Muhammed sonuçtan hiç memnun değil

01 Mart 2023 18:19

28.02.2023'de gece saatlerinde Baymak kombimizde F37 düşük su basıncı arızasıyla karşılaştım. Arızayı çözmek için Baymak Duotec Compact kombimizin altında bulunan mavi kapaklı su doldurma vanasını döndürmeyi denedim; ancak vana maalesef dönmedi. E haliyle, yarın sabah işe gidecek (ve bu nedenle duş alması gereken) ve evin içinde 73 yaşında büyüğü olan birisi olarak kombinin bir an önce basıncının artması için vanayı döndürmeye zorladım.

İnsanlık hali değil mi, oturup yarın saat 13.00'te gelecek servisi bekleyemezsiniz. Ben de bu nedenle zorlamaya devam ettim ve maliyeti 5 lirayı geçmeyecek mavi plastik kapakta birtakım "tahriş olmuş" izlere sebebiyet verdim. Sabah kalkar kalkmaz (01.03.2023) yetkili servisle iletişime geçerek eve servisin gelmesi için ricada bulundum; onlar da sağ olsun hızlı bir şekilde aksiyon alarak 13.00'te geri dönüş yaptılar.

Eve gelen yetkili servis elemanı kontrolü sonucu mavi kapakta tahriş olduğunu ve bu nedenle fabrikanın bunları kabul etmeyeceğini o nedenle garanti dışı işlem yapması gerektiğini söyledi. İşlemin sonucunda alınan para ise 500 TL. 200 TL yevmiye ücreti makul bir rakam, ancak bir Metalurji ve Malzeme mühendisi olarak sormak istiyorum: uzunluğu 7 santimi, genişliği 1.5 santimi geçmeyen bu (muhtemel pirinç) vana neden 300 liraya satılıyor? Ancak şikayetin aslı şu:

Mecbur kalındığı için döndürülmeye zorlanan vananın sadece mavi kapağında bulunan küçük "tahriş olmuş" bölgeleri, nasıl oluyor da garanti kapsamı dışında değerlendirilmeye sebep oluyor?

Ben Baymak firmasının müşteri hizmetine nedense güven duyduğumdan 10 kombisinin 9'unda hatalı çıkan su doldurma vanasından beni sorumlu tutmayacağını düşündüm. İşte tam olarak bu amaçla yetkililere bazı sorular sormak istiyorum:

1- Farklı marka eski kombimizde, bakım yapılmadan ve yılda neredeyse sadece 1 veya 2 kez kullanılan su doldurma vanası nasıl oluyor da bir kere dahi "kireçli suda beklemiş olması" nedeniyle kitleme yapmazken; Baymak kombimizin daha 2 yılını bile doldurmamış vanası kendi kendini kilitliyor?

2- 5 liraya dahi mâl edilmeyecek olan mavi plastik vana kapağı nasıl oluyor da garanti kapsamı dışına çıkartılıyor?

3- Toplam maliyeti muhtemelen 40 ila 60 lira arasında tutacak olan su doldurma vanası nasıl oluyor da 300 liraya satılıyor?

02 Mart 2023 07:48 (Şikayetten 13 saat sonra)

Değerli Tüketicimiz, Bildiriminiz tarafımıza ulaşmış olup, kayıt altına alınarak ilgili birimlerle paylaşılmıştır. Konu ile ilgili en kısa sürede tarafınıza dönüş sağlanacaktır. Saygılarımızla, Satış Sonrası Hizmetler Müdürlüğü

02 Mart 2023 15:02

Sayın Yetkili, Bugün sabah saat 10 civarında aradınız, maalesef açma imkanım olmadığından hala yeniden aramanızı bekliyorum. Bilginize. Kolaylıklar dilerim. Saygılarımla, m. Said Es

07 Mart 2023 12:55
Baymak Kombi Su Doldurma Vanası Sorunu

Anlaşılan sürecin nasıl ilerlediğiyle ilgili diğer müşterileri bilgilendirmek bize düşüyor. Dün (06.03.2022) Baymak yetkilisi Melike Hanım tarafından saat 09.28'de arandım. İlgili parçayla araştırmanın tamamlandığını hatanın %100 bende olduğu ancak "memnuniyet"imi gözettiklerinden 150 liralık bir geri ödeme yapabileceklerini söylediler. Belli ki, yukarıda belirttiğim şikayetler üst yetkililer tarafından okunmuş ve kenara atılmış. Mesele 150 liralık geri ödeme değil; mesele ekte fotoğrafını yüklediğim parçanın kendisinin hali hazırda kusurlu bir tasarıma sahip olması ve bunun sonucunda çıkan problemlerin kullanıcıya mal edilmesi. Üstüne üstlük metal aksamda herhangi bir sorun yokken bunu sadece mavi başlıkta gözüken izlerden dolayı yapmaları. Şimdi aynı sorunu yaşayan sevgili müşterilere ve burayı okursa ya biz üretim/tedarik yöntemlerimizi mi değiştirsek diyebilecek olan mühendis arkadaşlara ben yukarıdaki soruların cevaplarını vereyim: 1) Sayın Baymak'ta çalışan mühendis arkadaşlar, parçanın suda kalan kısmını kireçli suda beklediğinde kolaylıkla tıkanma yapabilecek şekilde tasarlarsanız, bu parça haliyle hiç dokunulmadığı zaman bırakın 1 seneyi 6 ay içinde hareket edemez hale gelir. Beceriksizliğinizi kullanıcılara mal etmeden önce lütfen dizaynınızı gözden geçiriniz. Gel gelelim, eğer bu parçayı içeride üretemeyecek kadar malı veya tekniki eksik çekiyorsanız lütfen tedarikçinizi değiştiriniz; çünkü bu sadece benim kombimde değil diğer bütün kombilerinizde yaşanacak bir sorun. 2) Eğer ürünlerinizin arkasında durabilecek dayanıklılıkta bir üretim/tedarik ve kalite-kontrol safhası yürütmezseniz, evet 5 liralık parçayla garanti kapsamı dışı değerlendirmeye tabi tutulursunuz. Oysa bu mavi kapak o kadar dayanıksız ki hali hazırda ben tırnağımla dahi üzerinde iz bırakabiliyorum. Hal böyleyken zaten bu parçanın arkasında durup garanti kapsamında incelemeye alınmasını beklemek saçmalık olur. 3) Sayın satış-pazarlama ekibi, eminim alım satım ve diğer bilumum işlerin kontrol edildiği o bilgisayar programında bu parçanın her tedarik edilen kısmının dolar-tl karşılığı bulunuyor. Tekrar edeyim, bir Metalürji ve Malzeme Mühendisi olarak gözlemlediğim, bu parçanın ne yurt dışından tedarik edilmesiyle ne de içeride üretilmesiyle 300 liralık bir tutarla satılmasının ihtimali yok. Artık kar marjınız ne kadarsa, muadilleri 70-80 liraya satılırken siz bunu kullanıcıya 300 liraya almaya mecbur bırakıyorsunuz. Hizmetiniz için teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum.

Ferhat

Merhabalar, Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler öncelikle. Dün akşam saatlerinde aynı sorunu yaşadım kolayca dönmesi beklenen vana dönmeyince hiç zorlamadım ve bu platform üzerinden yorumları okudum. Elimi bile sürmedim kısaca yarın servis gelecek ne diyeceklerini merakla bekliyorum. Ayrıca bu kronik sorun şikayet tarihlerine baktığımda yıllardır çözülememiş gerçekten Baymak şirketi adına utanç verici bir durum.

Onur
Şikayeti Çözüldü