Kronik Tasarım Hatası: Anker Life Q30 Kulaklık Sorunu

Kronik Tasarım Hatası: Anker Life Q30 Kulaklık Sorunu
Sezgin
07 Ekim 00:11

6 Mart 2024 tarihinde Amazon’dan sipariş numarası 405-3559914-7332322 ile satın aldığım Anker Life Q30 model kulaklığımda maalesef birkaç ay içinde sorunlar yaşamaya başladım. Özellikle sağ kulaklık pedinde deformasyon ve sağ üst plastiğin kırılması gibi problemler ortaya çıktı. Bu plastik kırılmasının, kulaklığın tasarımıyla ilgili olduğunu düşünüyorum çünkü metal aksam esnerken, plastiğin yeterince dayanıklı olmaması sebebiyle kırıldığını fark ettim. Aynı sorunun birçok kullanıcıda da görüldüğünü Şikayetvar gibi platformlarda inceleyince anladım ki bu kronik bir problem.

Kulaklığımı 7 Eylül 2024 tarihinde Yetkili Servis’e gönderdim. 17 Eylül 2024 tarihinde gelen yanıtla, sadece sağ kulaklık pedinin değiştirileceğini öğrendim. Ancak sağ kulaktaki plastik kırılmasının kullanıcı hatası olarak değerlendirildiği söylendi. Bu yüzden, 2000 TL karşılığında yeni bir kulaklık teklif edildi. Ancak bu durum beni rahatsız etti çünkü kulaklığı 2250 TL'ye satın almıştım ve plastik kısmın kırılması tamamen tasarım hatası gibi duruyor.

Kronik Sorun ve Çözüm Talebim: Plastiğin kırılması benimle alakalı değil, tamamen ürünün dayanıklılığının yetersiz olmasından kaynaklanıyor. Benzer sorunları yaşayan birçok kullanıcı var ve bunun tasarım hatasından kaynaklandığını düşünüyorum. Ayrıca, tamir sırasında sağ kulaklığın pedinin süngeri takılmamış ve bu da kullanımda rahatsızlık veriyor.

Bu yüzden, tüketici olarak yasal haklarım doğrultusunda, kulaklığın ücretsiz olarak onarılmasını ya da değişim yapılmasını talep ediyorum. Ürünün kronik bir tasarım hatasına sahip olduğunu belirterek, kullanıcı hatası olmadığını vurgulamak isterim.

Gereğinin yapılmasını rica eder, mağduriyetimin en kısa sürede giderilmesini beklerim.