16 Nisan 2024 11:54

Ziraat Bankası tarafından kullanmakta olduğum konut kredisine istinaden, poliçe numarası 388617011 olan bu sigortanın poliçesi, iznim ve bilgim dışında Türkiye sigorta a. Ş. Tarafından 21.03.2024 tarihinde 7.530,42 Tl olarak düzenlenmiştir. Bu poliçelerin iptalini ve ücretin hesabıma iadesini talep ediyorum. Kendi onayım olmadan tekrar yenilenmesini istemiyorum. Ayrıca, sigorta özel kılavuzunda 'sigortalının, sigorta poliçesini vade bitiminde yenileme zorunluluğu yoktur.' ifadesi yer almaktadır. Kredi kullanıcısının talep etmesi durumunda sigorta yapılabilir ve her yıl yenilenebilir; ancak benim böyle bir talebim bulunmamaktadır. Konutlar veya sağlanan kredi ile inşa edilen meskenler, zorunlu olarak deprem sigortasına (DASK) tabidir. Konut sigortasının yenilenmesi, kredi kullanıcısının talep etmesi halinde yapılacağı belirtilmektedir. Bu durum, 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun'un 38. Maddesinde açıkça belirtildiği gibi, tüketicinin rızası dışında bu tarz bir sigorta işlemi yapılamaz. Bu duruma istinaden, bilgim ve rızam dışında Türkiye sigorta a. Ş. Tarafından düzenlenen poliçe numarası 388617011 olan sigortanın konut poliçesinin iptal edilmesini ve ücretinin hesabıma iadesini talep ediyorum. Eğer iptal edilmezse Tüketici Hakem Heyeti, Türkiye Bankalar Birliği, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve cumhurbaşkanlığı iletişim merkezi (CİMER) gibi ilgili kurumlara başvuracağımı bilgilerinize sunarım.

16 Nisan 2024 13:04 (Şikayetten 1 saat sonra)
16 Nisan 2024 15:14

Değerli Müşterimiz, Geri bildiriminiz ile ilgili elektronik posta aracılığı ile tarafınıza bilgilendirme yapılmıştır. Mutlu Günler Dileriz. Saygılarımızla, TÜRKİYE SİGORTA A.Ş

17 Nisan 2024 21:21

24 Nisan 2024 12:25
Recep sonuçtan hiç memnun değil

30 Nisan 2024 16:27

23 Nisan 2024 21:26