Birevim Tarafından Mağdur Edilmem

Birevim Tarafından Mağdur Edilmem
Esma
01 Eylül 10:14

Ev almak için girmiş olduğum Birevim'e 5 yıllık dahil olduğum projeyle 6 ay ötelemeli birçok engellerle beraber sonunda Birevim'den ev alabildim... Fakat faizsiz para düşüncesi ile bu sefer kardeşimi ev almak için Birevim'e dahil ettik. Ve baştan asla sorunla karşılaşmayacağımıza dair sözler verildikten sonra daha 3. taksitimizi öderken sorunlarımız çıkmaya başladı maalesef. İlk sorun referans olduğumuzda belirli miktar hesabımıza ücret yatması gerekiyorken bu ödeme yapılmadı ve bilgide verilmedi. Bilgi için aradığımda öğrendim ki referansı olduğumuz kendi kardeşimiz olursa Birevim bizi kapsam dışında tutuyormuş fakat biz bunu bildiğimiz için kapsam dışında olmamak için projeyi kardeşimizin eşinin adına yaptırmıştık. Kendileri bu şekilde bilgi vermişti zaten. Bunu temsilcimize söylediğimde bu sefer de bize kaydınız yanlış olmuş (kendi hataları) girişiniz üye olarak değil girişimci olarak yapılmalıydı, ondan dolayı kapsam dışında kalmışız. Girişimci olmak için de belirli bir miktar ödeme yapmam gerektiğini ve bundan sonraki referans olarak getirdiğim kişiler adına kazanç elde edeceğim söylendi. Mağduriyetim giderilmediği gibi tekrar ücret talebi ile girişimci olmamı istediler. Halbuki referans olmakla girişimci olarak referans getirmek arasındaki farkı gayet iyi biliyorum ama anlamak istemediler... Ve bir diğer mağduriyetim de 3 aydır taksitimizi kredi kartıyla ödeme yapıyoruz. Taksitimizi son ödeme gününde ödeme yaparken bankanın komisyon kestiğini gördüm. Şubeyi arayıp kesinlikle banka faizini ödemeyeceğimi söyledim. 1 Temmuz'dan itibaren yasallaşmış olduğu halde tarafımıza bilgi verilmedi. Asla ödemeyeceğimi söylediğim için bize şirketle görüşüp bir süre sonra döneceklerini söylediler ama dönmediler. Biz tekrar aradığımızda şirketle görüştüklerini, tek seferlik uygunluk alındığını, komisyonu düşerek ödeme yapmamızı söylediler. Biz de o şekilde yaptık fakat aradan birkaç gün geçmesine rağmen Birevim tarafından komisyon ödenmedi, sorduğumuzda red verildi. Maalesef denildi. Siz uygunluk alındı bu şekilde ödeme yapın dediniz. Hatta ben yarısından fazlasını nakit vereyim kalanını karttan vereyim komisyon düşük olsun dediğimde gerek yok komisyonu düşerek karttan ödeme yapın denildi. Biz de öyle yaptık ama fark ödemesi hala yapılmayınca şubeye gidip görüştüm tekrar merkeze bildireceğiz dedi. Temsilcimiz yanımda bildirdi. Olumlu veya olumsuz dönüş yapılır size dedi ama ben arayana kadar yine bilgi verilmedi.

03 Eylül 07:24

Ev almak için girmiş olduğum Birevim'den 6 ay ötelemeli ve birçok engellerle beraber ev alarak ilişiğimi sonlandırdım. Faizsiz olduğu için bu sefer kardeşimin ev alması için Birevim'e girmesini sağladık. Baştan asla sorunla karşılaşmayacağımıza dair sözler verildikten sonra kardeşimin adına 3. Taksiti öderken sorunlarımız çıkmaya başladı maalesef. İlk sorun referans olduğumuzda belirli miktar hesabımıza ücret yatması gerekirken hiçbir şekilde ödeme yapılmadı ve tarafımıza bu konu hakkında bilgi verilmedi. Biz aradığımızda öğrendik ki referansı olduğumuz kendi kardeşimiz olduğu için Birevim bizi kapsam dışında tutmuş fakat biz bu durumu bildiğimiz için kapsam dışında olmamak için projeyi kardeşimizin eşinin adına yaptırdık. Birevim'de bu şekilde bilgi vermişti. Bunu söylediğimde temsilci bize kaydınız üye olarak yapılmış girişimci olarak kaydınız yapılmalıydı ondan dolayı kapsam dışında kaldığımızı söyledi. Ve girişimci olmamız için de belirli bir miktar ödeme yaparak bundan sonraki referans olduğum kişiler adına kazanç elde edeceğim söylendi. Yani mağduriyetim giderilmeden tekrar ücret talebi ile girişimci olmamı istediler. Halbuki referans olmakla girişimci olarak referans getirmek arasındaki farkı gayet iyi biliyoruz ama anlamak istemediler. Bir diğer mağduriyetim de 3 aydır taksitimizi kredi kartıyla ödeme yapıyoruz, taksitimizi son ödeme gününde ödeme yaparken bankanın komisyon kestiğini görünce şubeyi arayıp kesinlikle banka faizini ödemeyeceğimi söyledim. Faizsiz diye girmiş olduğum yerde, 1 Temmuz'da yasalaşmış olduğu halde 30 gün boyunca bilgilendirme yapılmadığı için faiz ödemek zorunda kalıyorum. Bilgi verilseydi ödemeyi nakit olarak yapardım. Faiz ödemeyi kabul etmediğimi söyledim ve bize görüşüp bir süre sonra döneceklerini söylediler ama dönmediler. Biz tekrar aradığımızda bize görüştüklerini tek seferlik uygunluk alındığını komisyonu düşerek ödeme yapmamızı söylediler. Bizde o şekilde yaptık fakat aradan birkaç gün geçmesine rağmen Birevim tarafından komisyon ödenmedi biz tekrar sorduğumuzda red verildi maalesef denildi. Önceki görüşmede uygunluk alındığını söylemişlerdi. Hatta taksitin yarısından fazlasını nakit ödeyim kalanı karttan ödeyim komisyon düşük olsun dediğimde, hayır gerek yok komisyonu düşerek karttan ödeme yapın denildi bizde öyle yaptık. Hala ödeme yapılmayınca şubeye gidip görüştük ve temsilci tekrar merkezden onay istedi. Size olumlu veya olumsuz dönüş yapılır dedi ama yapılmadı. Her defasında biz arayıp bilgi aldık.

02 Eylül 18:15

02 Eylül 12:55

profile profile
09 Eylül 18:02 (Şikayetten 8 gün sonra)

İbrahim

Sizi yanıltıyorlar. Kardeşiniz olursa getirdiğiniz kişi yine ödeme olur. Çünkü ben aldım

Akif

6 ay öteleme yaparken neyi bahane gösterdiler yazar mısınız. Bana BDDK yi bahane ettiler. CİMER'e müşteri evrakları zamanında getirmediği için ödeme yapamadık yazmışlar

Esma

Bize de zorluk çıkartıyorlar. Siz nasıl aldınız Birevim de hala kaydınız var mı. Girişimci olursanız alabilirsiniz diyorlar bize.

Birevim Kredi Ve Ödeme Sorunları Nedeniyle Mağduriyet Yaşıyorum

Halime