Cengiz sonuçtan hiç memnun değil

Volkswagen 2024model Polo 1.0TSİ 95 Life DSG Sağa Sola Dönüşlerde Çıkan Uğultu

06 Mart 2024 01:14

01.03.2024 tarihinde 2024 model Polo 1.0 TSI 95 Life DSG aracım Çanakkale Avek tarafından tarafıma teslim edildi. Teslim edildiği gün sürüş deneyimlerim sırasında aracın direksiyonunu sağa sola çevirdiğimde uğultu, sanki zorlanma ve bir şeye sürtüyormuş hissi verdiğinden aynı gün satış danışmanım olan O*** P**** Bey'i aradım. O*** Bey beni Binek Araçlar Servis Danışmanı olan E*** Ç****'a yönlendirdi. E*** Ç****, daha önce başka model sıfır araç sattıklarını ve başka bir müşterisinden de aynı şikayetin geldiğini, bu sesin ses kaydının kendisine gönderildiğini ve bu ses kaydını bana dinlettiğini söyledi. Ancak ben, bu ses kaydının yeni satın alınan araçtan geldiğine nasıl emin olabilirim ki? Belki de 15 yıllık bir arabanın ses kaydıdır. Sorunumu çözeceğine ve bana ilgi göstereceğine sanayideki bir usta tavrıyla başından savmak amaçlı bu sesin normal olduğunu, telaş edecek bir şey olmadığını, kronik bir sorun olduğunu ve 20 bin km sonra sesin kesilmeyeceğini ancak azalacağını söyledi. Fakat aracı alırken böyle bir sorunun olduğunu ve ses geldiğini, kronik bir sorun olduğunu söylemediler. Bilseydim bu durumu, bu aracı almazdım. Aldığım arabanın bu durumu hayal kırıklığı yarattı. Sonuçta ben bu tip sorunlarla karşılaşmamak için sizleri tercih ederek araç satın aldım. Doğuş markasına hala güveniyorum. Almış olduğum 2024 model Polo marka aracın kronik bir arızası olup olmadığını araştırmak amacıyla internetten yaptığım araştırmalar ve 2023 model Polo marka sıfır araba alan diğer kişilere bu durumun olup olmadığını sorduğumda, herhangi bir kronik sorunun olmadığına kanaat getirdim. Zaten Doğuş Oto İlgi Merkezi'ni aradığımda O*** Bey'in de aracın kronik bir sıkıntısının olmadığını söylediğini öğrendim. O*** Bey, bu konunun takipçisi olacaklarını ve beni mağdur etmeyeceklerini beyan ettiler. Bahsi geçen aracı 05.03.2024 tarihinde tespit ve onarım amacıyla Çanakkale Avek bayisine götürdüm. Serviste araç kontrol edildi. Satış sonrası danışmanım olarak karşılayan M******* K***** Bey, 'Bu sesin kronik olamayacağını, araçtan uğultu sesi geldiğini, sebebinin ne olduğunu bilmediklerini, Almanya'daki üretici firmaya yazı yazacaklarını, onların izni dahilinde işlem ve müdahale yapacaklarını, ufak çaplı bir sorun olabileceğini (örneğin bir yerleri yağlama gibi) ve tüm bu işlemlerin bir hafta sürebileceğini, tarafıma birkaç gün içinde ikame araç tahsis edeceklerini' söylediler. Ben de aracımı Çanakkale Avek bayisine bıraktım. Allah'ın izniyle bu problemim küçüktür.

