Emre sonuçtan hiç memnun değil

Allianz Sağlık Sigortası Mağduriyeti

Allianz Sağlık Sigortası Mağduriyeti
22 Ağustos 2024 09:30

Merhaba
ük Bağırsak hastasıyım. Raporluyum. Uzun yıllar iş hayatımda özel sağlık sigortası kullanıyordum. 15 yıldan fazla. En son kullandığım özel sağlık sigortam Allianz sağlık sigortasıdır. Allianz sağlık sigortasını kullanırken bu hastalığımın teşhisi konuldu. Dolayısıyla yılın belli zamanlarında bir takım tahlillerim yapılıyordu. 2023 Ağustos ayında işten ayrıldığım için özel sağlık sigortam iptal oldu. Allianz sağlık sigortasını arayarak bu kapsamın sonlandırılmaması bireysel olarak kendim ödemek koşuluyla devam etmesini istedim. Ancak mevcut haklarımla devam edebilmem için ( ük hastalığımın tanısına bağlı tahlillerin yapılması karşılanması vs) işten ayrıldıktan sonra 20 gün içinde Allianz sağlık hizmetleri sigortasına bildirimde bulunmam gerektiği, bu süreyi geçtiğim için faydalanamayacağım söylendi. Ancak işten ayrılırken kurum bana bunu aktarmadı. Annemin kanser teşhisi beraberinde ameliyatı vs derken sudan çıkmış balık gibi oradan oraya savruldum. Allianz sağlık sigortası yetkilileri beni arayarak bilgi vermedi benim bunu takip etmem mümkün değil çünkü bilmiyordum tarafıma bilgilendirme yapılmadı. Hastalığıma bağlı olarak tahlillerimin yapılması gerekiyor ve ben yıllarca kullandığım bu sağlık sigortasından şimdi faydalanamıyorum. Çünkü sistemde rahatsızlığımın tanısı olduğu için. Bu bir sağlık, insan sağlığının önemini vurgulamak ve devletimden bu konuda destek talep etmek amacıyla CİMER e yazdım. Maalesef kurum bana standart bir yanıtla sözleşme detaylarını yazdı. Kim bu sözleşmeleri okuyor. Yıllarca kullandığım ve müşterisi olduğum Allianz sağlık sigortası beni mağdur etmiştir. Şimdi çalıştığım şirketimde tamamlayıcı Allianz Sigorta ile çalışmakta ve ben maalesef gerçekten ihtiyacım olan tahlillerimi yaptıramıyorum çünkü beni kapsam dışı bıraktı. Bu arada tekrar vurgulamak istiyorum. Ben bu hastalığa sigortalıyken yakalandım. Kurumun sözleşmeyi bahane ederek yardımcı olmamakta. Ben en son Mevcut işyerimde Allianz tamamlayıcı sigortasına ek ücret ödeyerek bu hizmetten faydalanmak istediğimi ilettim ancak maalesef bu katı tutumlarından vazgeçmeyerek mağduriyetimi devam ettirmiştir. Gerçekten ihtiyacım olan tahlilleri yaptırmak istiyorum. Çok mağdurum. Eğer sağlığım daha kötüye giderse bunun sebebi kurumdur. Bu giderilmediği takdirde hakkımı her platformda aramaya devam edeceğim ve haklı olduğum bu durumun peşini bırakmayacağımı belirtmek isterim.

15 Eylül 2023 16:11
Kübra sonuçtan hiç memnun değil

16 Ocak 2024 08:32
Aziz sonuçtan memnun

20 Mart 2024 22:48
"Yaşadığım mağduriyet giderildi. Teşekkür ediyorum."

E-Nabız'da Olmayan Tanı İle Haksız Kapsam Dışı Bırakma

19 Temmuz 2025 19:23
Burak sonuçtan hiç memnun değil

03 Temmuz 2024 17:32