Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sed Yardımının Sonlandırılması

10 Kasım 2023 21:00

Sayın yetkililerim, Osmaniye ili sosyal hizmetler müdürlüğü tarafından oğlum mu******'a 'sosyal ekonomik destek aylığı' adı altında yardım bağlanmıştı. 31.10.2023 tarihinde komisyon tarafından bu yardımın kesildiği duyuruldu. Oysa ki bu yardımlar sayesinde okula gitmekte olan 5 çocuğumun eğitimlerine büyük bir katkı sağlanıyordu. İki çocuğum lise, üç çocuğum ise ortaokul öğrencisidir. Ben ağır bedensel engelli olup, iş gücümün kaybından dolayı çalışamamaktayım ve sadece devletimizin vermiş olduğu engelli maaşları ile geçinmeye çalışmaktayız.
Şimdi sizlere soruyorum, sayın yetkililerim; liseye giden bir çocuğa okul harçlığı verilmez mi? Bu çocukların üniformaları, defterleri, kalemleri, kitapları, çorapları ve saçlarındaki tokalarına kadar bütün ihtiyaçları nasıl karşılanacak? Bir de bunu 5 çocukla çarparsanız, hayat şartları göz önüne alındığında, bu sosyal ekonomik destek yardımı bizim için can suyu gibidir. Bu yardımın kesilmesiyle çocuklarımın eğitimlerine büyük bir darbe vurulmuş ve gelecekleri tehlikeye atılmıştır.

Sizlerden ricam, sayın yetkililerin, benim bu şartlarda çocuklarımı okula devam ettiremeyeceğimi ve eğitimlerinin ara verilmesi gerektiğini, bu şartlarda hiçbir ihtiyaçlarını karşılayamayacağımı tarafınıza bildirir, sosyal hizmetler il müdürlüğü'nün yapmış olduğu bu sosyal ekonomik destek yardımının tekrar bağlanması hususunda dosyamızın tekrar incelenmesini ve yardımlarınızı talep etmekteyiz.
Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim. Teşekkürler. Osmaniye dereobası köyü, küme evler konteyner kent d**, Osmaniye / 054****74, süleyman d***

Yorumlar (17)

Tuğba
Tuğba

Merhaba. Sosyal yardıma sürekli başvurdum 12. Ayda olumlu sonuçlanmış yeni bu ay yatmış ve 29.02.2024 sonlandırma tarihi diyor yanı 1aylık yatmış. Öyleyse zahmet etmişler! Neden 1 ay neye göre kime göre @soyal yardımlaşma vakfı?

Fatma
Fatma

Sed yardımım iptal oldu galiba neye göre anlamadım kayıt girilmedi diyor durumum aynı bir değişiklik yok neye göre bakılıyor önce bir bakılsın ondan sonra kesin bu benim çocuklarımın hakkı devletin verdiği hak lütfen gereği yapılsın

İstanbul yattı

Gülay

Antalya Sed alan var mı daha yatmamış

Yatan var mı

Margarita
Margarita

Sed yardımı yattı mı bilgisi olan var mı acaba?

Ece

Sed yatan varsa yazabilir mi

Antalya daha yatmamış

Xnxj
Xnxj

Edirne merkez yatı

Yatmamış daha

Serap

Adana için sed yardımı yatan var mı acaba

Ece

Adana sed yardımı yattı mi şu an yatmamış görünüyor bende

Rabia

Sed yatan il var mı acaba

Yok Antalya dan daha yatmamış

Gülay

Antalya yatmamış alan var mı

Evet bende İstanbul'da oturuyorum yatmamış

Zelal
Zelal

İstanbul yatmadı henüz, yatan var mı acaba

17 Kasım 2023 17:22

20 Aralık 2023 21:20