Gökçe sonuçtan hiç memnun değil

Ruhsatsız Tiny House Köyü Mağduriyeti

21 Aralık 2024 14:04

Tosbag Tiny House firması ile Urla Ağaçlı yol/İskele mevkisinde gerçekleştirmeyi planladıkları Tiny House köyünde bir parsel kiraladık, anlaşmayı takiben Eylül 2023 yılında yıllık ödemesini KDV dahil ödedik.

Önden kirasını aldıkları bu alanın meğer ne ruhsatı varmış, ne de belediyeden köy için izin alınmış. Ne sözleşmede ne de sözlü olarak bu izinlerin henüz alınmadığını bize belirtmediler. İzinleri olmayan yer için bizden önden ödeme aldılar.

Tiny House’a gelecek olursak, tüm ödemelerini yaptık, Tiny House ruhsatını Nisan 2023'te üzerimize aldık ama gel gelelim köyü yapmadıkları için ev elimizde kaldı. 8 aydır kendi yerlerinde (dışarıda), mağdur ettikleri diğer Tiny House sahiplerinin evleriyle birlikte bekliyor.

Sözleşmede yazan iade hakkımızı kullanmak istediğimizi A** H***** K*******’na ilettik ama ödeme beklediğini, ödeme gelirse yatıracağı gibi türlü türlü bahaneler üreterek oyaladılar. Sonra da hiçbir şekilde ulaşamadık, telefonları açmıyorlar.

Bu hayal projeye tüm birikimimizi yatırdık ve projeyi gerçekleştirmediler. Evin ruhsatını almamız bir şeyi değiştirmiyor ama ben o evi, sözleşme konusunda yazdığı üzere, Urla Ağaçlı yol iskele mevkine yerleştirilmek üzere ve hatta deprem korkusuyla, oraya temelli yerleşmek üzere aldım. Ne yapayım şimdi ben o evi, nereye koyayım!

En temel sorun ruhsatsız, izinsiz yer için böyle bir hayal satıp, işi gerçekleştirmeyip yok olmaları.

Firma sahibi A** H***** K*******’nın gereğini yapmasını, tüm ödemelerimizi iade etmesini bekliyoruz.

profile profile profile
10 Şubat 2025 12:27

Bahsettikleri resmi başvuru ihtar gönderildi tabii ki ofis adresleri kapı duvar, atölyelerine gönderilen ihtarlara da bir dönüş yapılmadı. Söylendiği gibi “makul ödeme planı” gibi bir şeye tabii ki yanaşmıyorlar, dönüş yapan kimse yok, kimseye ulaşılamıyor. Yani olay KDV falan değil, onu geçtim 2023 ekim ayında ödediğim 120.000 yıllık kirayı bile geri vermiyorlar. Şirket hesaplarına gönderdiğim ödemenin faturasını bile göndermiyorlar. 170.000 TL veranda parası ödedim şaka gibi ama elimizde ne veranda var ne yer var! Toplamda 2.000.000’a yakın bir ödeme ile ortada bıraktılar bizi. Çok büyük zarara uğrattılar bizi. Biz zaten hukuki süreci başlattık ve tek de değiliz bizim gibi mağdur bir sürü kişi var. Umarım başka başka insanları da mağdur etmezler.

Umut
Umut

Instagram'dan gördüm bir heveslendim ama yorumları görünce fikrim değişti. Uzak durmak lazım

Ali

Gökçe hanım bir proje geliştiriyoruz ve hiçbir zaman ruhsatını aldık belediyeden demedik, siz de ruhsat sürecimizi aşama aşama alacağımızı biliyordunuz ve bu şartlarda projemize dahil oldunuz. Burda yazdığınıza bakılırsa size ruhsat alındı demişiz sizi kandırmışız gibi konuşuyorsunuz bu işte karalamadır. Siz zaten fatura keseceksiniz bizim ödeyeceğimiz bedel KDV dahil olacak. Onu da Ocak ayında kesebilirim diyende sizsiniz ama Ocak ayını beklemeden buralarda karalama yapanda sizsiniz. Siz bize başka tesisinizde yer varmış oraya koyabilir miyiz dediniz bizde koyabilirsiniz dedik. Sonra kendi sunduğunuz teklifi kendiniz vazgeçtiniz. Tamamen kişiye özel üretilmiş bir tinyhouse, sözleşme de iade hakkı yazdığı için biz iade edemezsiniz diyemiyorsak, siz de bunu sözleşmede yazdığı şartlarda iade etmeniz gerekir. Anlaşmazlık durumunda hangi mahkeme yetkili olduğuda sözleşmemizde mevcut. Hukuki başvurunuzu bekliyoruz kararı mahkemelerimiz versin.

Ali

Gökçe Hanim ürününüz üretildi, plaka ve ruhsatı ile adınıza teslim edildi. Hazır tesislerimizden birine koyma talebinizi de kabul ettik ama bundan da vazgeçtiniz. Sözleşme de olan iade hakkinizi kullanmak istediniz bize sözlü olarak ilettiniz bizde tamam dedik ama sözleşme de yazan anlaşmalı rakamı değil neredeyse 240-250bin fazlasını istiyorsunuz. Bunu da sosyal medya ile karalama yoluyla almaya çalışıyorsunuz. Bize henüz resmi bir başvurunuz halen yok sadece bize aralık ayı (içinde bulunduğumuz ay) başında sözlü olarak söylediniz ve sonrasında IBAN ilettiniz. Kendinizde 2024 yılı bitmeden ocaktan önce ürünün devrini yapamayacağınızı yine kendiniz ilettiniz malum halen aralık ayındayız. Hukuk yolunuzda açık. Sözleşme şartlarını kabul edip şirketimize resmi başvurursanız size makul ödeme planı ile ödeme yapmaya hazırız. Yaptığınız karalamadan vazgeçmezseniz bizde hukuku haklarımızı kullanacağımızı belirtmek isteriz.

Gökçe

Ruhsatsız ve belediye izinsiz bir yer için (İskele Ağaçlı yol) bizden hem kira almanız, hem de oraya bir köy yapma vaadiniz ilgili de cevap alabilir miyim? Fazla istemiyorum siz KDV’yi iade etmek istemiyorsunuz. Biz alırken KDV ödedik de siz iade ederken neden KDV ödemek istemiyorsunuz, sözleşmede yazsa dahi hukuki olarak doğru olmayan bir talep bu. 300Bin'e yakın KDV dahil ödediğim tüm tutarı iade etmeniz gerekiyor. 1,5 yıl önce KDV dahil ödediğim kira için hala fatura kesmediniz ve iade yapmadınız. Bunların iadesi için beklemenize gerek olmadığını konuştuk, iyi biliyorsunuz. İskele ağaçlı yol için ev yaptırıp, ödeme alıp sonra da gösterdiğiniz herhangi bir yere koymamız beklenemez. Öyle olsa orası için anlaşırdım, biz ağaçlı yol için anlaştık. 1 aydır bugün-yarın dediğiniz sonra da ulaşamadığımız için hukuki yollara başvurduk zaten. Evleri söz verdiğiniz gibi ruhsatlı şekilde Ağaçlı Yola yerleştirmiş olsaydınız bizimki karalama olurdu ama ağaçlı yola gidip bakılarak da kanıtlanabilir karalama olmadığı.

Sedat sonuçtan hiç memnun değil

Samsun Ahşap, 3 Aylık Teslim Süresi 2 Yıl Oldu, Henüz Teslimat Yok

25 Mart 2024 14:44