Yasemin sonuçtan hiç memnun değil

YKM Miniwink Bartın Oyun Alanı Mağduriyeti

18 Kasım 2024 10:21

17 Kasım 2024 pazar günü oğlum y**** e**** b**** Bartın YKM Miniwink adlı çocuk oyun alanına eğlenmesi ve güzel verimli vakit geçirmesi için götürdüm. İlk gelişimizde çocuğumun otizmli olduğunu fakat uyumlu bir çocuk olduğundan bahsetmiştim. İkinci gelişimiz olan bugün oyun alanına girmesinden itibaren hem ebeveyni olan bizi hem de çocuğumuzu tedirgin edecek şekilde kurum sahibi olan y****k**** m***** isimli bayan şikayetçi bir tavırla yaklaşıp devamlı surette bizi yanına çağırıp çocuğumuzu içeriden çıkarmamız için bize psikolojik baskı uygulamış ve çocuğumuzu ötekileştirip bizi ve çocuğumuzu mağdur etmiştir.
Oyun alanı bizim yani annesi ile benim görüş açımızdan görünüyor net olarak her şeyi izleyebiliyorduk. Oğlumuzun yaptığı hiçbir davranış problemi olmamasına rağmen ısrarla şikayetçi tavırlarına devam eden kurum sahibi oyun alanının yeterli güvenliğe sahip olmadığını tırmanılan yerlere ayağının sıkışabileceğini söylemiştir. Bu şekilde bir oyun alanı açan ve güvenliği olmayan kaydırak ve tırmanma alanı olan aynı zamanda yeterli donanıma sahip olmayan oyun ablaları ile çalışan y*** k*** m**** isimli şahıs bizi son derece rencide etmiş ve çocuğumuzu apar topar alarak oradan çıkmanıza neden olmuş aynı zamanda son derece uyumlu olan ve devamlı oyun alanlarına giden hiç sorun yaşamadığımız çocuğumuza da travma yaşatmıştır. Biz o esnada diğer çocukların kum oyun alanında birbirleriyle kum savaşı yaptığına tanık olduk onlarla ilgilenilmediğine ve çocukların başında beklerken onların güvenliğini sağlamakta zorlandıklarına tanık olduk. Diğer özel çocuğu olan ailelerin de bu şekilde mağdur olmamaları adına bu şikayette bulunuyoruz.
Gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim
s**** b****.

Bilge
Bilge

İnanamayıp birkaç defa yorumu okudum, bu şekilde yaşanabilme ihtimalini gözümde bile canlandıramadım. Yaklaşık üç yıldır cimnastik eğitimi alıyoruz, her antrenman sonrasında oyun alanında da vakit geçiriyoruz ve bu zamana kadar aşırı hareketli, yaramaz çocuklara bile sakin ve kibarca uyarı yapıldığını gördüm. Özel eğitimli bir çocuğa bu tarz bir yaklaşım olacağını hiç sanmıyorum. Hatta özel eğitim alanı olmadığı halde sizi geri çevirmemiş çocukla ilgilenmişler. Sanırım alanda diğer çocuklara sıkıntı olacak bir durum yaşanmış ki size yansıtılınca da bu şekilde buraya farklı yansıtılmış.

Ümit
Ümit

Bahsedilen hocamızı sadece cimnastik dersleri verilen işletmesinden beri tanırız. Kendisini tanıdığımız kadarıyla gayet uyumlu ve çocuklarla ilgili her konuya son derece ilgili ve duyarlı yaklaşan bir hocamızdır. Bahsedilen işletmeye de çocuğumuzun cimnastik dersleri için haftada en az iki kez gidiyoruz ve birkaç sefer oyun alanı tarafında özel çocuklarında diğer çocuklarla birlikte gayet uyumlu şekilde vakit geçirdiklerine bizzat şahit olduk. Hocamızın kendisi değil de bir personel tarafından bunlar yapıldı denmiş olsa bir ihtimal bir yanlış anlaşılmayla olmuştur belki diyeceğim ama hocamızın bizzat kendisi olayın içindeyken böyle bir şeyin yaşanabilmesi mümkün değil. Kaldı ki rencide etmelerden, travma yaşatmalarından bahsedilmiş. Olayın tamamen ya bambaşka şekilde gerçekleştiğini ya da tamamen kurmaca olduğunu düşünüyorum.

06 Eylül 2024 13:17

Zehra