapağı sol taraf içe doğru girik şekilde montajlanmış.
3) Kapı üzerindeki krom çıtalar hizasız veya kapı ayarsız.
4) Araç içi sağ ön direk plastik parça oturmuyor, üst kısmı açık.
Müşteri hizmetleri bunların kayıt altına alınması için en yakın Citroen servise gidip kayıt açmamı ve problemleri onlara anlatmamı söyledi. Ben de Bursa Citroen Neskar servisine götürdüm. Öncelikle servisin ilk dediği tüm araçlar kalite kontrolden geçiyormuş. Tolerans aralığı dışında araç çıkmıyormuş dedi.
1) Kaput belki civata sökmeden bir tık iyileştirilebileceği söylendi.
2) Bagaj kapağının düzeltilmesi için civatalarının sökülüp tekrar ayar yapılması gerektiği söylendi.
3) Direkteki ayrıklık için, içindeki tırnakları montaj sırasında kırmış olabilirler veya tavan döşemesi kalıptan yanlış çıktıysa komple döşemenin değişmesi gerekebileceği söylendi.
4) Krom çıtalar için kapı üzerinde ayar yapılarak belki düzelebileceği söylendi.

Bu kayıtlar tutulduktan sonra müşteri hizmetlerinin bana dediği "servise götürerek tüm bu ayarları yapabilirsiniz, aracınızda bir değer kaybı olmayacağı" söylendi.

Aracın civatalarına müdahale edilecek ama değer kaybı olmayacakmış, nasıl oluyor? Bu işi anlamıyorum. İlk talebim aracımın kalite kontrol formunun bana iletilmesini talep ediyorum. Ben de o geniş tolerans aralıklarını görmek istiyorum. İkinci olarak Citroen'in bu durumu bana bir açıklamasını istiyorum. Yaklaşık 1,5 milyon TL'lik bu araçları nasıl teslim edebiliyorsunuz.

Erkam
Erkam

Merhaba ben de 1 ay önce aldım aracımı, benzer montaj hataları benim araçta da var, özellikle kapıdaki ayarsızlık çok göze çarpıyor. Elletmemek mi en iyisi karar veremedim. Aslında serviste yapılan ayar için detaylı açıklama yazar, satarken sorun oluşturmayabilir. Siz ne durumdasınız, işlem yapıldı mı?

Yusuf
Yusuf

Merhaba, benimde Citroen c4 aracım var. Benzer birkaç sorun bende de var bugün servise gittim servis herhangi bir müdahalede bulunmadı. Dönüş yaptılar mı gelişme var mı?

Onur
Onur

Gördüğün gibi Citroen Türkiye müşteri hizmetleri fiyasko çıktı. Oradan oraya yönlendirip sonunda yapılasını istediğiniz bir şey varsa servis müdahale etsin deniyor. Sorumluluk alan kimse yok. Sökülen civataları, sökülen tavanı sonra kimse açıklarsan açıkla. Citroen almak isteyenlere önerim çekiciyi çağırın almadan önce ekspere götürün. İmzayı attıktan sonra hiç kimse sizi arayıp sormaz.

Erkan sonuçtan hiç memnun değil

Erkan
15 Nisan 2025 22:48
citroen-yeni-aracta-gizlenen-hasarlar-ve-yetersiz-musteri-hizmeti-3.pdf
Ulaş sonuçtan hiç memnun değil

Ulaş
10 Eylül 2024 10:40
Yeni Aldığım Citroen C4'te Paslanma Sorunu Ve Servis İlgisizliği!
Semih sonuçtan hiç memnun değil

Citroen C4x Boya Hatası

Semih