Citroen Arıza Ve Servis Çilesi

03 Nisan 2024 11:13

2023 model Citroen Jumpy aracım 6000 km'de fren sistemi arızası verdi. Arıza tespiti ve parça tedariki için 20 gün bekledikten sonra, 2 gün de serviste geçirerek aracımı teslim almayı başardım. Ancak servisten çıktıktan hemen sonra motor arızası ve çarpışma önleyici sistem arızası uyarıları aldım. Ertesi gün yine servisteydim. Bakalım bu sorunu kaç günde çözebileceğiz. Aracı gönül rahatlığı ile kullanabilmek nasip olmadı. Servisteki karmaşa da ayrı bir sorun. İnternette PSA Grubu servisleri hakkında çok şey okumuştum. Münferit olaylar olduğunu düşünerek önemsemedim ama insanlar haklıymış. İlk arıza tespiti için 10:00'da randevuyla geldiğim serviste, aracıma 16:30'da bakıldı. Servis alanına alınmadan, kaput açılarak arıza tespiti yapıldı. Lift kullanılmadan, bu kadar basit bir işlem için tam 6,5 saat bekledim. Daha sonra parça siparişi verdik. 'Size haber vereceğiz.' denildi. 20 gün sonra ben kendim servisi aradım ve parçaların geldiği söylendi. Yani ben aramasam, muhtemelen hiç aranmayacaktım. Yine randevuyla 9:30'da tamir için servise geldim. 15:30 gibi servis danışmanı, araca o gün bakamayacaklarını, ertesi güne kaldığını bildirdi. Yine 6 saatim boşa geçti. Ertesi gün sabah servisteydim ve akşam üzeri aracımı almayı başardım. Ancak bu sefer de dönüş yolunda başta belirttiğim arıza uyarılarını aldım. Ertesi sabah erkenden servise geldim. Danışmana arızanın nedenini öğrenmek için bir cihaza bağlanmasını rica ettim. 'Aracınıza bakacak arkadaşlar.' dedi. Şu an bu mesajı servis bahçesinde yazıyorum. Aracıma hâlâ bakılmadı. Servis danışmanına işlemin hızlandırılması için tekrar rica etmeye gittiğimde eğitime gitmiş olduğunu öğrendim. Bakalım bugünkü servis işimiz kaçta bitecek. Umarım ilgililerin dikkatini çekebilir ve bu kötü işleyişe bir düzenleme getirebiliriz. Ayrıca, müşteri bekleme alanının tadilatta olması nedeniyle, bu bekleme süreleri oldukça konforsuz bir şekilde, servis çalışanlarının sigara içtiği alanda geçiyor.

Gürkan sonuçtan hiç memnun değil

Gürkan
23 Kasım 2024 17:22
Garanti Kapsamında İlgisizlik Ve Çözüm Eksikliği
Efe sonuçtan hiç memnun değil

Citroen Jumpy Sürekli Motor Arızası Ve Servis Mağduriyeti Yaşatıyor

22 Nisan 13:54
Metin sonuçtan hiç memnun değil

Citroen Jumpy Servis Sürecinde Yaşanan Mağduriyet Ve Gecikmeler

Metin
04 Nisan 21:10
Meryem sonuçtan hiç memnun değil

Meryem
06 Temmuz 2023 21:07