Veni Vidi Göz Sağlık Grubu Göz Ameliyatı Sonrası Yaşanan Sorunlar Ve Şikayetler

13 Ağustos 2024 15:28

No Touch Lazer- Veni Vidi Göz Hastanesi Caddebostan şubesinin gözde kalıcı hasar bırakması ve ticarethane oluşu
15 Şubat 2023 tarihinde öncesinde lazer göz ameliyatı uygunluğu muayenesi olarak lazer göz ameliyatım gerçekleşti. Sağ göz miyop -6.50, sol göz -4.50 şeklinde ameliyat öncesi derecem vardı. İyileşme sürecinin ardından toplamda üç ay net bir görüş yaşadım. Sonrasında giderek görmem bozuldu, ilk başta göz damlaları fayda etse de sonra bir etki etmemeye başladı. Bunun sonucunda doktorum S***** C*****'a giderek durumu anlattım. Gözümde Korneal Haze gerçekleştiği söylendi ve numaram da geri dönüyordu. Lazer ameliyatın yan etkisi olan korneal haze gerçekleşmişti ve ameliyat öncesinde bu durum hakkında bir bilgim yoktu. Ameliyat sonrası gerçekleşebilecek iki komplikasyon vardı: korneal haze ve numaranın geri gelmesi. Her ikisi de 3 ay sonunda olmuştu. Korneal haze için kortizonlu damla yazıldı 1 yıl boyunca hafiflemesi beklendi. 2024 mayıs ayında gittiğim son kontrolümde sağ göz miyop -2.00 sol göz -0,75 olduğu söylendi. Fakat gözlüksüz ve kontakt lenssiz hayatıma devam edemiyordum. Korneal haze durumunun hafiflediği tekrardan göz ameliyatı olarak numaranın sıfırlanabileceği söylendi. Sadece sağ gözüm için planladık, sol göz düşük numara olduğu için gerek duymadık. Ameliyat planlama birimine gittiğimde ise yaşadığım tüm yan etkiler normalmiş gibi Korneal Haze durumu bir komplikasyon değilmiş gibi bir ameliyat ücreti belirlendi. Ve diğer hastalara belirlenen ücret söylenerek üstelik iki göz parası istendi! Cihaz açıldığında tek göz ya da iki göz olup olmamasının önemli olmadığı söylendi. Bir yıldan fazla süredir yaşadığım komplikasyonun ve gözümde oluşan kalıcı hasarın sonucunda tam bir ticarethane yaklaşımıydı. Yaşadığım durumu bir kez daha hatırlattım dosyamın yönetime iletileceği söylendi, ertesi gün geri dönüş yapılacak dendi. 3 ayı aşkın süredir geri dönüş yapılmadı. Kısacası tam bir ticarethane yaklaşımı, sağlığınız düşünülmüyor. Düşük de olsa gerçekleşen komplikasyonlarda bile para peşinde olan bir kurum. Gözümüzü emanet ediyoruz, bu kuruma etmeyin.

17 Ağustos 2024 09:47 (Şikayetten 3 gün sonra)

Yorumlar (7)

Gülnare

Merhaba 2ci senemdeyim memnunum emeliyatdan amma Bakırköy şubesinden değil beni emeliyyat edib dışarı attılar sanki mutlaka yanınızda biriyle gidin. Hocam iyiydi sadece. Emeliyyatsa evet amma böyle hastanedeki dikkat falan sıfır. Bu arada ilk bir hafta bayağı sancılı geçti amma şu an çok mutluyum.

Necati
Necati

Benzer sorunu ben de yaşıyorum Geçen yıl Haziran ayında İzmir Konak'da no Touch oldum ancak iki gözümde de numara kaldı ve ekstra olarak yazıları ve karanlık sahnelerde parlak nesneleri vs. Gölgeli görüyorum kalıcı oldu geçmedi.

Engin
Engin

Sizi hangi doktor ameliyat etti bugün bende veni vidi ye gittim özer beye muayene oldum mercek değişimi olacak

Merve
Merve

Geri dönüş aldınız mı?

Şennur
Şennur

Bende veni vidide pandeminin yeni başladığı zamanda ameliyat oldum ameliyattan sonra bir gözümde aniden tel ışığından batma oldu bulanık görme başladı hastaneye gittim lazer falan yaptılar ama gözüm düzelmedi şu an bir gözümün bebeği büyük diğeri küçük keşke gözlükle kitap okusaydım da yaptırmasaydım çok pişman oldum

Gülnare

Merhaba aynı yerde göz emeliyyati planlıyorum amma korkuyorum biraz da.

Sevilay
Sevilay

Merhaba ben de düşünüyorum ama yaptırdınız mı?

05 Ekim 2024 21:26