Murat sonuçtan hiç memnun değil

Vakıf Katılım Bankası Zorunlu Olmayan Sigortaların İptali

07 Mayıs 2024 18:12

14 Nisan 2023 tarihinde Vakıf Katılım Bankası aracılığıyla '0.69 İlk Evim Kampanyası' kapsamında konut finansmanı kullandım. Konut finansmanı kullanırken zorunlu olarak yaptırdığınız konut yangın sigortası ve hayat sigortasının iptal edilmesini talep ediyorum.

Zorunlu deprem sigortası haricinde herhangi bir sigortanın zorunlu olarak müşteriye yaptırılması hukuki değildir. Ayrıca SEDDK'nın resmi sitesinde paylaştığı bilgiye göre, sigorta poliçenizin yenilemeli olarak düzenlenmesi durumunda, kredi süresi boyunca poliçenizi yenileme sorumluluğu size aittir. Taahhüt vermiş olsanız dahi poliçenizi yenilememe hakkına sahipsiniz. Bu bilgilere istinaden 438975 poliçe numaralı Vakıf Katılım Konut yangın sigortasının iptal edilmesini ve yenilenmemesini talep ediyorum. Aynı şekilde, poliçe numarası 627392856 olan hayat sigortasının iptalini istiyorum. Sigortacılık mevzuatı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) tebliğleri ve 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddeleri gereğince, sigortalının talebi doğrultusunda poliçe iptalinin mümkün olduğunu belirtmektedir. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (SEDDK) yayınladığı yönetmelikte, bir yıldan uzun süreli poliçelerin, bir yıl dolduktan sonra, alınan kredi kuruluşunun onayı olmadan iptal edilebileceği ifade edilmektedir. Bu hükümler doğrultusunda sigortamın iptalini ve ödenen primin iadesini talep ediyorum.

İptal edilmediği takdirde Türkiye Katılım Bankaları Bireysel Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağımı, eğer sonuç alamazsam hukuki olarak dava açacağımı beyan ederim.

08 Mayıs 2024 12:15 (Şikayetten 18 saat sonra)

Samet sonuçtan hiç memnun değil

15 Kasım 2023 11:16
Vakıf Katılım Bankası Vakıf Katılım Bilgim Dışında Konut Yangın Poliçesi Tanzim Etti
Eşref sonuçtan hiç memnun değil

08 Mart 2024 12:09

15 Ekim 2024 02:39

22 Eylül 2023 08:58
Vakıf Katılım Bankası Vakıf Katılım Zorunlu Adı Altında Konut Poliçesi Dayatması

30 Ocak 2024 00:09