Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Hopipay Ve Param Kartsız Taksit İle Kimlik Avcılığı Yapıyor

Berre
31 Temmuz 2023 03:25

BDDK ya şikayet olarak işleme alınmasını talep ediyorum.
İş bu şikayetim BDDK tarafından suç duyurusu olarak alınabilir.

Boyner gruba ait Hopi uygulaması üzerinden hopipay kartsız taksit özelliği için kimlik bilgilerini hopipay uygulaması üzerinden üzerinden fotoğrafını çekip NFC ile bilgilerimi verip selfie ile biyometrik bilgilerimi de verdim. Ancak 15 gün oldu halen süreç tamamlanmadı. Kimlik ve selfie bilgilerim sorunsuz verildi banka hesabından para havalesi de yapıldı ve 2 sev üye oldum. Ancak e-devlette kayıtlı ev adresini girdiğim halde Hopi adres kaydı hata verdiği için süreç tamamlanıyor. Doğru düzgün bilgi verende yok. Teknik ekipler bakıyor diyorlar. Hepsiburada, hadi, haso da sorunsuz geçen adres sürecin ne hikmetse Boyner'e bağlı Hopipay de çözülemiyor. Bu da bende güvensizlik oluşturduğu için Hopi'ye bir çok mail atarak tüm verilerin silinmesini ve bu silme işleminin kalıcı ve yasal olarak yapıldığına dair teknik bir raporla bunun bana verilmesini talep ettiğim halde oyalanıyorum. Kişisel bilgilerimi alan Boyner ve Hopipay "param" açıkça hukuksuz olarak kişisel ve malı veri toplama işlemi yapmaktadır ve kartsız taksit hizmeti denen işlevsiz bir hizmeti de alet etmektedir. Acil olarak tüm kimlik bilgilerimin sistemlerinden kalıcı ve yasal olarak silinmesini talep ediyorum. Malı ve kişisel bilgilerimin başka ellere geçerek malı ya da diğer herhangi bir suça alet, konu edilmesi halinde Boyner ve hopipay, param firmaları müteselsilen sorumlu olacaktır.

24 Ağustos 2023 04:31

Hopipay, MoneyPay, Oldubil vb. Gibi finans kuruluşları ile anlaşmalı finans, e-ticaret veya market platformları hazır limit veya ekstra limit vereceğiz taahhüdü ile kimlik bilgilerimizi ve biyometrik bilgilerimizi topluyor. Ama vermeyi garanti ettikleri hizmeti vermedikleri yetmiyor gibi madem bu hizmeti vermeyeceksiniz o zaman bilgilerimizi silin talebimizi MASAK kurumu mevzuatları nedeniyle bilgilerinizi saklamamız gerekiyor yalanı ile reddediyorlar. Bu firmaların vermeyi taahhüt ettikleri ama vermedikleri "kredi sicil puan sorunum olmadığı halde" hizmetlerin ciddi denetlenmesi ve tüm şikayetlerin incelenmesi gerekmektedir. Çünkü yalan ve verilmeyen hizmet ile kimlik avcılığı ve kişisel veri toplama eylemi yapılmaktadır. Devlet suça alet edilemez. Anayasaya aykırıdır. Bu tip kuruluşları denetlemekle görevli BDDK ve ilgili kurumların denetim görevlerini yapmamaları sonucu doğacak veri ihlali ve suça alet edilme durumunda BDDK ve ilgili diğer kurumlar Anayasa ve atıfta bulunduğu Bankacılık, tüketici, ticaret, kişisel veri ihlali, haksız rekabete konu mevzuatlar başta olmak üzere uluslararası hukuka da aykırı eylemlere izin vererek suç işlemiş olacaktır. Şikayetvar'da yer alan şikayetlerin dikkatle incelenmesini ve suistimali olan Hopipay, MoneyPay, Oldubil gibi ve bu tip hizmet platformların iş ortağı olan ödeme, finans kuruluşları ile ilgili yaptırım yapılması amacı ile BDDK ve ilgili kurumları göreve davet ediyorum. Ayrıca taahhüt ettikleri hizmeti vermeyen kuruluşlardaki tüm verilere el konulmasını ve bu verilerin illegal kişi, kuruluş veya alanlarda paylaşılıp paylaşılmadığının da araştırılmasını kamu yararına ve bu verileri alınmış olan bir vatandaş olarak talep ediyorum.

Erdal
10 Haziran 2025 14:22

BDDK Kredi Kartımdan İzinsiz Çekim Yapıldı Ve Banka Destek Vermiyor!

Umut
28 Eylül 2024 09:23