Çiğdem sonuçtan hiç memnun değil

Türk Doğa Yatırım Sahte Hesap

14 Ağustos 2024 23:30

Türk doğa yatırım olarak verilen linkten form doldurduktan sonra arandım. Sadece yatırımları nasıl yapıyorlar diye merak etmiştim. Ekonomistler ile yatırımcıları buluşturan devlet destekli bir finansal kurum olduklarını söylediler. Konuşmalar mantıklı ve ikna ediciydi. Aslında Hürriyet gazetesiyle ilişkili bir link olarak göründüğü için sahte olabileceğini düşünmedim. 10000 lira yatırdım. Para yatırma linklerinde sorun çıkınca mobil ara yüzümü paylaşarak destek vermek istediler ve ben düşüncesizce ekranımı paylaştım. Beni sözde bir ekonomistle Skype üzerinden görüştürüp My Account diye bir sisteme kaydettirip yabancı borsa işlemleri yapılan bir arayüz üzerinden 2 gün işlem yaptık. Hafta sonu bir türlü şifremle sisteme giriş yapamadım. Durum şüphelendirdi iyice beni. İnternetten bakayım dedim ve araştırdığımda çok şikayet görünce sahte hesaplarla yanıltıldığımı anladım ve bankamla görüşüp kredi kartımı ve hesaplarımı bloke ettirdim. Mobil giriş şifremi değiştirdim. Mail şifremi kullanmadığım için değiştirmek aklıma gelmedi. Pazartesi bana sistemde geçici arıza olduğunu ve düzelince de şifremi yanlış girdiğim için sisteme giremediğim konusunda ısrarcı olup yine mobil ara yüzümü paylaşmamı istediler. Paylaşmayacağımı ve telefonda konuşmayacağımı ve şüpheli olduklarını yazdım yasal olduklarını gösterir bilgiler istedim. Para gönderirken imzalattıkları formu göndermelerini istedim. Bana saçma cevaplar verip geçiştirdiler. Tek kullanımlık şifre diye uydurma bir şifre gönderdiler ki gerçek doğru olsa mailime gelirdi. Uydurma tek kullanımlık şifreyle de sistem giremeyince gün boyu aslında çok yoğun olduğunu söyleyen ekonomist Skype üzerinden görüşmek için arayıp durdu. Sistem de sorun yok siz girmeyi yapamıyorsunuzdur deyip görüşmeyi kabul etmemi istediler. Güvenmediğimi ve istediğim açıklamalar gelmedikçe görüşmeyeceğimi söyledim. 1 gün sonra Skype’de ekonomist profili ve adı değişmişti. Sahte işlemlerden emin oldum. Tatilde şehre uzakta olduğum için nasıl suç duyurusunda bulunacağımı da bilemediğim için ve başka insanlar da aynı hatayı yapmasın diye şikayet vara yazmak istedim.

07 Nisan 2024 04:43

14 Nisan 2024 11:35