Çankırı Özel Karatekin Hastanesi Septorinoplasti Ameliyatı Faciası

24 Kasım 2023 16:11

30 Mart 2023te Çankırı özel karatekin hastanesinde görev yapmakta olan****** isimli doktora, nefes problemlerim aynı zamanda eğriliğin düzelmesi amacı ile septorinoplasti ameliyatı oldum. Ameliyat öncesinde görüntü olarak, hafif mevcut olan eğriliğin düzeltmesini istediğimi ve doğal bir burun şekli istediğimi, ucunun kalkık olmasını istemediğimi kendisine açıkça belirttim.
Kendisi rahatlatıcı cümleler kurup istediğim gibi olacağını sözleriyle garanti etti. Kendisine güvendim ve ameliyatım gerçekleşti. Sonucunda burnum eskisinden daha eğri, küçük, kısa, delikleri öne bakan, kalın bir burun oldu. Ameliyat sürecim çok kötüydü. İlk iki gün kanamam çok fazlaydı. Hastanede kaldığım gün hemşireler bunun normal olmadığını sık karşılaşmadıklarını belirttiler. Taburcu olmadan önce son ağrı kesici serumu vermek istediklerinde kolumda şiddetli bir acı duyduğumu belirtmeme rağmen koluma bakıp, 'damar yolu çıkmış olsaydı kolun şişerdi bir şey yok' deyip, serumu vermekte ısrar ettiler.
Dayanamadığım için durdurmalarını söylediğimde, daha yetkili biri damar yolunun yerinden oynadığını ve değiştirmeleri gerektiğini söyledi. Hastanın söylemlerini hiçe sayıp, ezber üzerine hareket eden bir ekipti. Ameliyattan sonra hijyen olmayan ameliyat şartlarından dolayı enfeksiyon kaptım. 1 ay boyunca antibiyotik tedavisi uygulandı. Aylarca burnum ve başım şiddetli bir şekilde ağrıdı. Ağrı kesiciler ile durabiliyordum. Ani hareket ettiğimde başım halen dönüyor, denge problemim oluştu. Burnuma asla dokunamıyorum ağrıdan. Yüzüm tanınmayacak halde şişti.
Doktor kalın derili olduğumu ve sabretmek gerektiğini söyledi. Talimatlarına uydum ve bekledim. Sonuç hiç değişmedi. Yüzümde hala şişlikler mevcut. Burnum korkunç bir halde. Yüz kaslarım zarar görmüş, gülme ve bazı mimikleri yapamıyorum. Burun sırtında çökme, s şeklinde eğrilik, gaga burun, önden yüzümle birleşmiş kısa kalkık bir burun. Fazla alınan burun Köprüsü sonucunda derim göz pınarlarıma kadar yayılmış halde. Aynı zamanda nefes problemlerim daha da arttı. Hem sağlığımdan oldum hem de görüntü olarak tanınmayacak hale geldim.
Doktora şikayetlerimi dile getirip buna neyin sebep olduğunu sorduğumda, 'bunu açıklamam için KBB uzmanı ya da plastik cerrah olmalısınız' diyerek açıklamak istemedi. Bir çok doktor ile görüştüm ve düzelme garantisi olmamakla beraber çok zor bir ameliyat olduğunu ve yüksek maliyeti olduğunu öğrendim. 100 bin tl'den başlayan revizyon ameliyatına mecbur bırakıldım. Ödemiş olduğum 25 bin tl'nin iadesini istiyorum.

Mağdur
24 Kasım 2023 18:08

Doktor ile ilk görüşmemde muhasebede bana ameliyatın 30 bin Tl fiyatı olduğu söylendi. O dönem hastanenin indirim uyguladığı dönemdi. Kredi kartına yüzde 10 nakitte ise yüzde 25 indirim uygulandığı belirtildi. Ameliyat günü nakit olarak 22.500 Tl ödemek istedik. Muhasebedeki hanımefendi hesaplamayı bir türlü yapamayarak, 30 bin Tl'nin indirimli fiyatının 25 bin Tl olduğu konusunda ısrar etti. Daha sonra konuşmalarındaki tezatlığı fark ederek ameliyat ücreti aslında 32 bin Tl diyerek düzeltti. (Yine tutarsız bir rakam.) Yani ameliyata karar verip ameliyata gittik fiyat farkı çıkardılar. Tatsızlık çıkmaması adına kabul ettik. Tamamen para odaklılar. Kimden ne koparabilirsem stratejileri var sanırım.

Ajda

Merhaba ne yapmayı düşünüyorsunuz? 2. Ameliyat olacakmısınız yüz mimiklerinizi yapabiliyormusunuz acaba yüzünüzde enfeksiyonmu var? Cevaplayabilirmisiniz

Vega Hospital Burun Ameliyatı

24 Haziran 2023 13:17
Nergiz sonuçtan hiç memnun değil

Rumeli Hospital Burun Estetiği Skandalı

19 Temmuz 2023 21:42