23 Kasım 2024 12:40

WhatsApp Tehdit ve Şantaj 23
Kasım 2024 tarihinde WhatsApp üzerinden bir kişiyle iletişime geçtim. Görüşmeyi başlattığımda 10-15 dakika yazışma yaşandı. Resimlerim kayıt edip gönderdiler ve bütün aileme ulaşabileceklerini söylediler. Ailemin e-devlet bilgilerine ve Instagram'da kişilerime ulaşıp bana gönderdiler. Ardından bana, diğer birçok kişiye yapıldığı gibi, şantaj ve tehdit içerikli mesajlar gönderdiler. Para istediler. İsteklerini yerine getirmezsem çevreme beni rezil edeceklerini ve konuşma ekran fotoğraflarını yayacaklarını belirttiler. Bu olay 20 Kasım 2024'te gerçekleşti. Engellersem hemen resimleri yayılacağını söylediler. Yine de içerikler yayılırsa, doğrudan savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı bildirmek isterim. Bu tür durumlarla karşılaşmak kesinlikle hoş bir durum değildir. Bu süreçte, hesabımda gerçekleşebilecek her türlü yasal veya yasa dışı faaliyetler; numaramın kullanılarak kişisel çıkarlar için yapılan sesli veya yazılı mesajlar veya ses kayıtları aracılığıyla gerçekleştirilen görüşmeler; yasal veya yasa dışı olabilecek her türlü aktarım, resim, video, ses kaydı, yasa dışı para transferi, link paylaşımı; hakaret veya tehdit içerikli paylaşımlar; suçlayıcı veya aleyhte konuşmalar; bilgi alışverişi; yasal veya yasa dışı eylemler; durumlar; konumlar; insanlar, para, silah, mülk, şirket, miras, hesaplar üzerine yapılacak ticaretler ve tehdit, intihar gibi bilgi aktarımlarından; adımın ve soyadımın lekelenmesinden ve suçlanmasından sorumluluk kabul etmediğimi kamuoyuna bildiririm. Herhangi bir durumda sorumluluk kabul etmediğimi beyan ederim. Benim veya başkasının profil fotoğrafının herhangi bir yerde kullanılmasından ve sahte hesaplarda telefon numaramın kullanılmasından doğacak her türlü olaydan da sorumlu olmadığımı ifade ederim.

Yorumlar (9)

Coşkun
Coşkun

Durum ne oldu bir cevap verin

Engelledim ben siz naptınız

Oğuz

Dostum ne oldu son durumun nedir

Gökhan

Sonuç ne oldu paylaşım yapmıslarmı etrafına ailene benimde basıma yeni geldi tedirginim yardımcı olur musun

Atamazlar engelleyin

Çağrı

Bir şey bir şey olmadı umarım bundan sonra da olmaz

Serkan
Serkan

Merhaba, benzer bir durum benimde başıma geldi. Son durum nedir

Gökhan

Aynısı benimde basıma geldi ne oldu son durum ne

Ne oldu son durum ne

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Yabancı Numaradan Mesaj
2 Takipçi

Onur sonuçtan hiç memnun değil

20 Kasım 2024 01:29

WhatsApp Gizlilik Politikası Ve Güvenlik İhlali