27 Nisan 2023 16:47

30 Eylül 2022 tarihinde Antalya/Alvin bayinizden 07 *** ** plakalı Volkswagen T-Roc marka aracımı satın aldım. Aracımın garanti süresi devam etmektedir. 21.04.2023 tarihinde arabamı yıkattığımda sol ön farın içine su damlaları girdiğini gördüm ve 25.04.2023 tarihinde Antalya/Alvin servisine aracımı götürdüm. Burada yapılan incelemelerde sol ön farın kaput içinde kalan üst kısmında mikro çatlaklar olduğu, bu çatlakların hasar nedeniyle oluştuğu, kullanıcı hatası olduğu bu nedenle yapılacak tamir işleminin garanti kapsamında olmadığı, su birikiminin ileride farın oksitlenmesine sebep olacağı ve daha büyük masrafa yol açacağı ve bu nedenle farın değişiminin yapılması gerektiği bildirilerek önüme 23.000 TL’lik bir fatura çıkardılar.

Aracımı alalı henüz 6 ay oldu,4.300 km yol katettim, aracım evimin önündeki açık otoparkta durmaktadır. Bugüne kadar hiçbir kaza yapmadım, aracımın hiçbir yerinde hiçbir darbesi, en küçük taş izi bile bulunmamaktadır. Toplamda aracımı 3 kez yıkattım, üçünde de yıkama işlemlerine bizzat nezaret ettim ve ön kaput kaldırılmadan aracım yıkandı, kaputun üzerinde ve farın görünen yüzeyinde hiçbir darbe yok iken, ancak kaputu kaldırınca görülebilen bir bölgede kaput iç tarafında kalan bu hasarın benim bir kusurum veya aracımın aldığı bir darbeden kaynaklanmadığı çok açık iken, şirketinizce bunun kullanıcı hatası veya hasar kaynaklı olduğundan bahisle garanti kapsamına alınmaması ve sorumluluktan kaçınılması kabul edilemez.

Ekli fotoğraflarda da görüleceği üzere çıplak gözle dahi görülemeyen ancak dikkatlice bakıldığında mikro çatlakların olduğu farın üst kısmındaki hasarın şirketiniz sorumluğunda olduğu, kullanılan malzemenin kalitesizliği veya olağan kullanım ömründen daha önce yıpranmış olması nedeniyle işlevini görmediği aşikardır.

Nitekim internet ortamında yaptığım kısa bir araştırmada dahi Volkswagen marka araçlarda farlarda buğulanma, farlara su kaçması gibi şikayetlerin sıklıkla görüldüğü şirketinizin de malumudur.

Bu şikayetimin yasal bir ihtar olarak kabul edilerek 10 Mayıs 2023 tarihine kadar, aracımın sol ön farının garanti kapsamında ücretsiz olarak değiştirilmesini ve varsa başkaca gizli ayıpların da titizlikle araştırılarak giderilmesini, aksi halde Tüketicinin Korunması hakkında kanunun tarafıma verdiği tüm hak ve yetkilerin etkin bir şekilde kullanılarak şirketiniz hakkında yasal yollara müracaat edeceğimin bilinmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

Ümit sonuçtan hiç memnun değil

Ağır Kazada Pert Kararı Verilmedi Airbag Açmadı Güvenlik Ve Maddi Kayıp Endişesi Yaşıyorum

Ümit
05 Eylül 15:15
agir-kazada-pert-karari-verilmedi-airbag-acmadi-guvenlik-ve-maddi-kayip-endisesi-yasiyorum-8.pdf

Rize Volkswagen Servisinde Zorunlu Bakım Ve Yüksek Ücret Sorunu

Burak