YMY Otomotiv Seres 3 Konsol. Garanti İlgisizliği Ve Her Şeyi Müşteriye Ödettirme.

Seyfettin
31 Aralık 2023 23:57

08.02.2023 tarihinde Trabzon ymy Otomotiv şubesinden satın aldığım dfsk Seres 3 elektrikli araç modelindeki sağ ön yolcu koltuk ısıtma tuşunun bir hafta sonra takılı kaldığını fark ettim. Tuşa basıldığında aşağıda kalıyor ve normal konumuna gelmiyordu, bir nevi sıkışma oluyordu. Aracı servise götürdüğümde sökülüp bakıldığı ve düzeldiği belirtildi. Ancak kısa bir süre sonra aynı sorun tekrarladı ve servise başvurdum.

Trabzon servisteki çalışan, parçayı tek başına sökemediğini daha sonra bakalım dedi ve bir süre daha beklememizi istedi. Temmuz ayında Ankara ymy yetkili servisine gittim. Orada yapılan incelemede, orta konsolun tırnakların kırık olduğu tespit edildi. Ancak bu durumun kullanıcı hatası olmadığı belirtildi. Trabzon ymy Otomotiv ile iletişime geçildi, ancak konu hakkında bilgi alınamadı. Birkaç görüşmenin ardından parçanın garanti kapsamında değiştirileceği bilgisi geldi ve Trabzon'da parça değiştirildi. Ancak garanti onayından geçmedi ve ödeme talep edildi. Hakkımızı arayacağımızı söyleyince, faturadan işçilik düşüldü ve ödeme gerçekleştirildi.
Ayrıca, aracın silecekleri düzgün silmiyordu ve servise başvurduk. Garanti kapsamında silecekler değiştirildi, ancak garanti onayı nedense gene alınamadı ve ödeme talep edildi. Ön iki silecek 1800 TL olduğu için işlemi iptal ettik ve kalitesini bildiğim grat marka silecekleri sonradan kendimiz taktık.

Bu durumda aşağıdaki sorular ortaya çıkmakta
1-Kullanıcının zarar veremeyeceği belki de üretiminde bir hata olan orta konsolu neden müşteri cebinden ödemek zorunda?
2-Bu aracın 8 yıl ya da 150.000km garantisi var diye reklam yapıp ne alakaysa garantinin hiçbir suretle oralı olmamasının sebebi nedir? Bu aracın neyi garantili acaba?
3-Bu araçları satarken yeterli kontroller yapılmıyor mu da bunun gibi basit çözümü çok kolay olan ki en basit şeyler bakıldığı zaman silecek ya da düğme kontrollerini yapmak bu sorunları çözmek ne kadar zor olabilir?
4-Yıllardır birkaç markanın aracını satıp reklamlarda 50 yıllık tecrübe deyip ymy markasının bu aracın arkasında durmama sebebi nedir?

Aracın kendisinden performansından memnunum lakin bu garanti hikayesi nasıl bir saçmalıktır acaba? 11 yıl boyunca kullanmış olduğum marka prestiji olarak çok daha üstün olan 2012 Volkswagen Tiguan aracımı satıp farklı bir markanın çatısı altına geçmiş olmamın karşılığı bu mudur? Gerekli bütün fotoğraflar ektedir sorunların çözülmemesi halinde Tüketici Hakları mahkemesine başvurarak sorunu o şekilde çözeceğimi açıkça ifade ederim.

Samet sonuçtan hiç memnun değil

Aylarca Çözülemeyen Kapı Gergisi Sorunu Ve İletişim Eksikliği

22 Temmuz 2025 01:34
Doğukan sonuçtan hiç memnun değil

Seres 3 Şahsuvaroğlu Ymy Otomotiv

19 Haziran 2023 16:28
Bilal sonuçtan hiç memnun değil

09 Aralık 2023 15:37
Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

14 Aralık 2023 21:39
Barış sonuçtan hiç memnun değil

Kırık Ön Cam Ve Bakım İhmali: C** Güvenliğimiz Tehlikede

16 Temmuz 2025 23:33