Beyza sonuçtan hiç memnun değil

Vespa Türkiye Vespa Primavera 150 Ön Takım Sorunu

18 Mart 2024 08:18

20 Şubat 2024 tarihinde İstinye bayinizden mint yeşili Primavera 150 aldım. Motoru sürmeye başladığım ilk andan itibaren ön takımlardan yoğun sesler geliyordu. İlk başta bu durumun normal olduğunu düşündüm; çünkü motor sıfırdı ve hata olabileceğini akıl edemedim. Ancak motorumu yıkadığım bir gün, kurulama esnasında fark ettim ki ABS korumasının vidası tamamen çıkmış ve düşmek üzereydi. Bunun üzerine sesin bu sebepten kaynaklanabileceğini ve ön takımda bir sorun olabileceğini düşünerek, 11 Mart tarihinde Maslak'taki yetkili servisinize götürdüm. Motorum iki gün boyunca yetkili serviste kaldı ve vidaların sıkıldığı bilgisini aldım. 14 Mart 2023 tarihinde ise motorumdan yine aynı ses gelmeye başladı. Herhangi ufak bir çıkıntı ya da minik bir boşlukta bile tekerleğin çıkacakmış gibi sesler duyuyordum. Yetkili servisi tekrar arayarak, kontrol için ikinci kez motorumu servise götürdüm ve iki gün daha orada kaldı. Motorumun tamir edildiği bilgisini alınca teslim almaya gittim. Ön takım rulmanlarının değiştirildiği ve sorunun tekrarlanmayacağı söylendi. Ancak sanayiden çıktıktan sonra eve giderken, küçük bir çıkıntıda 20 km hızla giderken motorum eski haline döndü ve aynı gün üçüncü kez motorumu servise götürmek zorunda kaldım. Şu anda motorum üç gündür serviste ve sanırım iki gün daha orada kalacak. 28 günlük motorum toplamda yedi gün serviste kaldı ve 200 km'lik kullanımın 80 km'si servise gidip gelmekle geçti. Vespa'yı tercih etmemin tek nedeni kaliteydi; bu bir RKS ya da Arora değil. Müşteri kapasiteniz belli ve bu kalite için yüksek bir ücret talep ediyorsunuz. Ancak hangi müşteri, motorunu daha bir ay olmadan üç kez servise götürmek isteyebilir? Her motorumu servise bıraktığımda kendi imkanlarımla geri dönmek zorunda kaldım ve her almak istediğimde üç vasıta değiştirerek gidip gelmek zorunda kaldım. Daha 30 gün dolmamış bir motor nasıl üç kez tamir edilebilir? İsterse on yıllık garantisi olsun, aynı hatayı üç kez tekrarlayan bir motoru kullanmak zorunda mıyım? Neden değişim sağlanmıyor? Böyle mi müşteri memnuniyeti sağlanıyor? Kusura bakmayın ama bu hatalar normalleştirilemez ve 'olabilir' denilemez. İki haftadır yetkililerinizle görüşüyorum ve tek çözüm olarak beni yetkili servise yönlendiriyorlar. Üç kez servise götürdüğüm ve her seferinde aynı hatayı tekrarlayan motoru kullanma hevesim kalmadı ve kullanmayacağım da. Her seferinde prosedürün ne olduğunu sorduğumda bana net bir yanıt verilmedi. Eğer motorun iadesi ya da değişimi sağlanmazsa, Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmak dışında başka çarem kalmayacak.

18 Mart 2024 08:26 (Şikayetten 8 dakika sonra)
Beyza
Beyza
18 Mart 2024 08:50

Merhabalar tekrardan, en kısa zamanda iletişime geçmeniz ricasıyla. [email protected] [email protected]

19 Mart 2024 14:56

Müşterimiz ile iletişime geçilerek gerekli bilgilendirme yapılmıştır. Vespa Müşteri Hizmetleri

Vespa Primavera 150 Tech Jant Kusuru Ve Servis İlgisizliği Mağduriyeti

11 Ağustos 2025 17:11
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Vespa'da Kronik Jant Sorunu Ve Yetersiz Müşteri Desteği

16 Ekim 2024 16:20
Berat sonuçtan hiç memnun değil

Vespa Türkiye Vespa Primavera 150 S Arka Tekerlekten Tıkırtı

02 Ağustos 2024 17:36
Recep sonuçtan hiç memnun değil

23 Ağustos 2024 10:03