Anadolu Jet İniş Yapamayan Uçak Ve Yolcu Transferi

Vedat
31 Ocak 2024 22:47

29 Ocak 2024 tarihinde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan TK7408 numaralı Erzurum uçağı, yoğun sis nedeniyle saat 19:50 civarlarında piste iniş yapamadı. Bir süre sonra kaptan pilot, uçağın kötü hava şartları nedeniyle iniş yapamayacağını ve bu nedenle uçağın Trabzon'a ineceğini bildirdi. Daha sonra bize otobüs ayarlandığını ve Trabzon'dan Erzurum'a karayolu ile götürüleceğimiz söylendi. Bu noktada, biz yolcular olarak ne kaptan ile ne de bir Anadolu Jet/Türk Hava Yolları yetkilisi ile görüşebildik. Akşam saatlerinde o hava koşullarında karayoluyla ulaşım, en az uçağın inmesi kadar tehlikeli bir durumdu. Mevcut hava şartlarında ve daha bir gün önce Kop Dağı'nda çığ düşmüşken, akşam saatlerinde o yolu gitmenin tehlikeli olacağını yetkili kimseye anlatamadık. Uçak kabin ekibine en azından gece bir otel ayarlanıp sabah güneş doğunca yola çıkmanın daha güvenli olduğunu söyledik ancak kendilerinin yetkili olmadıklarını ve herhangi bir yetkiliye yönlendiremediklerini söylediler. Maalesef gece kar ve buzlu yollarda Kop Dağı'nı aştık ve Erzurum Aşkale ilçesinden merkeze kadar yaklaşık 60 km yoğun sis altında yol aldık. Dahası, Trabzon'dan bizi Erzurum'a ulaştıracak firmaya yolcuları Erzurum Havalimanı'na bırakmaları söylenmişti. Ancak Erzurum'a saat gece 02:30'da vardığımız için havalimanında ne bir otobüs ne de taksi bulabildik. Resmen havalimanında bir grup yolcu terk edildi. Yoğun ısrarlarımız ve otobüs firmasının çalışanlarının anlayış göstermesi sonucu üç otobüsten biri Erzurum Üniversite Kavşağı'na kadar yolcuları götürdü. Ancak bu saatte taksi bulmak çok zor olduğu ve yaklaşık 50 kadar kişi aynı anda taksi beklediği için bizler uzun süreler Erzurum'un gece soğuğunda dışarıda beklemek zorunda kaldık. Türk Hava Yolları/Anadolu Jet firmasının bu müşteriyi umursamaz tavrından dolayı şikayetçiyim.

Hanife sonuçtan hiç memnun değil

Hanife
21 Temmuz 2024 17:00

Berk
05 Ağustos 2023 19:20
İsmet sonuçtan hiç memnun değil

İsmet
21 Mayıs 2024 23:42

Selim
27 Temmuz 2024 14:34
Melik sonuçtan hiç memnun değil

Melik
15 Haziran 2024 22:08