Ajet Tazminat Çeki İadesi

10 Ağustos 2024 14:05

Ajet biletimi başkasına sattığı için overbook yolcu statüsüne düştüm. Buna istinaden de bana 100 avro değerinde tazminat çeki verildi. Çeki bütün Ajet satış ofislerinde nakit olarak tahsil edebileceğim söylendi ama başvurduğum bütün satış ofislerinde 'nakitimiz yok, dilerseniz geri bildirim oluşturarak banka hesabınıza yatırılmasını sağlayabilirsiniz' dendi. Buna istinaden 22 Haziran 2024 tarihinde 87150 dosya numaralı geri bildirimi oluşturdum. 2 Temmuz 2024 tarihinde geri dönüş aldım. Aldığım mailde istenilen evrakları hazırlayıp önceki geri bildirim sekmesinden dönüş yapmam ve evrakları ek olarak koymam istendi. Evrakları hazırladım, önceki geri bildirimden dönüş yapmak istediğimde mail adresim sisteme tanımlı olmadığı için önceki geri bildirim sekmesinden dönüş yapamadım. Bu duruma istinaden müşteri temsilcisi ile yaptığım görüşmede bana mail adresini tanımlama gibi bir yetkilerinin olmadığı, bu yüzden yeni geri bildirim oluşturup durumu orada izah etmem gerektiği söylendi. Müşteri temsilcisinden aldığım bu bilgiye istinaden 2 Temmuz 2024 tarihinde 108383 dosya numaralı geri bildirimi oluşturdum. 108383 numaralı geri bildirime dönüş yapılması için müşteri temsilcisi ile yaptığım görüşmede, 108383 numaralı geri bildirime dönüş alamayacağımı ve kendilerinin mail tanımlama yetkisinin olduğu ve mail adresimi tanımladıklarının bilgisini aldım. Birinin yetkim yok dediği şeyi başka çalışan yapıyor. Böyle bir iş bilmezler ordusu yani. Bu süreç içinde yapmış olduğum +30 görüşmenin sonucunda 25 Temmuz 2024 tarihinde dosyanın araştırma sürecinin tamamlandığı ve kısa süre içinde para iadesinin yapılacağı söylendi. Bugün 10 Ağustos 2024, yaklaşık 2,5 aydır çeke ilişkin iade hala gerçekleşmiş değil ve müşteri temsilcilerinin yapabildiği tek şey aciliyet bildirmek. Aciliyeti sallayan yok. Dosya kapama birimi ile görüşmem mümkün değil ve 2,5 aydır çözülmemiş bir dosya... Bu süreç içinde 'yarın paranız hesabınıza yatacak', 'istenen ekleri göndermemişsiniz' dediklerinde, 'gönderdim, iyi bakın' dediğimde 'aaa evet göndermişsiniz' diyen, 'dosyanız kapatılmış, tekrar geri bildirim oluşturun' diyen, sözde süreci hızlandırmak için bir sürü geri bildirim oluşturmamı sağlayan müşteri temsilcileri günün sonunda 'dosyanızda birçok geri bildirim görüyorum. Süreç bu yüzden uzamış' dedi. Bu kadar iş bilmez bir araya nasıl geldi bilmiyorum ama bu kadar iş bilmezin olduğu bir firma ile uçmak ne kadar güvensiz biliyorum.

Sabit
Sabit

Ajet ofisinden hemen nakit olarak ödemiyorlar mı?

Ahmet

Sözde nakit olarak veriyorlar ama satış ofislerinde nakit olmadığı için yardımcı olmayacaklarını söylüyorlar. Kısaca hayır nakit olarak veremiyorlar ve hesabıma hala iade yapılmış değil.

Mert
Mert

Ahmet Bey merhaba, bende aynı durumdan mağdur oldum. Bana da iade çeki düzenlendi bende nakit olarak almak istiyorum. Nası bir yol izlemeliyim? İnternet sitesinde bununla ilgili bir yönlendirme bulamadım. Aşamalarla ilgili beni de bilgilendirirseniz sevinirim. Umarım kısa sürece çözüme kavuşur sizin mağduriyetiniz de. Teşekkürler

Ahmet

Mert Bey merhaba, Ajet sitesinden tazminat çekinin hesabınıza yatırılmasına ilişkin geri bildirim oluşturmanız gerekiyor. Bu arada ben bu süreci 22 haziranda başlattım hala sonuçlanmadı.

Yasemin sonuçtan hiç memnun değil

Yasemin
15 Ağustos 2024 03:26