Yanlış Okunan Sayaç Ve Düzeltilemeyen Fatura Sorunu

Yanlış Okunan Sayaç Ve Düzeltilemeyen Fatura Sorunu
14 Aralık 2024 22:52

Ankara Çankaya'da ikamet eden, 973309 abone numarası ile ASKİ'ye kayıtlı bir vatandaşım. 03.12.2024 tarihli faturamda ilk ve son endeksler 1237, tüketim bedeli 0 gözükmesine rağmen tarafıma 1075.26 TL bir borç çıkarılması üzerine 06.12.2024 tarihinde Başkent153 hattından 9701721 başvuru numarası ile sayacımın yanlış okunduğu ve yanlış fatura çıkarıldığına dair şikayet oluşturdum. Ayrıca su sayacımın 1200 olduğuna dair fotoğrafı da yolladım. Faturanın son ödeme tarihi 17.12.2024 olması ve operatörle tekrar görüşmeme rağmen bugüne kadar konu ile ilgili bir işlem yapılmamış, tarafıma da dönüş sağlanmamıştır. İdare daha öncesinde de aynı şekilde sayacımı yanlış okumuş ve para iadesi yerine sayacın okunan yanlış rakama gelmesini beklemeyi tercih ederek tarafıma fatura göndermemiştir. Faturayı ödeme vaktinden önce haber vermeme rağmen işlem yapmayarak beni faturayı ödemek zorunda bırakan ASKİ, iş yoğunluğundan bunu yapıyor ise çoğu sayacı yanlış okuyarak vatandaşı mağdur ediyor; yok sadece benden para almak için bekliyor ise işini yapmıyor. Hangisi daha kötü bilemedim.

Gökçen
Gökçen
14 Aralık 2024 23:14

Ayrıca ASKİ online işlem merkezinden de şikayet oluşturmaya çalışmama ve ekteki resimde görüldüğü üzere doğrulama kodu girmeme rağmen "doğrulama kodu boş olamaz" hatası ile ASKİ fatura itirazımı kabul etmemektedir.

03 Ocak 2025 21:07

Evde Kimse Yokken Su Faturam İki Katına Çıktı Açıklama Bekliyorum