Hasan sonuçtan hiç memnun değil

VFS Global Fransa Vize Reddi

01 Kasım 2023 15:17

18/10/2023 tarihinde eşimle birlikte Fransa vizesi için VFS Global vize başvuru merkezine başvuruda bulunduk. 26/10/2023 tarihinde pasaportlarımızın geldiğini ve bir evrak imzalama karşılığında alabileceğimizi mail ve SMS ile bildirdiler. Pasaportlarımızı aldığımızda red olduğunu öğrendik. Bu konuda tüm bilgi ve evrakları iletmeme rağmen vizemizin reddedilmiş olması kabul edilebilir bir durum değil.

Bu konuda VFS Global firmasıyla görüştüğümde kendilerinin bu konuda yetki ve bilgileri olamadığını belirtmekteler. Aynı şekilde konsoloslukla görüştüğümde ise bu konuda bilgi verecek yetkili ve eğitimli kişilerin VFS Global firması olduğunu söylüyorlar. İki taraf topu birbirine atıyor. Bir itiraz işlemi için yönlendirmek bu kadar zor mu ya! VFS Global'in yardımcı olmayacağını da biliyorum ama bu şikayetimi kurum olarak biraz kendilerini geliştirmelerini ve müşterinin isteklerine cevap verebilecek yeteneği kazanmaları için yazıyorum.

Aracı firma sadece evrak götür getir işi olmamalı. VFS Global sadece bunu yapıyor. Verdiğiniz cevaplarda bile, iki cümle fazla bilgi vermeyen bir firmasınız.

07 Kasım 2023 11:06 (Şikayetten 5 gün sonra)
07 Kasım 2023 11:41

Gerek yok yok ilgili yerlere gerekli başvuruları yaptım.

Yorumlar (30)

Şikayeti Çözüldü

Hasan bey uzun zaman olmuş gerçi ama size bir şey soracağım yardımcı olabilirseniz sevinirim ben de aracı bir kurumla başvurdum dün mail geldi pasaportunuz hazır gelip teslim alabilirsiniz diye bugün vizeciğim pasaportu teslim almaya gittiğinde ona vermemişler bizzat kendisinin gelip alması lazım demişler sizin süreçte böyle mi işledi ama anladığım kadarıyla size imza atmanız gerekiyor diye benden daha farklı bir mail gelmiş doğru mu

Hasan

Aslında çok farklı bir durum yok. Şahsi olarak gelmenizi istedilerse red kağıdı imzalatmak için olabilir.

Bir şey sorabilir miyim toplam vize başvurusu için ne kadar ödeme yaptınız

Kişi başı 80 euro ve 750 TL aracılık hizmeti için VFS Global aldı

Esra

Merhaba, itirazdan dönüş aldınız mı merak ediyorum. 2 ay geçtikten sonra dönüş almadıysanız vize reddi kararında kalıyorlar demektir. 2 ay oldu mu siz itiraz edeli? Çok araştırdım fakat itiraza dönüş alana hala rastlamadım maalesef.

Onur

Benim de 2 ay dolmak üzere ama hala geri dönüş olmaması şaşırtıcı. Bence bakmıyorlar bile maalesef...

Esra

Sanırım kimse dönüş almıyor maalesef. Tekrar başvuru yapmayı denediniz mi

Hasan

İki ay oldu maalesef dönüş olmadı. Bu saatten sonra da beklemiyorum.

Tugay

Herhangi bir gelişme oldu mu? Nantes'a belgeleri yolladıktan sonra?

Maalesef olmadı

Onur

Hasan Bey pasaportunuz kurye teslim seçeneğiyle mi gelecekti? Yoksa ofisten teslim alınacakken yine de gelip imzalamalısınız diye mi bildirim yapıldı? Saygılar

Onur

Cevabınız için teşekkür ederim. Ben de ofisten teslim alacak şekilde istemiştim ancak imzalanacak belgeniz var şeklinde bir dönüş olmadı. Ready for collection olarak cevap dönülmüş. Olumsuz olmadığını anlayabilir miyim düşünerek sormuştum.

Hasan

Biz zaten ofisten teslim alacaktık. Ancak kargoyla istemeniz ve olumsuz olması halinde ofise imzalanacak belgeniz var diye çağırıyorlar.