17 Mart 2024 15:24

01.03.2024 tarihinde 2024 model Polo 1.0 TSİ 95 Life DSG araç Çanakkale Avek otomobil firması tarafından tarafıma teslim edilmişti. Teslim edildiği gün sürüş deneyimlerinden aracın direksiyonunu sağa sola çevirdiğimde uğultu, sanki zorlanma, bir şeye sürtüyormuş hissi verdiğinden aynı gün satış danışmanım olan O*** p*** beyi aradım. O*** bey; beni Binek Araçlar servis danışmanı olan Emre çaçan 'a yönlendirdi. Devamında E*** ç*** isimli şahıs bana; "Daha öne yine başka model sıfır araç sattıklarını başka bir müşterisinden de aynı şikayet geldiğini ve bu anlattığım aynı sesin ses kaydının kendisine başka bir müşterisi tarafından gönderildiğini ve bu ses kaydını bana dinletti. (Ben nereden biliyim bu ses kaydının sıfır yeni satın alınan araçtan geldiğini, belki de 15 yıllık arabanın ses kaydı, desem ki ispatla sıfır araçtan geldiğini desem bana müşterisinin bilgisini verecek özel hayatın gizliliği ne olacak) sorunumu çözeceğine benimle ilgileneceğine sanayideki usta tavrıyla başından savmak amaçlı Bu sesin normal olduğunu telaş edecek bir şeyin olmadığını, kronik bir sorun olduğunu, 20 bin km sonra sesin azalacağını fakat sesin kesilmeyeceğini söyledi. Fakat aracı alırken böyle bir sorunun olduğunu ses geldiğini kronik bir sorunun olduğunu söylemediler. Bilseydim bu durumu almazdım bu arabayı. Aldığım arabanın bu durumun oluşması hayal kırıklığı... Sonuçta ben bu tip sorunlarla karşılaşmamak adına sizi tercih edip sizden araba alıyorum. Doğuş markasına hala güveniyorum. Almış olduğum 2024 model Polo marka aracın kronik arızasını olup-olmadığını araştırmak amaçlı bilgisayardan yaptığım araştırmalar ve 2023 Polo marka sıfır araba alan diğer arkadaşlarıma bu durumun olup-olmadığını sorduğumda kronik arabanın herhangi bir kronik bir sıkıntısının olmadığına kanaat getirdim. Zaten Doğuş Oto ilgi merkezi ile görüşmemde de Oğuz Bey' in dediği de aracın kronik bir sıkıntısının olmadığıydı. Oğuz bey bu konunun takipçisi olacaklarını, beni mağdur etmeyeceklerini beyan ettiler. Bahsi geçen aracı 05.03.2024 tarihinde Mezkûr aracımı Çanakkale Avek bayiye tespit ve onarım amacı ile götürdüm. Beni; Satış sonrası servis danışmanı olarak karşılayan M*** k*** isimli beyefendi bana; ''Bu sesin kronik olamayacağını, Araçtan uğultu sesi geldiğini, sebebinin ne olduğunu bilmediklerini, Almanya'daki üretici firmaya yazı yazacaklarını, onların izni ve bilgisi dahilinde işlem ve müdahale yapacaklarını, ufak çaplı bir sorun olabileceğini, (bir yerleri yağlama vs gibi)...

profile profile profile
Cengiz
Cengiz
05 Nisan 2024 10:31

1000 km uzun yola çıktım bugün şanzıman yağı alışırsa ısınır dediler serviste bakalım şu anda ses hala devam etmekte saga ve sola dönüşlerde

Yorumlar (14)

Yunus
Yunus

Öncelikle selamlar 2024 12. Ayda 1.0 TSİ DSG sıfır km araç bayiden satın aldık, yaklaşık 750 km de bu sesi duyamaya başladım bende sapa sola özellikle sağa tam dönüşlerde sürtme ve uğultu sesi geliyor ve servise götüreceğim, bu sorunları geçmiş tarihte yaşayanlar durum ne oldu sorun çözüldü mü arkadaşlar.

Emre
Emre

Bayiden geçen hafta aldığım şu an 300 km olan 1.0 TSİ life paket Polo aracı bende de var bendeki sorunda sadece düşük hızlarda deneyebildim daha uzun yol yapamadım evin 2. Aracı sağa keskin dönüşlerde bir yere sürtüyormuş gibi bir uğultu geliyor bununla alakalımıydı sorununuz veya bununla alakalı bilgisi olan var mı

Bircan
Bircan

28 Ağustosta bayiden çıkardığımda aynı sorunu bende yaşadım ertesi gün servise götürüp kontrol sağlandı Dq 200 şansıman olduğu görüldü teknik sayfadaki yazı doğrultusunda 150000 km altında olduğu için rodaj dönemi boyunca sesin kesilebileceği için bir işlem yapılmadı diye not düşüldü. 2100 km araç şu anda arada ses geli yine

Hayriye
Hayriye

T Cross 😡 Baskı balata yanmış vs dediler para istediler itiraz ettim. 5. Gün kabul edip formu "yaşı ve sürüş tekniğimden dolayı balata yakmadığımı düşünüyorum Volkswagen ayıbı" diye balata için imzaladım. 42000 TL. Ve günler sonra motor komple değişmiş araba fabrika motor kusurlu imiş. Üretim bandında hata olmuş. Krank mili gezinti yatağı filan dediler motor komple hurdaya çıkmış. Trafikte canımdan olacaktım. Üstüne benim iznim onayım olmadan motor gibi önemli, hayati bir parçayı değişmişler onu da becerememişler. Ses geliyor evet ama krankla gezinti yatağının arasına bir şey koyup bunu çözebilirlermiş haberimde olmazmış da. Neyse ki motor parçalandığı için komple sandık motor koymuşlar. Üretim bandında hata olmuş gayet normal gibi bir yaklaşım sonrası ben mahkemeye verdim.

