İade Sürecinde Müşteri Hakları Çiğneniyor Mu?

İade Sürecinde Müşteri Hakları Çiğneniyor Mu?
Tuğçe
08 Kasım 2024 16:30

Tavsiye üzerine Aymer Bebe internet sitesinden alışveriş yaptım. Ürünlerim geldiğinde hediye olarak aldığım ürünlerin bedenlerinin olmayacağını düşünüp kendi çocuklarıma aldıklarımı alıkoyup, hediyeleri iade etmek için paketledim. Ürün kalitesini beğendiğim için de içerisine ''Eşofmanların ürün kalitesini çok beğendim. Fakat hediye olarak aldıklarım olmadığı için üzülerek iade ediyorum. Teşekkürler '' yazılı not bırakıp 1 paket de Türk Kahvesi koydum. Benim iyi niyetli düşüncemin karşısında iyi niyet olmadığını görünce de az önce hem notu hem kahveyi çıkarıp attım. Sebebi ise iade için WhatsApp hattından kendilerine ulaştığımda direk kargo ücretinin bana ait olduğunu yazdılar ve iade sebebimi sordular. Bedenlerin olmadığını söyledim ve kanun gereği 14 gün içerisindeki iadelerde kargo ücretinin satıcıya ait olduğunu söyledim. Önce bana beden ölçüleri yazıyordu. Bakmalıydınız gibi bir cevap geldi. Ardından tekrar kargonun bana ait olduğu söylendi ve adres gönderildi. Ardından da ücreti ödenmeyen kargolar depoya kabul edilmez denildi. Ayrıca beğenmediğim için de iade edebilirdim böyle bir hakkım da vardı ama beden olmadığı için iade ediyorum. Tekrardan kargo ücretinin satıcıya ait olduğunu sitelerinde de yazdığını söylediğimde bana internetten bulunan cayma hakkında kargonun alıcıya ait olduğu yazan bir yazı attılar. Bunun süresinin 1 Ocak 2025'e kadar uzatıldığını yazdığımda ise iade edebilirsiniz ama kargo size ait denildi. 1 tane ürün olsa onları kargo ücreti için zora sokmamak için iade etmeyeceğimi ama 10 üründen 6'sını iade etmek istediğimi, 4'ünü aldığımı söyledim. Kargo ücreti bedava değil ve biz Hepsiburada Trendyol gibi pahalıya satmıyoruz ama siz kargo ödememek için bir sürü şey söylüyorsunuz gibisinden bir cevap geldi. ''Ben size yasal hakkımı söylüyorum başka bir şey söylemiyorum. Sizin söylediğiniz kanuna aykırı. Kanuna aykırı mı iş yapıyorsunuz. '' dediğimde ise cevap yazmadılar. Ardından bir maille alışverişimi değerlendirmem soruldu. Şimdi ben alışverişime sıfır mı vermeliyim bu davranıştan dolayı? Dün elime geçen siparişi dünden beri iade etmeye çalışıyorum. Ben, firmanın anlaşmalı olduğu kargo şirketine ait, haklarım gereği ücretsiz olarak gönderebileceğim iade kargo kodunu istiyorum. Eğer yasal hakkımı kullanmama müsaade edilmezse de hakkımı arayacağımı buradan da bildiriyorum.

Büşra

Ayrıca böyle bir yasal hak varsa da değiştirilmeli bütün beden ölçüleri sitelerde net net yazıyor alsanız kalitesi göründüğü gibi çıkmasa veya bir kusuru olsa evet onlar ödemek zorunda ama beden olmadı büyük geldi diyorsunuz her şeyi yazıyor zaten ölçüp alabilirsiniz

Büşra

Tuğçe hanım bu konuda satıcıyı haklı buluyorum on tane takım alıp dört tanesini alıp altısını iade ediyorsunuz adamlar mecbur mu kargo ücretlerini karşılamaya zaten 2 gram kar ediyorlar onu da böyle on tane alıp aralarından seçip diğerini iade edenler yüzünden kaybediyorlar

Gülsen
27 Temmuz 2024 21:23