14 Eylül 2023 11:024.242

Merhaba. Yurt dışından hediye olarak gelen cep telefonumu Türkiye'de kullanıma açmak için 07.07.2023 tarihinde IMEI açtırmak için gereken yasal tutarını vergi dairesi üzerinden 6090.30 TL. Tutarını " IMEI Kayıt Harcını" olarak ödedim. Ödediğimin kanıtı olarak cihazıma ait IMEI numaramın bulunduğu "alındı belgem" mevcuttur.
120 gün tanınan kayıt süresine uyarak mayıs ayında yurt dışına "giriş-çıkış" yapmış bulunmaktayım. Vergi ödediğim gün (07.07.2023) gün IMEI kaydı yapmaya kalktığımda sistemden kaynaklı bir sorunla karşılaştım, tekrar kaydını yapmak için bilgileri girdiğimde aynı sorunla karşılaştım, dolayısıyla 07.07.2023 tarihinde geç saatlere kadar denedim ama sistem sürekli hata verdi. (Ekran kaydım mevcuttur)
Ertesi gün yani 07.07.2023 tarihinde tekrar denediğimde, sistem çalışmıyordu, ancak sistem kayıt için artık (20.000 TL.) ödeme yapmamı talep etmektedir.
Daha önce yapmış olduğum 6090.30 TL. Lik ödemem "alındı belgem" olmasına rağmen sistemde ödenmemiş görünmektedir.
Üstte belirttiğim sebepten dolayı şu an telefonumu gerektiği şartlarda (Türkiye sim kartıyla ) kullanamıyorum. Bu nedenle benden kaynaklanmayan sebepten dolayı mağduriyet yaşamaktayım.
Bu sorunun çözümü için yardım yapılmasını arz ve rica ederim.

Ahmet
Benzer Şikayeti Var
22 Eylül 2023 12:59

Aynı dertten çok sayıda insanimiz mağdur, hiç kimseden olumlu bir cevap site dekiler dahil göremiyoruz, acaba neden

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.

BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) IMEI Kayıt Hatası

9 Temmuz 2023 18:54377

Yurt dışından almış olduğum cep telefonumun 7.07.2023 tarihinde Yurt dışı harcını Yatırmış bulunuyorum. Aynı gün yurda g...

1 Destek2 Yorum

15 Temmuz 2023 15:34671

04.03.2023 tarihinde yurt dışına çıkış yaptım. Yurt dışında bulunduğum süre içerisinde 35246661******* IMEI numaralı cih...

BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) IMEI Vergi Mağduriyeti

BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) Lütfen Uğramış Olduğumuz Bu Haksızlığı Giderin

13 Temmuz 2023 12:25439

Tümünü Gör