Semih sonuçtan çok memnun

Xiaomi Robot Süpürge Pil Sorunu Ve Hakem Heyeti Kararı İle Üst Model

Semih
26 Aralık 2023 13:18
Semih'in Teşekkür Mesajı
“Hakem Heyeti Kararı ile Ürün Satın Aldığım Media Markt tarafından ücretsiz üst model ile değiştirilmiştir. Teşekkürler...”

Xiaomi robot süpürge Pil garanti sorunu ve Hakem Heyeti kararı ile Üst Model Robot Süpürge!
2022 Şubat ayında M**** g***** AVM Media Markt'dan Xiaomi Mi Vacuum Mop Essential Akıllı Robot süpürge satın aldım. 2023 Eylül ayında şarjı hızlı bir şekilde tükenmeye başladı. Şarj oluyor fakat 10 dak sonra tükeniyordu, mop çalışmama ve çekim gücü düşük şikayetleri ile birlikte, Media Markt üzerinden ürün garantisi devam ettiği için (2 yıl üretici firma garantisi var) ürün Ouno Service'ne gönderildi. Bana pil döngüsünün aşıldığı için bu sorunun olduğunu, pilin garanti dışı olduğunu ve 6.063 TL karşılığında ücretli tamir olabileceğine dair servis raporu çıkardılar. (Raporda fırça motorunun da ücretli değişimi ile mümkün olabileceği belirtildi). Ürünün garantili olduğu tekrar ifade edip ücretsiz onarım talep ettim, aksi takdirde Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulunacağımı söyledim. Başvuru yapabilirsiniz dediler, ücretli onarımı kabul etmiyorum. Deyince ürün bana tekrar işlem yapılmadan geri geldi. Ürün faturası Media Markt olduğu için firmayı Tüketici Hakem Heyeti'ne ücretsiz onarım talep ederek şikayet ettim. 25 gün sonra Hakem Heyeti bilir kişi atayarak ürünü gelip evde kontrol ettirdi. Gelen bilir kişi "Ürünün garanti şartlarında "Pil garantiye dahil değildir." şeklinde bir ifade yok. Pil garanti kapsamında olmalıdır şeklinde rapor tutacağını söyledi". 1 ay sonra karar ücretsiz onarım olarak kararı çıktı. Tüketici Hakem Heyeti Kararı ile ürününü Media Markt'a teslim ettim. 15 gün sonra beni aradılar ve karara istinaden ücretsiz onarım yerine ürün değişimi yapabileceklerini ilettiler. Ürünün satışı olmadığı için Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro Akıllı Robot Süpürge ile değişim yapacakları belirtiler. Bugün mağazaya gittim ve yeni aynı zaman kendi ürünümden daha üst model bir cihazımı teslim aldım.

Semih
13 Mart 2024 10:31

Yorumlar (6)

İbrahim

Aynı şekilde ben de 09.04.2022 de Gaziantep Form mağazası Media Markt'ten Xiamı robot süpürge aldım. Aynı sorunla karşı karşıyayım. Örnek Hakem Heyeti kararını bana mail atar mısınız? [email protected]

Fatih

Merhaba Aynı şikayetle THH'ne başvurdum ama karar olumsuz oldu. İtiraz edeceğim. Emsal teşkil etmesi için belge numarasını veya karar yazısını mail olarak gönderir misiniz? [email protected]

İbrahim

Acaba size arkadaş emsal karar ve evrakları yolladı mı? Bana da lazım [email protected]

Burcu

Merhabalar bende aynı arızadan dolayı aynı servise gönderdim ve bende aynı cevabı aldım bugün Hakem Heyeti'ne vereceğim fakat emsal karar olması adına dosya ya da takip numaranız var mıdır?

İbrahim

Gecen hafta Tüketici Hakem Heyeti'ne verdim. 6 ay sürer dedi. Sürsün dedim. Emsal kararlar bağlamaz dedi.

Kaan

Merhaba, ilgili kararı emsal niteliği taşıması adına paylaşabilir misiniz?

Sinem sonuçtan hiç memnun değil

Sinem
17 Ekim 2023 10:01
Xiaomi Mi Vacuum Mop Essential Robot Süpürge Pil Döngüsünün

Mursel
18 Temmuz 2023 18:17
İrem sonuçtan hiç memnun değil

İrem
29 Ekim 2023 15:25