Aykan
Aykan

Benim araçtada aynı problem var düşük hızda sağa sola çevirince uğultu geliyor. Sorun devam ediyor mu

Murat
Murat

Selam, bu sorun kronik. Bizde 2023 2 araç var ve ikisinde de aynı problem var. Aslında araçların çoğunda var, olmayanı sanırım nadir ama bazıları fark etmiyor bile...

Nihat
Nihat

Bende dün itibariyle aracı servise bıraktım aynı sorundan dolayı. Aracı sıfır aldım aldığımdan beri bu ses vardı. Bu sesi artık kafama takmaya başlamıştım. Bana ikame araç verdiler şimdilik işimi onla görüyorum. Umarım sorunu çözerler diye bekleyişteyim. Sizde sorun kesin olarak çözüldü mü artık acaba?

Gökhan

Merhaba bizde mart ayında 2024 model Polo 1.0 TSİ DSG araç aldık. Antalya Başaran Bayi. Aracımızı alıp eve giderken başımızdan kaynar sular döküldü sağa sola dönüşlerde gaza basınca uğultu ve az titreme oluyordu. Hemen ertesi gün geri götürdük. Oradaki ilgili usta aracı kullandı ve problemi gördü. Konuyla ilgili merkezin bilgisi olduğu 1500 km bu şekilde kullanın ses düzelir düzelmezse getirin tekrar kontrol edelim şeklinde bilgi verdiler. Bu araçların çoğu sıkıntıymış bizde bakmadan araştırmadan güzel diye aldık. İlk defa Japon algımı kırıp eşime Polo aldım ama aracı kullanırken çok tedirginiz. Ayrıca araçta kullandıktan sonra ki sert kullanmayız asla herhangi bir uyarı yok ama kaputun ve motorun aşırı ısındığını fark ediyorum araç aşırı ısınma sorunu olan var mı?

Gökhan

2024 Polo aracımdaki ses sorununu Şanzımandan kaynaklı olduğunu tespit ettiler. Sizlerde aracınızda böyle bir sorun varsa hemen servise götürün ama bilen bir yere. Antalya Başaran 3 günde yaptılar. Şanzıman sıcakken yağı değişti tamamen ve halloldu. Motor ısınmasına benzinli araç olduğu 1.0 motor olduğu için normal diyorlar. Göstergede sıkıntı yoksa normal bir durummuş bu aşırı ısınma.

Emel
Emel

Bende aracı yeni aldım. Sağa sola dönüşlerde uğultu sesi yok ama ön çamurluklar kaputa yakın yerleri çok ısınıyor. Kaput soğuk. Motor ısısında sorun görünmüyor. Bende daha önce de 2017 Polo vardı ama böyle bir ısınma sorunu yoktu.

Onur
Onur

Selamlar, aynı problem benim aracımda da mevcut. Sorununuz çözülebildi mi acaba?

Adem
Adem

Aynı araçtan (2024 Polo 1.0 DSG life) biz de Şubat ayında satın aldık. Aynı ses tarif ettiğiniz şekilde bizde de var bana tuhaf geldi başta ama çok ta önemsemedim, bu araçlar elektrikli direksiyon kullanıyor ona bağlı olabilir diye düşündüm.

Gökhan

Bu sorun şanzımandan kaynaklı bir sorun. Çözümü bayiler bulmuş. Antalya Başaran otodan bilgi alabilirsin. İkame araç verdiler 3-4 günde hallettiler. Sıcakken şanzıman yağı değişiyor ve bazı işlemleri var

Gökhan

Merhaba aracı normal kullanımdan sonra hiç kaputu açıp baktınız mı bizde motor inanılmaz ısınıyor buna da normal mi diyecekler merak ediyorum.

Volkswagen 2024 Sıfır Polo Pişmanlıktır!

Lütfiye
15 Eylül 2024 11:06
Tuğrul sonuçtan hiç memnun değil

Volkswagen T-Cross 2024 Direksiyon Kolonu Ve Motor Arızası

Tuğrul