Tugay

Merhaba umarım talebiniz olumlu cevap almıştır. Benim de vize talebim reddedildi. İtiraz dilekçesini oluşturuyorum. Kağıdın altındaki Nantes şehrindeki adrese yollayacağım. Pasaportu da kargonun içerisinde koymalı mıyız? Eğer koymazsak vize talebi onaylanırsa nasıl vize belgesini alacağız. Sizin süreciniz nasıl gerçekleşti detaylı bilgi verebilir misiniz?

Buse

Alperen Bey red itiraz kabulünüz kaç günde sonuçlandı acaba? Sonrasına alabildiniz mi vizenizi?

Alperen

Arkadaşlar bende ret aldım itiraz süreci başlattım tekrar sonuç geldi bu süreç yine aynı VFS üzerinden ofi randevu veriyor bu şekilde ilerliyor

Hasan

Hayır sadece dilekçe ve eklemek istediğiniz belgeleri varsa ekleyebilirsiniz. Cevap gelirse muhtemelen konsolosluk bilgi verecektir. Benim işlemimden henüz bir sonuç çıkmadı beklemedeyim maalesef.

Ahmet

Hasan kardeşim şikayet dilekçesini nereye gönderdin bilgi verebilir misin kendin mi verdin posta, e posta ile mi

Postayla Fransa'ya gönderiyorsunuz Nantes adresine

Hazal

Merhaba Hasan Bey, Aynı şekilde bende bugün 3 günlük yılbaşı tatili red yedim. Nasıl itirazda bulunacağımı bilmiyorum, rica etsem detaylı bir şekilde paylaşmanız mümkün mü? İtiraz dilekçesi yazdıktan sonra ek belgeler eklediniz mi? D. H. L veya u. P. S kargo ile mi yolladınız? Aklınıza gelen şunu yaptım dediğiniz ek bir şey varsa paylaşabilirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler

Hasan

Merhaba, Fransızca dilekçe yazdım. Red sebebi ne ise onunla ilgili destekleyici belgelerinizi ekleyebilirsiniz. Benim red sebebim seyahat amacına uygun belgeler güvenli değil şeklindeydi. Bununla ilgili rezervasyon belgelerimi tekrar ekledim. Dilekçenizde gerekçenizi açık bir şekilde belirtin. İmzalayarak gönderin. Vize ref no pasaport no gibi bilgiler Dilekçenizde yer verin.

Gamze

Hazal hanım pasaportumu göndermedim bundan sonraki sonuç nasıl olacak bilmiyorum pek ümitli değilim ama Ankara'daki elçilik olumlu olumsuz dönerler size demişti bir değişiklik olursa yazarım buradan

Hazal

Bir de pasaportu da dilekçe ile birlikte gönderdiniz mi?

Gamze

Merhabalar dilekçeniz ulaştı mı? Bende gönderdim ama 10 gün oldu daha ulaşmadı maalesef

Hasan

Tabii ki bir cevap alırsam yazarım. Ayrıca mail de attım. Bu birim Nantes şehrinde sanırım dışişleri bakanlığı binasında bulunuyor. Buradan sonuç alınmazsa mahkeme yolu da var ama o kadar uğraşacağımı sanmıyorum.

Gamze

PTT Kargo ile göndermiştim takip sisteminde görünmüyor ama aradım dün teslim edildiğini söylediler umarım olumlu dönüş olur hepimiz için. Eğer bir şekilde dönüş alırsam buradan yazarım sizde yazabilirseniz memnun olurum. İyi günler

Gamze

Kargo hala transfer sürecinde görünüyor aradığımda da net bilgi vermiyorlar maalesef itiraz süreci bitecek dilekçe ulaşamayacak bu gidişle

Hasan

Henüz cevap gelmedi ama 10 gün sürüyormuş. Siz ulaşmadığını nereden anladınız. Bir yerden sorgulattınız mı?

Aynı şikayetlerden bende muzdaripim benim de vizem red olundu kardeşim, nasıl itirazda bulunabilirim yardımcı olursan sevinirim.

Hasan

Belirtilen Nantes adresine Fransa'ya postayla Fransızca dilekçeyle itirazda bulunuyorsunuz.

08 Aralık 2023 11:24
VFS Global Fransa Vizesi Ret Kararına İtirazı Nereye Yapacağımı
Didem sonuçtan hiç memnun değil

07 Ağustos 2024 16:19

16 Ağustos 2024 06:15