10 Ağustos 2024 01:03

02169900995 numarasından 08.08.2024 Perşembe günü 19:51 saatinde 2:29 saniyelik bir görüşme gerçekleştirdik. Arayan kişi direkt ismimle hitap etti ve kişisel bilgilerime kısmen hakimdi. Gold bilmem ne yatırım danışmanlığından arıyormuş. Yatırım tercihlerimi öğrenmeye çalışıyormuş gibi yapıyordu. Ancak her defasında ağzımdan bir şekilde 'evet' cevabı almaya çalıştığını fark ettim. Çünkü keskin bir şekilde sorular sorup ardından evet şeklinde tasdik etmemi isteyen cümleler kuruyordu. Mesela; Emirhan d**** sizsiniz değil mi? Altının onsunda nasıl bir yükselme olduğundan haberiniz var mı? Şeklinde ısrarlı evet cevabı vermemi gerektiren, söz arasında tasdik etmemi ve evet sözcüğü ile geçiştirmemi gerektiren cümleler kuruyordu. Bir müddet sonra şüphelenmeye başladım. Ancak başta sorduğu hususlara istemsizce de olsa evet diyorsunuz, kurtulma imkanınız yok. Bu kişilerin asıl amacı ise yapay zeka ile evet sözcüklerimizi kesip bir takım taahhütlere sözlü onay vermişiz gibi göstermekmiş. Görüşmenin yaklaşık 1:50'nci saniyesinde neyin peşinde olduğunu ifade ettiğimde ise telefonu kapattı. Kişisel yahut özel, finansal tek kelime dahi paylaşmadım. Link falan tıklamadım. Arayan numaranın kime ait olduğunu öğrenmek amacıyla birkaç kere geri aradım. Direkt bağlanıyor yani arama cevaplanmış gibi süre işliyor ancak arka planda sürekli boş çalan bir fon müziği vardı. Şüpheli bir hat olduğu belliydi kısacası. Görüşmenin hemen ardından polisi aradım. Karakola başvurmam gerektiği söylendi. Yarın karakola gideceğim. Tüm bunların burada kayıt altında bulunması, insanların mağdur olmaması ve söz konusu numaraya ilişkin yapılabilecekse bir şeyler yapılması için yazıyorum. Umarım başımıza bir iş gelmez ve kimse mağdur olmaz.

Bir sıkıntı yarattı mı

Öykü

Sonuçlandı mı az önce aynı numaradan aradılar da

21 Ağustos 2024 12:09

Şüpheli Telefon Anketi Ve Güvenlik Endişesi