BTK Türkiye Cihazımın Yurt Dışı Tamiri IMEI Değişti

Levent
29 Eylül 2023 15:29

Türkiye'den 14 Nisan 2023 tarihinde şirketime faturalı yerli iPhone 14 Pro Max 128 GB telefon aldım. 1 Eylül 2023 tarihinde Dubai Seyahatimde cihaz arızalandı. Sim kart tanımıyordu, bu yüzden Apple Dubai Mall'a giderek cihazımın tamiratı gerçekleşti. Garanti kapsamında ana kart, pil ve diğer parçaları yenilenerek bana yenilenmiş cihaz verildi. Bu yüzden kendi Türkiye cihazımın IMEI numarası yeni IMEI numarası ile değişti. Apple Dubai Mall bana bunu anlatan kendi belgelerini düzenlediler ve belgeyi bana vererek BTK ile görüşmem gerektiğini söylediler. Onlara Türkiye'de IMEI değiştiğinde belli bir miktar para ödemem gerekebileceğini söyledim, fakat onlar bu belgenin eski IMEI ile yeni IMEI'nin değiştiğini gösterdiğini ve yeterli olacağını söylediler. Şimdi BTK'yı aradım ve bana 20.000 TL ücret ödemem gerektiğini söylediler. Şimdi ben zaten Türkiye cihazımı vergilerini ödeyerek almıştım, burada benim hatam nedir de tekrar benden ödeme istiyorlar. Cihaz zaten dünya kapsamında garantili, bu cihazı ben yeni bir cihaz alarak değiştirmedim. Bu konunun acilen çözülmesini talep ediyorum. Mail: l***********@gmail.com, tel: 0555*****94 00

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
BTK IMEI Kayıt İşlemi
BTK IMEI Kayıt Sorunu