Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde İlgisizlik Ve İletişim Eksikliği

16 Kasım 2024 13:16

Babamı beyin ve el cerrahisi bölümüne yatırdık, ancak oda aslında ortopedi odasıydı. Yoğun bakıma alınması gerekiyor ama kimse bunu umursamıyor. Ameliyat olması gerekirken, durumu o kadar ciddiyken sürekli ameliyatı ertelediler. 12 saat aç kalması cabası (yaklaşık 10 gün böyle devam etti). Ameliyatı gerçekleştirecek olan doktora asla ulaşamadık, sürekli bir döngü devam etti. Boşu boşuna hastanede yatırıp ne bir ilgi, ne başka bir şey, ne güler yüz... Sanki zorla çalıştırılıyorlarmış gibi hastaya ne bir 'geçmiş olsun' deniyor ne de güler yüzlü davranılıyor. Resmen rezil olduk. Hemşire geliyor, 'Serum şu çizgiye gelince serumu kapatın' diyor, bütün işleri bize yaptırmaya çalışıyorlar. Emar çekilecek mesela, anestezi yapılacak, 'Bunu oraya buraya götürün' diyorlar, resmen bizi kullandılar. O da değişikliğimiz oldu. Hastanın yatağı bozuk, rahatsız oluyor. Düşecek, yatağın kolu bozuk, bir de yatak kalkmıyor. Sabah söyledik, kimse gelmedi, akşam hatırlattık, öyle değiştirdiler. Hastanın yüzüne karşı 'Yüzde seksen ölüsün, ameliyat olursan ya ölürsün ya masada kalırsın' gibi cümleler kurup insanların moralini en dibe düşürüyorlar. Ameliyat sözleşmesi imzalanırken 'Biz risk görmedik' deyip diğer doktorun bunun tam tersini söylemesi resmen birbirleri ile çelişiyor. Doktorlar yani, biz hastanede çalışan her kim varsa denetlenmesini istiyoruz. Şikayetçiyiz.

Sümeyye sonuçtan hiç memnun değil

Yoğun Bakımda İhmalkarlık Ve İletişim Sorunları Nedeniyle Yaşanan Mağduriyet

01 Temmuz 2025 10:12
Seray sonuçtan hiç memnun değil

Karabük Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servis Ve Yara Bakımında Yaşanan Büyük Sorunlar!

27 Eylül 2024 21:43

29 Ağustos 2023 19:55