Alper sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global Fransa Vizesi Reddi

15 Mayıs 2023 22:00

25.04.2023 tarihinde bütün bilgilerim ile VFS Global'in Ankara'daki vize başvuru merkezine Fransa vizesi için başvurdum. Öncelikle şundan bahsetmeliyim, vize randevu işlemleri tam anlamıyla Türkiye'deki standartlar çerçevesinde yapılıyor olup herhangi bir Avrupa Birliği ülkesine başvuru yapıldığını hissettirmeyecek derecededir. Saat 14:15 olan randevuma 14:00 civarında intikal ettim ancak sıra bana 15:15 civarlarında geldi. Herkesin başvurusunu yaparak ayrılmasından sonra (muhtemelen benden sonraya randevu alanlar dahil) en sona ben kalmış bulundum.

VFS Global, vize alırken aracı olması gereken bir firma olarak kendini tanıtıyor. Aracı firma sadece başvuruları konsolosluğa iletmiyordur diye tahmin ediyorum. Aynı zamanda eksik/yanlış veya kabul görmeyecek bir belge sunulduğunda da başvuru yapan kişiyi uyarması ve gerekiyorsa başvuruyu bir süre bekletmesi kısacası başvuru yapan kişiye yardım ediyor. Olması gerekir. Özellikle eksik belgeler ile alakalı bekletme durumu, başvuru yapıldıktan sonra yanında getirilmesi gereken dokümanlar sayfasında da açıkça ifade edilmektedir. Ben, vize başvurumu yaparken hesabımda eksi bakiye olduğunu özellikle belirtmeme ve bir sonraki gün belgeyi değiştirebileceğimi söylememe rağmen benimle ilgilenen yetkili "tek bir hakkınız var, bugün başvuru yapmazsanız randevunuz yanar" diye bir cevap vermiştir ve hiçbir şekilde randevumu bekletme talebinde bulunmamış, beni de bu konuda uyarma gereği hissetmemiştir.

Ben 10.05.2023 itibari ile hesabımda yeterli para bulunmadığından Fransa vizesinden red almış bulunmaktayım.

Şimdi ben, bu firmanın kendine verdiği aracı kurum ünvanı kapsamında müsaade ederseniz birkaç soru sormak istiyorum. Aracı kurum sadece parasını alıp insanların başvurularını konsolosluğa veya elçiliğe ileten kuruma mı denir? Aracı kurumun vize süreçlerinde insanları mağdur etmemek adına yaptığı herhangi bir şey bulunmamakta mıdır? Ben zaten bütün belgeleri toparlayıp herhangi bir kontrolden doğru düzgün geçirmeden direkt olarak konsolosluğa iletebilecekken benim başvuru yaptığım aracı kurumun bana para kaybettirmekten başka faydası nedir? Vize başvurusu yaparken ve yetkiliyi de uyarmama rağmen tek hakkımın olduğunun söylenmesi, hiçbir şekilde başvuru bekletme süreci işletilmemesi ve sonuç olarak red aldığımda dahi aracı kurumun en azından bundan sonra yapılabileceklere dair benim ile herhangi bir iletişim kurmaması normal midir?

profile profile
22 Mayıs 2023 15:13 (Şikayetten 6 gün sonra)
Alper
Alper
22 Mayıs 2023 15:20

Merhaba, Mail adresinize 1 hafta önce aynı ifadelerle şikayetimi dile getirdim. Beni geçiştirip, herhangi bir yardımda bulunmadılar. Verilen cevabı ekte bulabilirsiniz.

29 Aralık 2023 13:29

16 Ekim 2023 19:23

VFS Global Randevu Ve Vize İşlem Mağduru

02 Eylül 2024 15:33

VFS Global Çalışanlarının Tavrı Ve Vize Başvuru Takip Sitesi Sorunu

25 Aralık 2023 01:35
Hasan sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global Fransa Vize Reddi

01 Kasım 2023 15:17